7-годишно момиченце пренасяло безакцизни цигари

Честа практика е използването на деца-куриери
6 ное 2011 10:10,
50
7-годишно момиченце пренасяло безакцизни цигари
Снимка: Агенция "Митници"

Момиченце на видима възраст от 6-7 години пренасяло контрабандни цигари в раницата си, когато митничари от Варна, проверили възрастните, които я придружавали.

При проверка на Кооперативния пазар във Варна митническите служители забелязали продавачите в района на рибната борса, съобщават от Агенция „Митници“.

В момента, в който им поискали документите за самоличност, те избягали, захвърляйки найлоновите си чанти.

Момиченцето също побягнало с възрастна жена, но в бързината изпуснало раничката си. В нея митническите служители открили 47 кутии цигари без бандерол. В захвърлените найлонови чанти пък имало още 26 кутии цигари без бандерол.

Подобни злоупотреби се случват често в районите на пазарите в големите градове, където децата се използват като трудно забележими, бързи и освободени от отговорност „куриери” между крайните пласьори и дистрибуторите на контрабандни цигари, обясняват от Агенцията.

Практиката е при акции на митничарите дистрибуторите да „се освобождават” от нелегалната стока, като я прехвърлят в ръцете на деца.

Неотдавна служители на Агенция „Митници” откриха дори натъпкана с контрабандни цигари детска количка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Абе 28 - вземи си помисли РЕАЛНО какво предлагаш - да почнем да спираме българските момичета от училище в 6-7 клас, за да ги забременяваме ли? Тоест - да се справим с ***, като самите ние се превърнем в *** !!!Не - пътят е точно обратният - на *** трябва да им бъдат спрени помощите от всякакъв вид, престъпниците да бъдат натикани в затвори и трудови лагери, а педофилите да се кастрират... само за 20-25 години *** от един милион ще останат към стотина хиляди !!!
28
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
26, 22, 21 - за нещастие това е така и това е една от причините, поради които маймуноподобният "министър" Цецо трябва да бъде свален от постът си и съден за противодържавна дейност !!!Там където ЦЯЛАТА ПОЛИЦИЯ покровителства престъпността и контрабандата, ясно е, че тоя, който е най-горе трябва да отговаря !!!
27
6
 
3
 
! Отговори
до 22 свирчо преди 12 години
ами свирчо не правети *** , ами ебети се за да станите повече от ***. виж *** какво правят не правят *** а само *** и за това ще станът повече от българите
26
0
 
9
 
! Отговори
биолог преди 12 години
"7-годишно момиченце пренасяло безакцизни цигари"--------------Не е правилно заглавието, не става вдъпрос за момиченце , а за *** на 7-годишна възраст. Чиганката на тази възраст вече отдавна се е шибала, крала е поне 100 пъти, и на 68-години вече е готова да се размножава и да се развъжда стадото.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eлате да видите е Люлин на пазара. На всички входове на пазара дебели *** и черни *** само ходят и "цигари, цигари" Полицайте ги охраняват добре и бизнеса процъфтява. Но явно никой не е уведомил Човека-държава Боко. или по-точно те си плащат за да не ги закачат.
24
4
 
11
 
! Отговори
циганомразец преди 12 години
Пушач съм, но никога не съм си купувал цигари от *** и без пари да ми ги дават няма да им ги взема, а и не само цигари нищо не искам от ***, ако всеки който се чувства българин прави същото ще им ликвидираме контрабандата за отрицателно време за всякакъв вид стока, това са *** които самото общество трябва да ги отхвърли, а не да ревеме срещу тех и да им правим оборот на стоките. Колкото до полицията е възможно да избягат те цял ден тренират бягане и криене от законите и властите.
23
6
 
2
 
! Отговори
мхм преди 12 години
Грешно ти е инфото, любимата ти мафиотска структура БСП е организатора на контрабандните канали за цигари!
22
1
 
10
 
! Отговори
свирчо преди 12 години
Обществена тайна е, че на всички пазари в страната манговците продават цигари. Обществена тайна е, че на централната улица на всяко *** гето се продават цигари. Обществена тайна е, че мутрите от ГЕРБ внасят контрабандните цигари. Обществена тайна е, че на полицията е наредено да не закачат ***. Обществена тайна е, че след 20-30 години *** ще са 3-4 милиона, а българите около 1 милион.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Прочетете още веднъж горната история, ама внимателно. Прави ли ви впечатление, че от тумбата побягнали ***-контрабандисти, прасетата "не успели" да хванат никого,"Абе пич. Нали ако ги хванат сега всичките, няма да има кой да им пренася цигарите?А по тоя начин милиционерите и пред шефта се отчитат и за тях са си взели някоя и друга торба с цигари. ***.
20
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...предлагам ушевите със закон да бъдат задължени да дават по 250 грама кръв 2-3 пъти годишно - поне някаква минимална полза да има от тях !!! Единственото друго нещо, което могат да дадат на обществото, което ги хрантути е сланина, но за нея не вярвам да има такова търсене.
19
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
16 - веднъж на един от централните софийски булеварди видях уникална ушева *** - тая мадама беше към 1.60 на ръст, но тежеше поне 150 кила... и беше с ПОЛИЦЕЙСКА УНИФОРМА, едва вървеше - като *** - със завъртане ту на едната ту на другата страна, пъшкайки мъчително на всяка крачка !!! Какво *** ще хване това животно, то (както казваше един анимационен герой) и НАСТИНКА НЕ МОЖЕ ДА ХВАНЕ !!!
18
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
15 - така е - печалбите от контрабанда на цигари за престъпните *** кланове е около МИЛИАРД годишно - тоест колкото е бюджетът на паразитното свинско министерство !!!Затова просто трябва да им се постави ултиматум - или се справят ПОНЕ с тоя проблем (защото така и така с нищо друго не могат да се справят) или им се спират заплатите - щом не могат да хванат едни контрабандисти на цигари, значи напразно плюскат държавният хляб !!!! *** !!!
17
1
 
5
 
! Отговори
асан преди 12 години
бълхарската полиция ни пази
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и инвалидите, да не може да хванат 7 годишно ***. За това ли най-много пари потъват в МВР?
15
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 12 години
Цяла Варна знае ,че ромите продават контрабандни цигари на Рибната борса от 2.5 години. Никой не ги закача. Какво ще правим Бойко , Цецко и Дянков ? На централно място във Варна се продават демонстративно контрабандни цигари. Къде са стотиците служители на НАП Варна, Къде е МВР, къде са митничарите ? Смях ,смях , смях. Колкото до това че полицаите не са хванали никой от тумбата е просто още по смешно,защото същите роми са били отново там 30мин. по късно.Ххахахахаха
14
0
 
7
 
! Отговори
жаго преди 12 години
това не е дете, а ***
13
3
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 12 години
В момента България е като в приказката на Ханс Кристиян Андерсен - *Малката кибритопродавачка*.Малките бедни деца пренасят в раничката си цигари , а богатите деца пренасят милиони Евра в раничките си , отивайки да учат в Лондон , Ню Йорк или Париж .
12
0
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 12 години
Аз спрях цигарите с Табекс! Много по-лесно е с хапчето. Сега не плащам 300лв акциз месечно като допълнение към другите ползи.
11
0
 
13
 
! Отговори
бащата преди 12 години
на детето раницата се скъса, отидох да купя нова и ето каква беля стана
10
0
 
14
 
! Отговори
Пушач преди 12 години
Никога не бих купил цигари от ***! Всичко си има граница и всеки трябва да има себеуважение! Как мазничко ми шушнат по пазарите, ега да им дам пари!