МВнР: Боевски е задържан с 9 кг кокаин

Министерството ще му осигури правна помощ
Обновена: 27 окт 2011 16:20 | 27 окт 2011 11:20,
377
МВнР: Боевски е задържан с 9 кг кокаин
Гълъбин Боевски. Снимка: Булфото

Министерството на външните работи (МВнР) е получило официално потвърждение за ареста на Гълъбин Боевски.

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин, потвърдиха от ведомството пред Dnes.bg. Първоначално бе съобщено, че в багажа му са открити 2 кг от наркотика.

Кокаинът е намерен в куфарите на Боевски при опит да напусне страната през летище Гуарульос в Сао Паулo.

МВнР ще осигури на бившия спортист правна помощ.

„Това, което правим, е да осигурим на г-н Боевски възможност да си избере адвокат. Имаме списък с адвокати, които ще му предложим и ще му окажем всякакво съдействие, тъй като бразилските власти започват съдебен процес срещу него“, съобщиха от кабинета на говорителя на МВнР.

Оттам поясниха, че очакват да имат повече информация по случая следобед заради голямата часова разлика с Бразилия.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата все още няма официална информация за задържането на Боевски. Това каза главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

Обвинител №1 поясни, че Софийската градска прокуратура е компетентна да образува досъдебно производство, но трябва да бъде сезирана официално чрез дипломатическото ни представителство в Бразилия.

Гълъбин Боевски бе задържан снощи на летището в Сао Паулo, когато се е прибирал към България с дъщеря си, която участвала в международен тенис турнир.

Още по темата

Това не е първият скандал около бившия спортист. Той бе хващан два пъти с допинг, като вторият път през 2003 година прекрати спортната му кариера.

През 2008 година името му отново влезе в новините, след като синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет, който донесъл в училище. След инцидента Боевски, който по това време бе общински съветник от листата на ГЕРБ в София, подаде оставка от СОС.

Седмица след инцидента членството му в партията бе прекратено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
0
 
20
 
! Отговори
ХАПЧЕТО преди 12 години
ама ако беше ги прекарал / ох живот здравей нали / да ама не / в ***/
279
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕГА КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ СЪС ЕДНА ТИХА ДИПЛОМАЦИЯ,ТО ЩЕ СА ЧУПКИ ТО ЩЕ СА ПОКЛОНИ И СЛЕД ДВЕ ТРИ ГОДИНИ ДИЛМА ЩЕ ГО ПУСНЕ ДА СИ ИЗЛЕЖИ ПРИСЪДАТА ВЪВ БЪЛГАРИЯ,А ДОЙДЕ ЛИ ТУК ЗНАЕТЕ КАКВО СЛЕДВА,АМНИСТИЯ
278
0
 
14
 
! Отговори
барото преди 12 години
До 276Бразилия не е България. Тоя ще го отнесе като бръмбар сламка.Там не можеш да се правиш на бабаит пред полицаите, изобщо не си поплюват.Присъствал съм на тяхна акция в квартал с няколко дискотеки и барове. Нямаше полицай въоръжен с по-малко от помпа и два пистолета. За 40-50 минути прибраха около 20 човека,никой не смееше да мръдне даже, камо ли нещо друго. Всяка нощ се чуват гърмежи и сирени в *** им кварталиВчера 2 кг кокаин, днес по радиото 5 кг хероин, сега 9 кг кокаин ...
277
0
 
20
 
! Отговори
boby преди 12 години
Тези пък арестували човека за 9 кг. Алооооу, бразилцитиии, тоз човек е БГ олимпиец по щанги бе, то за него 9 кг. са си за лично ползване, я му стигнат за 5-6 месеца, я не...
276
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО БОЕВСКИ ОТНОВО ДОКАЗА ЧЕ СИ ГОЛЯМ ШАМПИОН,ТОЯ ВСИЧКО ПРАВИ НА СВЕТОВНО НИВО
275
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да му бяха направили някоя клизма. със сигурност ще излязат още няколко килограма - тежко атлетите са с повишена вместимост.
274
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България част от елита,в Бразилия проста мутра.
273
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев е виновен.Долна провокация на БСП и бразилската полиция срещу бивш член и настоящ симпатизант на ГЕРБ.
272
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Междувременно стана ясно, че прокуратурата все още няма официална информация за задържането на Боевски. Това каза главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет..............................................................................................хахахаххахахахаКога ли прокуратурата е имала информация или са били в час с нещата???Големи заплати и претенции от ниско ниво.
271
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"шампионите" не ги съдят. стависки осъдиха ли го?
270
8
 
7
 
! Отговори
спортисче с адидас преди 12 години
Долу бразилската полиция! Да живее ГЕРП!
269
11
 
15
 
! Отговори
не се знае! преди 12 години
Ако от това зависи живота на детето ми ... Ще пренеса и 18 и 50 ако трябва!
268
0
 
21
 
! Отговори
555 преди 12 години
Добре, тоя да не си е въобразявал че е с политически имунитет или кво??, .. направо не мога да повярвам, колко са присъдите в Бразилия за такова нещо, някой знае ли?
267
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
тоя май нещо не е в ред...че и правна помощ ще му осигуряват
266
1
 
34
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Да бе, и адвокат ще му намерят, а ние, балъците, ще плащаме. Каквото си е надробил, това да сърба. Не навсякъде по света мутрите са на почит!
265
0
 
30
 
! Отговори
Миризлиев преди 12 години
Ало, външното, това, че някой се е осрал, незначи, че веднага трябва да се хвърлят държавни пари (при това не е от герб вече). Пък той, щом си е купил 9 кила значе си има. Не се напъвайте, елате и ми платете тока ако сте толкова паралии.
264
0
 
30
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 12 години
Бре, мене като ме хванаха с 0.2 грама марихуана ме разпънаха на кръст, а на тоя пич за 9 кила кокаин даже ще му съдействат да се измъкне. Никаква справедливост за наркоманите няма в тая държава.. и изборите са ни такива.. цялата ни работа е такава..
263
5
 
14
 
! Отговори
EЛ КАПИТАН преди 12 години
Не съдете без да знаете.Не се знае на човека какво му е опряло до главата за да извърши такова нещо...А и 9кг кока в куфар?!?! няма летище на което да не те усетят с такова количество...
262
0
 
16
 
! Отговори
циганизация в БГ преди 12 години
*** започва да навлиза в живота и битието на българина ,съвсем ....нормално !*** интегрираха българите,а се очакваше обратното ....!Няма култура и образование,само ...ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ...В БГ !
261
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ах, ония големи и твърди бразилски патки... Блазя ти, Гълъбе мой!