Влаковете спират

Няма да се движат в интервала между 8 до 16 часа
Обновена: 24 ное 2011 08:46 | 24 ное 2011 07:00, Красимир Ангелов
246
Влаковете спират
Снимка: БТА

България остава с блокиран железопътен транспорт, след като тази сутрин в 8 часа започва стачката на работниците и служителите в БДЖ.

Поводът за ефективния протест в железниците е предложената реформа, според която ще бъдат съкратени над две хиляди души, работещи в железопътния транспорт, както и спрени близо 150 влака.

Работниците и служителите на БДЖ заявиха, че започват безсрочни ефективни стачни действия на днешния 24 ноември. Тогава всички влакове ще спрат в интервала между 8 до 16 часа.

Още по темата

"Ръководствата на железницата възнамеряват да изхвърлят на улицата хиляди от нас, да ни обрекат на глад и непосилно оцеляване, да ни маргинализират и поставят семействата ни в условия на унизително оцеляване", заявиха в началото на седмицата синдикатите в обръщение към българската общественост. 

В него те се извиняват за предстоящите неудобства от стачката, но посочват, че това е единственият начин да се защитят.

Същевременно от ръководството на БДЖ са категорични, че стачката няма да промени плановете за реформа.

Управляващите в железниците обещаха още, че участието на служителите в стачката няма да е повод за тяхното уволняване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: стачка БДЖреформи БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 12 години
в Англия влаковете са наи предпочитания и комфортен транспорт съответно и наи печеливш още по времето на парните влакове са достигали над 200км/час
243
0
 
1
 
! Отговори
до 242 преди 12 години
А Боко да е компресора - да надува маркуча!
242
1
 
4
 
! Отговори
Професор Бучков преди 12 години
НЕКА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ДА ПОДКАРА ВЛАКА ,А СТЕФАН ДАНАИЛОВ ---КОНДУКТОР
241
1
 
2
 
! Отговори
Професор Бучков преди 12 години
Ами как няма да стачкува, отбиваш локомотива малко в страни и си точиш няколко тона гориво и готово ,и аз да бях като ми спрат кранчето ще стачкувам
240
0
 
3
 
! Отговори
до 230 преди 12 години
Клатачите не са по гарите, нито в кабината на локомотива, нито в депата.... Клатикурците са на "Мария Луиза" и "Иван Вазов" както и в ЖПУтата.... Само че в ЖПУ-тата, Мария Луиза, Иван Вазов - съкращения няма. Там клатикурците са 2 пъти повече от 1990 година!... Но умните тикви решиха че кантонерите, стрелочниците, рък. свижение, диспечери, машинисти, пом. машинисти, шлосери, монтьори са в повече...... Къде ти повече - остават неремонтирани и непочистени машини поради липса на хора.
239
0
 
0
 
! Отговори
Свилен преди 12 години
Ха! Вижте на каква интересна страница попаднах във Фейсбук. Любопитни неща пише за БДЖ и стачките. facebook/pages/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%91%D0%94%D0%96/252127328170388
238
0
 
1
 
! Отговори
Стойчо преди 12 години
Със стачка и без стачка съкращения ще има.Синдикатите само подлъгват работниците за чужди интереси.
237
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
искам да чуя че виновните за източването на железниците са осъдени и в затвора!Все някой е виновен !има борд на директорите има министър на транспорта..все някой е разписвал за тези разхищения и заеми не е стрина пена стрелочничката от горно нанадолнище!
236
2
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ето още един провокатор...Да се затвори БДЖ на момента , няма такова крадливо племе като тях !!! Мои роднини работят там , признажат че никога не са зареждали нафта на бензиностанция , дори продават на останалите си комшии !!! Какво стачкувате сега ....спря ви кранчето мръсни безделници !!! Вън от икономиката, фирми *** .... цяла България ви храни до сега ....свърши се !!! по писанията ще го познаете!
235
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Сега всеки който стачкува , без разрешение от съда да бъде увилнен , има много хора на които им се работи и с радост ще заемат местата им. Освен това в БДЖ има нужда от много по-голяма чистка , там още работят по комунистически , и крадът каквото видят .
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбра се че стачката се проваля.Бай Бойчо се качил едновременно на всички влакове и ги подкарал.За началник на ВСИЧКИ гари е назначен Срамеон Дянчев, съобщи БаТиВи.
233
1
 
6
 
! Отговори
ФАЙТОНДЖИЯ преди 12 години
Впрегайте конете и всички по каруците.
232
1
 
13
 
! Отговори
ПИСАР преди 12 години
Не на държавния СЛУЖИТЕЛ. Той е мързелив, нагъл и необразован. Гърция и Италия взеха стотици миларди евра за да им плащат заплати и бонуси и по този начин задължиха бъдищите си поколения с непосилни лихви.
231
3
 
4
 
! Отговори
антистачка преди 12 години
Баш играчите са заинтересовани да има стачка щото при това положение БДЖ ще бъде обявена в несъстоятелност и ликвидирана впоследствие и ще настане истински пир за големите акули,у които ще късат големи късове живо месо. Жалкото е, че работниците не могат да разберат това. .. Иначе не съм за стачки щото стачките са уредени само държавния служител, демек за тези дето са на бюджетна издръжка, сиреч които се издържат от нашите данъци, такси, и т.н. Държавите задлъжняват точно заради тях понеже, парите не стигат да им се плащат заплати, а пък после и пенсии. Само си задайте въпроса как се отнасят към вас държавните служители по разните му учреждения и тогава ме съдете всичките се крият по цял ден из канцелариите и щипят колежките по седалищните мускули, а лекарите нехаят и всеки ден умират хора заради техни грешки и бездействия.
230
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи "тези хорица се борят за оцеляването си"? Аз също се боря за оцеляване, но с 12ч. работа на ден. Истината е , че в ВДЖ е пълно с клатачи. Тази фирма не се е променила от социалистическо време. Значи тия дето бачкат и плащат данаци, трябва да дотират БДЖ. Да се научат да харчат толкова, колкото изкарват.Между другото, повече клатачи има само в държавната администрация, областни и общинси управи. Уж бедна държава, а колко *** издържа.
229
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както каза една женица днес по телевизията : "Къде ги дават тези неща? Приходите в Държавата, а разходите за фирмата..?"Иначе подкрепям стачката. Железниците са статегическа фирма за развитието на България. Явно БиБи е решил да си прави само магистрали,защото може да се гепца нещо, пък за развитието на железопътният транспорт, не го е еня, защото там няма инвестиции, които могат да се откраднат. Там няма инвестиции изобщо...
228
11
 
7
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
По малко селяни ще влизат в София супер !
227
7
 
4
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Боли ме !
226
4
 
8
 
! Отговори
ева преди 12 години
Подкрепям хората, които стачкуват. Не те са тези, които са източили БДЖ. Крадците са по високите етажи и сигурно не са се качвали на влак. Защо поне един път не можем да бъдем солидарни с останалите българи? Това е толкова удобно за управляващите, защото знаят, че всяко чудо за три дни
225
4
 
15
 
! Отговори
Изрод Дянков преди 12 години
Закривам държавата! Гарантирано от ГЕРБ!