КТ "Подкрепа" иска разширяване на стачката в железниците

Управата на БДЖ заливала обществото с манипулации
28 ное 2011 11:40,
42
КТ "Подкрепа" иска разширяване на стачката в железниците
Снимка: БТА

КТ "Подкрепа" се обяви за разширяване на стачката в железниците. От синдиката ще предложат на колегите си от КНСБ да предприемат действия в тази посока.

Според КТ "Подкрепа" причините за съществуващото социално напрежение в обществото като цяло и в системата на БДЖ се коренят в едностранното потъпкване на договореностите от вицепремиера Симеон Дянков и от управата на държавните БДЖ в споразуменията за развитието на пенсионната система и за структурните промени в железниците.

Още по темата

"Управата на БДЖ залива обществото с манипулации за мащабите на стачката в дружеството", твърдят от "Подкрепа".

"Не спират и незаконните и безнравствените й действия по време на стачката, които са в разрез с духа на закона и подписаните стачни споразумения", посочват още от синдиката.

Пети ден продължава железничарската стачка. Тя е безсрочна и ще продължи до подновяване на преговорите с ръководството на компанията.

По данни на синдикатите вчера са спрели 80% от пътническите влакове в цялата страна.

От ръководството на БДЖ пък обявиха, че ще заведат съдебни искове срещу стачкуващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: стачкаБДЖКТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
До 34-намали малко преди 12 години
Валенсия-Мадрид ,малко над 450 км разстояние между двата града, скоростен влак Талго. Само този модел пътува по тази линия. Скоростта му е между 198 и 302 км в час по посоченото трасе и взема разстоянието за 1 час и 45 минути без попътни спирки.За невярващите и песимистите имам и доказателствени материали, вкл. видео и пасажерски билет.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво истино?Никой да не протестира, че видиш ли тоя бил такъв, пък оня онакъв.Значи да си траем, щото не сме били добре и по-рано.Оди се трескай, щото от ден на ден става все по-лошо и ако до сега се търпеше веке не мо'е.Де го Цвъко да разследва, де ги прокурорите на Попова да обвиняват и да има дела?Е па нема ги.Виновни са им адвокатите, че знаят по-добре законите.И ти истино си осребрена.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
32 го е казал най-добре.поздравления човек.
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До синдикалната върхушка на Ка се *** и Путкрепа!Кажете бе синдикални защитници на крадливите комунисти, къде бяхте, когато откраднаха 4 милиарда от пенсионния фонд, а също и спестяванията на хората в БНБ, която умишлено я докараха до фалит, ами парите от ДСК-влоговете за жилища, тези пари хората ги спестяваха цял живот, а вие ги откраднахте за 0 време пладнешки разбойници такива! Без никакво угризение на съвестта (комунист и съвест) оставихте хората работили цял живот без спестявания и без пенсии - всичко откраднаха. Това което пенсионерите сега получават е от нашите данъци, събирани след 1989г., а техните внасяни пари за старини, БКП-БСП ги ОТКРАДНАХА още през 1990г. и сега ревът с крокодилски сълзи, че пенсиите са малки и Борисов е виновен, че не ги увеличава! Сега същите тези синдикати, тези комунистически ***, които си траеха през цялото грабителско време /20 год./ на прехода от комунизъм към червен капитализъм най-безочливо тръгнали да стачкуват, абе синдикални мошеници, ояли се с народна пара що се не скриете там от където сте излезли бе, от утробата на крадливата 100 годишна бабичка БСП, а сте взели да се правите на защитници на хората, но си траехте докато комунистите ги грабеха, то реално и вие сте си комунисти, от същото котило сте произлезли!
35
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 34"Има технически възможности София - Бургас да се взима за 1 час ..."Има чушки!
34
3
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Така е, ама не съвсем. Товарните влакове (от които се печели) се движат до 90 км/час и така е и по света.Високите скорости са само за пътнически, но колкото по-бързо, толкова по-скъпо.Има технически възможности София - Бургас да се взима за 1 час, но ако построят такава железница, ще платиш ли 300 лева билет или ще предпочетеш да се лашкаш със влаковете на нива 1855 година.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия синдикални загубеняци от Ка не се е*е и Путкрепа да бяха вдигнали хората на протест, когато вагоните, пренасящи в Югославия ембарговото гориво оставаха там и не се връщаха, сега една част от тези 1000 вагона стоят още в Сърбия, други са продадени за скраб. Защо не протестираха, когато ТройнО крадливата коалиция закупи стари спални вагони произведени 1971г. на тройно по-големи цени, те струваха 180 000 евро, а бяха закупени за 650 000 евро единия. Къде бяха тогава тия комунистически ***, наричащи се синдикални лидери. Тия са абсолютни престъпници-съдействаха за ограбването на страната ни, а сега пак изпълняват поредното партийно порачение на БКП-БСП. Целта им никога не е била да помогнат на хората, защото никога не са го правили, а да станат сблъсъци и после да започнат смешника Станишко, агента Гоце от ДС и другите подобни демагози да плюят срещу правителството с цел да го свалят. Сега разчитата на стачния вариянт и ще пуснат пак ония с качулките от агитките на футболни отбори от София и страната и други платени ***, гравитиращи покрай мафиотските структури за да предизвикат безредици. Такива мероприятия типични за сценаристите на БСП ще навредят изключително много на страната ни, но това не ги интересува, интересува ги само кокала (властта) щото винаги са използвали властта за да крадат на воля и сега като няма какво да крадат комунистите загиват, а те са свикнали винаги да крадат, я мандри, я банки чрез умишлени фалити, я европейски фондове, но ББ ги удари през крадливите пръсти и сега се чудят как да се върнат отново на власт. Най-нагло ще използват окаяното икономическо и социално положение на същите хора, които ги доведоха до тая мизерия-ето на това са способни от БСП, те друго не могат да правят, освен с лъжи и демагогия и насилие да вземат властта. Но комунистите трябва да зная, че това не е 1990г. когато успешно манипулираха народа и хич да не си мислят, че ще им се размине!!!!!
32
3
 
