Смърт за убиеца на българка в САЩ

Лора Николова беше застреляна в Атланта преди 7 г.
Обновена: 21 окт 2011 10:20 | 21 окт 2011 10:20,
65
Смърт за убиеца на българка в САЩ
Снимка: Reuters

Смъртно наказание получи убиецът на българската студентка Лора Николова и нейния приятел Андрю Робъртсън, предаде Асошейтед прес.  

33-годишният Джошуа Дракър беше признат за виновен за двойното убийство през 2004 г. от съд в окръг Коб, щата Джорджия. 

Лора и приятелят й бяха застреляни в къщата им в предградие на град Атланта на 5 април преди 7 години. Адвокатите на Дракър, който е бивш пастор, не оспорваха, че именно Дракър е натиснал спусъка.

Обвинението го описа като хладнокръвен, пристрастен към дрогата убиец, докато защитата заяви пред съдебните заседатели, че убийствата са били нещастен случай и вероятно става дума за престъпления от страст.

Дракър заяви пред полицията, че е убил Робъртсън, тъй като отдавна му имал зъб. Причината била, че Робъртсън давал на сестра му наркотици.

Родителите на Лора са пътували от България, за да присъстват на процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Лора Николова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се замени наия съд с американски , те повече ще пазят правата на българските граждани от нашите лелки с 40 годишен стаж във вземането на подкупи и опетняването на професията си.
42
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички българи, които отиват да живеят в Америка ми приличат на нощните пеперуди ... заслепени от светлината на постоянната и повсеместна реклама за чудесната Америка. Само дето им изгарят крилата.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ли щяха да изглеждат коментарите ако заглавието беше: Смъртна присъда за убиеца на наркодилър!
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чернокож ! ... Приятелят е негърче. Това някак странно се премълчаваше от медиите през всичките 7 години. Някой ще кажат, че няма значение. Има ! Има ...И ако няма защо се криеше ? Защо дори общите им сники не се показваха ?
39
1
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
И как реши, че и жертвите са престъпници? Ок, дори и мъжът да е давал наркотици на сестрата на осъдения, как реши че нашенката и тя е престъпница?
38
1
 
5
 
! Отговори
Бай Хой до... преди 12 години
*** 34Въпросът обаче не е за парите, а за престъплението и наказанието. По твоята логика, дай да не влиза никой в затвора, за да пестим пари, така ли? *** аргумент. Ти колко данъци внасяш и каква част от тях отива за издръжката на стотината доживотно осъдени у нас?
37
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
И тримата са си го получели.Престъпник е избил престъпници.Много сполучлив краи.При нас положението е също перфектно но без участието на държавата.МВР просто остави престъпните босове да се изпотрепат един друг.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България щеше да бъде пуснат поради липса на доказателства, нищо че си е признал.
35
1
 
3
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Тия не се шегуват!
34
3
 
8
 
! Отговори
ева до 32 преди 12 години
Да, убийството на убиец не носи нищо, но отглеждането му до живот ощетява данъкоплатците. В момента в САЩ затворите са пълни и се строят нови. Въобще това е един много сериозен бизнес и голяма част от затворите са частна собственост.
33
4
 
9
 
! Отговори
Az преди 12 години
Ето това е правосъдие убиваш - заминаваш си - не да ти дадат 5 години
32
2
 
10
 
! Отговори
Бай Хой до... преди 12 години
25Стояне, дай ЕДИН пример за простотията, която си написал и ще те номинирам за министър на правосъдието. НЯМА осъден, който да е пуснат предсрочно на седмата година, ако присъдата му е 15. Не и у нас. Ама като пишете простотии се чувствате по-значими нали?Относно случая - каквато и да е присъдата, тя няма да върне убитите хора. А доживотния затвор без замяна е по-тежко наказание от смъртната присъда. Убийството на убиец не носи удовлетворение - като пораснете ще го осъзнаете.
31
0
 
8
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 30: Хайде, бе. Надрусал се е с метамфетамин и е отишъл при жертвата, за да си уреди още. Когато убитият му е предложил марихуана, Дракър го е застрелял, застрелял е Лора, откраднал е $1500, мобилия телефон на жертвата и златна верижка и се е отдал на 36 часов метамфетаминов маратон в един мотел заедно с някаква *** Мелиса Маккрейър. Там са били заловени от полицията.Ако си мислиш, че става въпрос за отмъщение, а не за изцепка на метамфетаминов наркоман, жестоко се заблуждаваш. ;)За изперкалия от дрога Дракър е било все едно дали е застрелял Робъртсън, баща си или болната си сестра, можеш да си сигурен. ;)
30
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма демокрация, няма що! Посланието на тази присъда е! Не убивайте наркодилърите на сестрите си, защото ще бъдете убит!Какъв по добър свят за наркодилърите от това! Дори и държавата ги защитава!
29
1
 
8
 
! Отговори
Do 18 преди 12 години
Не е точно така,ако си спомняш стария Дик застреля някакъв докато бяха на лов.Беше счетено за лошо стечение на обстоятелствата и не последва нищо.Ако беше стария Джон(обикновен фермер от Тексас примерно),съм сигурен че щеше да е друго.През 2004 се запознах едно момче,дето беше лежал 12г. за убийство при самозащита,нападнали го някакви афрота и човека бучнал единия с ножа.Съда приел,че е самозащита и въпреки това го осъдили на 12 г.+забрана да носи остриета до живот.Така че аршина е различен...
28
2
 
6
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 26: Не знае как се пише "мек", ама се прави на специалист по право и раздава справедливост. *** :)
27
4
 
4
 
! Отговори
N преди 12 години
В статията не се споменава, че до това убийство се стига, след като убиеца е купил наркотици от тях и сестрата на убиеца е останала инвалид за цял живот след тяхната употреба. Това кара убиеца да отиде в къщата на дилърите и да стреля."...и вероятно става дума за престъпления от страст." - Пълна глупост. Гледах репортажи по телевизията точно за това дело.
26
10
 
3
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Смъртно наказание заслужава Робъртсън, човекът е бил в пълното си право да го застреля. Всеки който дава на друг наркотици следва да бъде убит. Убийството на Лора е със сериозно смегчаващо обстоятелство ако наистина е вземала наркотици и не заслужава повече от 10 години затвор.
25
5
 
28
 
! Отговори
Стоян Г. преди 12 години
В България за убийство те осъждат на петнадесетина години затвор, а на седмата те освобождават - има премного подобни примери. И после искаме да има ред и справедливост. Справедливост за кого?
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не се е обърнал към полицията,след като Робъртсън е зарибявал сестрата на убиеца?Тогава щяха да опандизят Робъртсън и убийството щеше да се избегне.Явно е действал импулсивно.Смъртна присъда за импулсивно убийство е прекалено.