7-годишно момиченце пренасяло безакцизни цигари

Честа практика е използването на деца-куриери
6 ное 2011 10:10,
50
7-годишно момиченце пренасяло безакцизни цигари
Снимка: Агенция "Митници"

Момиченце на видима възраст от 6-7 години пренасяло контрабандни цигари в раницата си, когато митничари от Варна, проверили възрастните, които я придружавали.

При проверка на Кооперативния пазар във Варна митническите служители забелязали продавачите в района на рибната борса, съобщават от Агенция „Митници“.

В момента, в който им поискали документите за самоличност, те избягали, захвърляйки найлоновите си чанти.

Момиченцето също побягнало с възрастна жена, но в бързината изпуснало раничката си. В нея митническите служители открили 47 кутии цигари без бандерол. В захвърлените найлонови чанти пък имало още 26 кутии цигари без бандерол.

Подобни злоупотреби се случват често в районите на пазарите в големите градове, където децата се използват като трудно забележими, бързи и освободени от отговорност „куриери” между крайните пласьори и дистрибуторите на контрабандни цигари, обясняват от Агенцията.

Практиката е при акции на митничарите дистрибуторите да „се освобождават” от нелегалната стока, като я прехвърлят в ръцете на деца.

Неотдавна служители на Агенция „Митници” откриха дори натъпкана с контрабандни цигари детска количка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
8 - защо просто не започнеш да пушиш по-малко, вместо да пълниш гушите на *** престъпници? Това ще е доблре и за здравето ти, че направо не ми се мисли какво пушиш сега !!!
8
5
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Прав си,ама ще спра да си купувам от *** когато падне цената им в магазина или когато заплатата ми позволи да си ги купя от там.
7
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Съвсем скоро в Бразилия полицаи спряха самолет на наркокартел, като му направиха таран с колата си !! А нашите *** са неспособни да хванат дърта ***, пренасяща контрабандни цигари - какво да коментираме повече?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми кво сеа...Кат намалят акциза върху цигарите и ше спре всякаква контрабанда...и почти съм убеден, че от данъците от приходи ше влезнат повече пари в държавата отколкото от акциза...*** пък нема да има пари за изборииииии(и други едни работи кат апартаменти, яхти и не знам кви още неща дето ще си ги носят и на оня свят)...се проблеми
5
2
 
33
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Прочетете още веднъж горната история, ама внимателно. Прави ли ви впечатление, че от тумбата побягнали ***-контрабандисти, прасетата "не успели" да хванат никого, включително дъртата *** и малкото ***? Как не съм им началник !!!! Веднага заповед - на другият ден - 5 километра крос по улиците !!! Който не успеее да вземе разстоянието за половин час, вън от полицията !!!Тия *** така са се охранили на наш гръб, че за нищо не стават !!!
4
4
 
3
 
! Отговори
Дядо Педофил преди 12 години
Горкото момиченце! ;)
3
0
 
14
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Че и в плевен има доста *** по на 9-10 год,дето дори умишлено пушат демонстративно,а цигарите са им около кръста за продаване.Полицията го знае това,но обикновенно се занимава да пречи на Найден да стигне до Бохот за д амогат ГЕРБ да спечелят.Или затварят работещи фирми и освобождават работни места.Та така с плевенската полиция.А също с жалби на прокурори че съседа си мие колата в гаража.Тааа за това сме на тоя хал.Примери бол.Иначе само за октомври на приятел 2 акумулатора свиха!!
2
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...*** са чудесно извинение за Ушев, който ще каже "Ми то малолетно, нищо не можем да му направим, не го знаем чие *** е..." и му прибира цигарките и го пуска.За ***-контрабандисти загубата е малка, Ушо отбова номера, взема си заплатката, че и някое стекче цигарки присвоява - и всичко е точно... на наш гръб, разбира се.Контрабандата е лесна за пресичане - просто СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ОТ *** НЕ САМО ЦИГАРИ, НО И КАКВОТО И ДА Е !!!
1
21
 
2
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
Я митничарите да се позабавляват с него, пък да видим дали ще пренася пак.