12
 
! Отговори
Истината! преди 12 години
Вместо да се протестира срещу реформите в пенсионната система, БДЖ, БАН и др. все реформи, които няма как да се избегнат, а в същото време тези протести носят само загуби за страната и обслужват тесни партийни и синдикални интереси. Ако се протестира, трябва да се ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. Защото престъпниците, които ни доведоха до това мизерно съществуване са на свобода и си карат скъпите коли да луксозните си имоти и яхти, на свобода са и всякакви нагли биячи /има даже и непълнолетни/ и дори поръчкови убийци. На свобода са и лекари, допуснали фатални грешки от безхаберие, граничещо с престъпление. Всички пътища на беззаконие и нагло престъпно поведение водят единствено до корумпираната ни съдебната ни система, която с бездействието си и толерантността към престъпниците има огромна вина за сегашното ни окаяно положение!
31
5
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 29Не знам кой какви сценарии готви и какви ултиматуми, ама едно е сигурно - това правителство няма да го бъде. Не че като падне от власт ще стане по-хубаво. Напротив, по-лошо ще бъде, ама с него хич наникъде!
30
1
 
8
 
! Отговори
някой преди 12 години
Току що започнах да чета една книга от Майкъл Крайтън - "Големият влаков обир".Става въпрос за обир на влак пълен със 91 кг златни кюлчета през 1855 г.Та книгата започва как един от първите влакове, теглен от парен локомотив се движел по релсите с максималната тогава скорост от 70 километра в час.И се замислям ... къде сме ние? Ами явно там - нашето БДЖ е на нивото на английското през 1855 година. Само дето локомотивите са дизелови и електрически, ама полза - никаква.
29
1
 
7
 
! Отговори
До Сценарий преди 12 години
Вярно бе, всички се готвят за националната стачка на 30-и ноември! Мой приятел ми казва, че като минал в неделя следобяд пред КС, някакви пискливи и несинхронизирани гласове, ама старчески, пеели Интернационала и като стигнали до С Интернационала света ще победииим... се изложили и една баба се помолила: Евгени, стига с тази пущина, вече 4-и път го пеем, ама не става! Тази сутрин пък от помещение на САС се чувало командирското Тихоо! Мира, дай тон! Янева, излез от строя, разваляш ми впечатлението! И после се започнало: Друужна пеесен днес да екне !А премиерът ще подаде оставката на кабинета си на 31 ноември! Така искат синдикалните лидери Пачо Димитров и Манолов! Дали са му и ултиматум: Нито ден по-късно!
28
2
 
