КЗП погна "Стани милионер" заради заблуждаващи SMS-и

Приканват хората да участват под предлог, че е безплатно
Обновена: 25 окт 2011 12:41 | 25 окт 2011 12:41,
38
КЗП погна "Стани милионер" заради заблуждаващи SMS-и
Снимка: Reuters

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна проверка след сигнали срещу тв играта „Стани милионер“, организирана от „Ню Геймс“, съобщиха от комисията.

За няколко дни в КЗП са постъпили над 20 сигнала от потребители, които твърдят, че получават SMS-и или позвънявания, с които ги приканват да се включат в играта, като се твърди, че участието е безплатно.

Текстът на изпращаните от номер 145 SMS-и гласи: „Специално предложение за теб! С безплатно обаждане или SMS на номер 145 може да спечелиш 100 000 лева днес и 1 милион лева Супер джакпот!“.

По думите на други потърпевши, оператор се обажда от номер 1455 и им предлага да отговорят на поредица от въпроси, като ги уверява, че това няма да им струва нищо. Всеки отговор изисква натискане на бутони 1 или 2, а всяко натискане се таксува по 2,40 лв. Това обаче не се съобщава на потребителите.

След приключване на разговора абонатите получавали съобщение, че изходящите им обаждания са ограничени, тъй като са надхвърлили лимита си.

Такива текстови съобщения и обаждания са получавали абонатите и на трите мобилни оператора.

КЗП е образувала производство по разглеждане на всички получени до момента сигнали и експерти на комисията установяват фактическите обстоятелства по случая, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: SMSиграКЗП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те от гладния народ ако не откраднат,от кой?Милионерите за това са милионери,защото не са балъци.Предполагам и тото не играят
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А червените колички,дето Ники кънчев ги раздаваше някой да ги е мяркал по улиците?Все пак от толкова много коли поне една трябваше да зърна някъде.
6
0
 
34
 
! Отговори
Кристиян преди 12 години
Направо да спират играта!
5
2
 
46
 
! Отговори
:) преди 12 години
Стига сте плакали за този Данон, бе! Наистина действа - веднъж ядох и после едвам стигнах до тоалета.
4
0
 
44
 
! Отговори
681 преди 12 години
Сега ако погнат и Данон за подвеждаща реклама......
3
0
 
72
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Това е самата истина тези заслужават затвор от 10 години.Да крадеш пари от гладния народ,заслужаваш затвор или разстрел.
2
0
 
61
 
! Отговори
Деян преди 12 години
Лошото е че ще ги глобят с глоба до 5000 лева, колкото изкарват за минути и всичко ще си продължи по старому!
1
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** измамниците, ей сега да им друснат глоба от 1 000 000лв. поне да сме сигурни, че наистина раздават пари. И да престанат да ми пращат нежелани смс-и, че ми писна да ми цирилика телефона. *** долни.