Смърт за убиеца на българка в САЩ

Лора Николова беше застреляна в Атланта преди 7 г.
Обновена: 21 окт 2011 10:20 | 21 окт 2011 10:20,
65
Смърт за убиеца на българка в САЩ
Снимка: Reuters

Смъртно наказание получи убиецът на българската студентка Лора Николова и нейния приятел Андрю Робъртсън, предаде Асошейтед прес.  

33-годишният Джошуа Дракър беше признат за виновен за двойното убийство през 2004 г. от съд в окръг Коб, щата Джорджия. 

Лора и приятелят й бяха застреляни в къщата им в предградие на град Атланта на 5 април преди 7 години. Адвокатите на Дракър, който е бивш пастор, не оспорваха, че именно Дракър е натиснал спусъка.

Обвинението го описа като хладнокръвен, пристрастен към дрогата убиец, докато защитата заяви пред съдебните заседатели, че убийствата са били нещастен случай и вероятно става дума за престъпления от страст.

Дракър заяви пред полицията, че е убил Робъртсън, тъй като отдавна му имал зъб. Причината била, че Робъртсън давал на сестра му наркотици.

Родителите на Лора са пътували от България, за да присъстват на процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Лора Николова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
14
 
! Отговори
......? преди 12 години
Някъде имало и съд ...?
22
0
 
23
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Добре, убил наркодилъра , но свидетелката е убил умишлено и затова правилно е осъден.
21
2
 
36
 
! Отговори
Koi4o преди 12 години
Хората трябва да усещат справедливостта за да бъдат съвестни граждани и да изпълняват закона.Уесли Снайпс излежава три години присъда заради укриване на данъци.Кога може да стане това в България ? Аде Ставийски да пие една ракия за наше здраве.
20
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпроса е сега, тея които са гласували за смъртната присъда за Джошуа Дракър, С КАКВО са по-различни от него? Единия убил дилър, умъртвяващ бавно сестра му, другите го убиват него.
19
15
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
14, след измислянето на микроскопа се оказало че в една обикновена *** има 400 милиона невинно убити деца, които не са получили никакъв шанс за живот. айде да легнем и да мрем за да не пострада някой невинен.
18
4
 
24
 
! Отговори
дъ бест преди 12 години
само че ако убиеца беше син на щатския губернатор, тогава демокрацията щеше да е по-различна :)==============================Глупости!!! Хората имат СЪДЕБНА СИСТЕМА, нещо което ТИ никога няма да имаш!!"Бившият губернатор на Илинойс - Род Благоевич бе признат за виновен по 17 от общо 20 обвинения и получи присъда от 20 години лишаване от свобода.След 10-дневно обсъждане съдебните заседатели в съда в Чикаго признаха Благоевич за виновен в измама, опит за изнудване и даване на подкуп."
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше съден в България щеше да е на пробация.
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убил наркодилъра на сестра си и сега и него ще го убият! Ами честно казано и аз бих убил наркодилъра на сестра ми!!!
15
1
 
14
 
! Отговори
.neutralen. преди 12 години
аве в Америка да не мислите,че се точат толкова процесите....дали са му някаква първоначална присъда сигурно,а вече дали да бъде смъртна присъда се решава после...през това време да не мислите,че е бил свободен....преди седмици екзекутираха един афроамериканец,който е прекарал 22 години в затвора.....
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Койчо, след въвеждането на ДНК тестовете в САЩ през 90-те години са доказали, че над 30% от осъдените на смърт през 80-те години са били невинни!При над 90% от убийствата няма свидетели, а присъдите се произнасят единствено по косвени доказателства, което крие доста възможност за грешки.Да не говорим какво би станало в мутренска държава, като България! Достатъчно е някой да подхвърли няколко косъма или капки кръв от невинен човек на местопрестъплението и този човек ще бъде осъден на смърт!
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И американското правосъдие е бързо като българското. Ето откъде дойде гнилата демокрация. Но ние взехме само лошото, а не и хубавото.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
леле
11
13
 
15
 
! Отговори
до Koi4o преди 12 години
Ето това е демокрация Койчо, само че ако убиеца беше син на щатския губернатор, тогава демокрацията щеше да е по-различна :)
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Седем години?! Това е много време!!.............................................Едва ли е бил на свобода тия 7г. Сигурно са му пръснали халката 1000 пъти през тия 7 г. Вероятно сам си е оискал смъртната присъда.
9
4
 
26
 
! Отговори
агент Гоце преди 12 години
ПОЛИЦЕЙЩИНА !МИЛИЦИОНЕРЩИНА !!!Това не е никакво правосъдие и противоречи изцяло на всякаква хуманност и цивилизованост. Нашите европейски партньори съм сигурен че няма да го одобрят. Затова и аз съм конструирал такава съдебна система, при която почти да няма виновни за нищо , осъдени също.
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези които искат смъртна присъда с нищо не са по добри от убийците!Много интересно е, че аргументът на убиеца е същият, като на тези които одобряват неговата смъртна присъда. Робъртсън е давал наркотици на сестра му и той е искал да спаси сестра си от смърт като убие Робъртсън. След това пък съда ще го убие него защото убил Робъртсън...По логиката на подкрепящите смъртна присъда Джошуа Дракър би трябвало да е герой, защото е освободил света от един дилър на наркотици, който е разнасял смърт!
7
9
 
12
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Аааа, може да им е по-ефективна съдебната система, ама е също толкова "бърза" колкото и нашата. Седем години си чоплят в носовете и междувременно американските данъкоплатци хранят (още) един убиец. Седем години?! Това е много време!!
6
3
 
41
 
! Отговори
ььь преди 12 години
е това е ПРАВОСЪДИЕ!!!
5
5
 
44
 
! Отговори
Koi4o преди 12 години
Ето това е демокрация.
4
1
 
44
 
! Отговори
ХХ преди 12 години
не можеше, а щеше...в каква жалка държава живеем ние :(