17
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
и за какво да са стачкували досега? работили не работили, взимат си заплатките, по-едрите крадат на едро, по-дребните на дребно. сега трябва да се сложи някакъв ред, което включва и редуциране на състава.
27
1
 
11
 
! Отговори
Сценарий преди 12 години
Как няма да оцелеем догодина: та на 30 ноември е обявена национална стачка! Като се втурнат онези ми ти селяни с тракторите и комбайните, жепейците като подгонят локомотивите по Дондуков, ама без релси, те ,немските машини са научени в БГ и по паваж да вървят! Полицаите като подгонят опелите, стой, та гледай... А като боен отряд ще застанат жандармериситте с пластмасовите щитове и късоцевните автомати! Тези от спецчаситте направо ще дойдат с БТР-ите! И ще настане блаженото време на пролетарската революция! На плещите на МВР и с водач Гоце Първанов! Братя зайци, на 30-и на площад Батемберг ! Серго вече е мобилизирал персонала на Позитано 20 и чака залпа на Аврора от Дондуков 2! Червените и жълтите знамена ще ги носят съдиите от КС, а без знамена ще дефилират топмагистратите!
26
0
 
17
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Стига с тия синдикати и полицаи ве dnes.bg !Що не питате някой нормален човек ?На мен ми писна да давам 1/4 от мизерната си заплата, под формата на данъци, за да покривам загубите на БДЖ, армията полицаи, тюфлеците от МО и останалата друга мързелива сбирщина, дето цял живот си клати краката и накрая се пенсионира на 45г.....Да се хващат да работят като нормалните хора !
25
8
 
3
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Народната борба за достойно право на съществуване,набира сила.Когато достигне своя апогей никой и нищо не може да я спре,защото тя се превръща в стихия която помита всичко пред себе си.Разобличителя
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И АЗ ЩЕ СТАЧКУВАМ!СТАЧКУВАМ ПРОТИВ КРАЖБИТЕ В БДЖ!СТАЧКУВАМ МОЙТЕ ДАНЪЦИ ДА СЕ НАЛИВАТ В СМЪРДЯЩИ НА ПИКОЧ ВАГОНИ и НА НИКОИ ,АМА НА НИКОЙ ДА НЕ МУ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ МЪРСОТИЯТА ПО ВЛАКОВЕ И ГАРИ!СТАЧКУВАМ СРЕЩУ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ ДЕТО МЕ КАРАТ ПО НЕВОЛЯ ДА ЯМ ХЛЯБ ОТ ПШЕНИЦА ЗА УГОЯВАНЕ НА ПРАСЕТА/ЗАЩОТО ИМА ПО-ВИСОК ДОБИВ/ И СЕ ПИТАМЕ ЗАЩО ДЕЦАТА НА 10г СА БОЛНИ!СТАЧКУВАМ СРЕЩУ СТАЧНИЦИТЕ ,КОИТО ИЛИ КРАДЯХА ИЛИ СИ ЗАТВАРЯХА ОЧИТЕ ЗА КРАЖБИТЕ !ХАЙДЕ НИЕ ДА СТАЧКУВАМЕ ДЕТО СМЕ ЗАСЕГНАТИ
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези от синдикатите искат да си заработят парите, получени от БДЖ работници и служители, в размер над 1милион лева и да спестят пари за заплати, от бюджета, на стачкуващите. Няма друг такъв цирк!
22
16
 
13
 
! Отговори
с.с. преди 12 години
ГЕРБ са *** на Брюксел.Нищо добро да не чакат Българските работници и селяни от сегашните управници...
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, хора, защо разрешаваме на монополистите-милиардери да извеждат трактори? Защо позволяваме червените профсъюзи, които 20 години не мъцнаха, щото им харесваше, да заблуждават хората? Хайде да се организираме и да го наречем "ОТПОР НА МИСЛЕЩИТЕ" !
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БДЖ дотолкова е затънала в дългове,че няма как да се оправи вече.Трябва да обяви фалит и да се почва начисто.Това е!