Ден четвърти на стачката в БДЖ

Влаковете отново няма да се движат от 8 до 16 часа, категорични са синдикатите
Обновена: 27 ное 2011 08:19 | 27 ное 2011 08:17, Красимир Ангелов
145
Ден четвърти на стачката в БДЖ
Снимка: БТА

Четвърти ден продължава стачката в БДЖ, като отново повечето пътнически и товарни влакове ще спрат от 08.00 часа до 16.00 часа.

В събота от Централна гара София, гара Перник, гара Мездра, гара Горна Оряховица, гара Пловдив и гара Бургас не бе пуснат нито един влак, като заканите на протестиращите са, че това няма да стане и днес.

От 261 влака, спряха 201, сочат данните на синдикатите.

Те протестират срещу обявеното намерение на ръководството за съкращаване на 2000 души и спирането на 150 влака.

Още по темата

От ръководството на БДЖ пък обявиха стачката за незаконна.

По решение на ръководството на БДЖ разписанието на товарните влакове е променено, като те са пренасочени към времето след 16 часа и през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: стачка в БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
5
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Железничарите дали се усещат как ги "гласят" профсъюзите: Вдигнаха се на стачка, а собствениците на автобуси покриха техните маршрути и то почти без да вкарват в действие извънредни МПС. Същевременно германските фирми си искат локомотивите, за които не са внасяни вноски за откупуването им. След 2-3 седмици жепейците ще спрат стачката , но локомотивите няма да ги има и те ще се хванат за палците, уволнени поради липса на локомотиви. Това означава, че за пътническия превоз настъпва край. Остават товарните превози. А Д.Манолов и шефът на КНСБ Пл.Димитров ще се изнижат като мокра връв...
141
2
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хааа.... преди 12 години
Голема стачка ...нема що: от 261 влака -150 са пред закриване а , 60 са се движили....!Значи , стачка нема ....хората си спазват разпорежданията !Само гдето , автобусите им взеха клиентелата и сега от мното акъл...железничарите ще духат супата за Коледа!Заплати --ядец!ДА ИМ ПЛАЩА ЧЕНГЕТО ОТ ДС НА БКП---КОНСТАНТИН ТРЕНЧЕВ!АМА , КАТО ГЛЕДАМ .....ШЕ ГО ИЗДУХА , ПРЕДИ ДА СВЪРШИ СТАЧКАТА....
140
2
 
2
 
! Отговори
малко от историята преди 12 години
В момента в България има стачка на Железиците, но явно малцина от народните ни Изедници, простете ми, ако искате де, избраници, та едва ли и половината от тях знаят, че в историята на България има 5 големи транспортнистачки, след всяка от които са последвали драматични обрати в поитиката на страната ни, само за една ще ви спомена -1919-1920 г. Ал.Стамболийски с неговата "оранжева гвардия" смазва най-голямата стачка в транспорта ни и само 3 годинислед това е свален с преврат и заклан.
139
1
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
И какво като е четвърти? И какво като стачкувате? Боцко рита мачле и обира годишните титли- *** на годината, пфу!
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синдикатите са се съгласили от много време да се Съкратят 2000 души при условие че се подпише нов КТД!!!
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво са виновни хората, които днес не могат да ползват услугите на БДЖ? Да стоят по "луксозните и топли гари" ли? Аз, редовно ползвам БДЖ и съм ЗА премахване на хора от него! Има ужасно много служители, които само си клатят крачолите и не вършат работа за 5 стотинки! Ужасно нагъл народ сме!
136
1
 
3
 
! Отговори
2222 преди 12 години
До сега крадяха като луди, 90% пътуваха като даваха минимални суми на контролата, нормално е да се стигне до тук. Пък и голяма част в БДЖ са пенсионери, да ги махнат тях и проблема е решен няма да има нужда от съкращения.
135
2
 
6
 
! Отговори
adolf преди 12 години
БДЖ отдавна е трън в очите на автопревозвачите и Лукойл!
134
3
 
14
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Какви огромни загуби са 800 мил.лв за 1 държава?И как БДЖ трупа загуби като не работи???Значи като работи има печалби?И до всички ***,които чакат стратегическия инвеститор с лъскавите вагони,бъдете спокойни той ще дойде,но от неговата стратегия направо свят ще ви се завие(той идва да ви измъква повече пари с минимум разходи,умници).Частните ЕРП-та откакто ги купиха ви дават качествен ток,подмениха изцяло цялата мрежа ниско и 20 киловолта мрежа и от 2012г ще ви подаряват ток без пари-умни сте
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦЯЛАТА ЖЕЛЕЗНИЦА НА СКРАП
132
2
 
5
 
! Отговори
МАЙ СЕГА Е ВРЕМЕ... преди 12 години
..ДА ПОНАМАЛИМЕ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ!МНОГО ХАРЧОВЕ -----МАЛКО РАБОТА , НА ПОЛЗУ РОДУ.....!!!!ТИЯ СТАЧКИ СА НАПРАВО ДАДЕНИ СВИШЕ.....ЗА БОГА БРАТЯ ,СЪКРАЩАВАЙТЕ...!СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО.....ДА СЕ ИЗМЕТАТ ХРАНТУТНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА!УТРЕ , ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!...ЧЕ СЕ УСЕТАТ....!
131
0
 
3
 
! Отговори
До 132 преди 12 години
Процедура по ликвидация , ама друг път:) СЕГА е време един истински, а не измислен бг. политик да действа в защита на бг. национални интереси. В момента България не може да излъчи такъв. ЕС ще си промени основните договори без нас, а ние после само ще лапаме мухите:( В Договора за присъединяване на България към ЕС е вписано, че ние трябва да сме член на Шенген. Ако се изменя ДЕС, защо България да не поиска дерогация/ неприлагане/на тази клауза/ ако тя остане/ или пък да поиска да не важи за нас?
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв е този ес, за който спорите. не беше ли онзи дето е в процедура по ликвидация?
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и какви са тези стачки от 8 - 16 часа, а? какво се бъзикате, бе? и после защо нищо не ставало ...
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чудя се кое от 3-те правителства било/е по-вредно на царо, плъхо или компиро :)))
127
0
 
7
 
! Отговори
дО 127 преди 12 години
Не ти ли хрумва случайно, че пиша така, защото имам професионални познания по правото на ЕС - ако не знаеш какво е това, какво е първично ЕС право- Лисабонски договор, ДЕС, ДФЕС, -отвори си поне гугъла и прочети! Май баламурника си ти:) Много - много не им се иска на ГЕРБ бг. граждани да имат инфо за тези неща, а;)
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да искаме и незабавно премахване на ограниченията за българи на ЕС трудов пазар- от 01.01.2012г.- нали в ЕС има застаряващо население, и Германия изпитва глад за квалифицирани работници- защо те да не са българи, защо трябва да са африканци, а българите да не могат да се възползват от основните си права в ЕС, а да си плащат и вноските за членство в ЕС, и глобите за неспазване на ЕС законодателство, че и във Механизъм за финансова стабилност участваме!
125
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
125Що говориш неща от които НИЩО не разбираш!!!!Такива баламурници като теб със заучени фрази са напаст!
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе,стачници-наистина ли не можете да се усетите,че синдикати и ръководство играят заедно и нарочно водят вашето бдж към фалит?
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕГА трябва да искаме от ЕС: 1. Д не ни задължават / при изменението на ДЕС/ да влизаме в Шенген2. Да имаме финансова независимост от ЕС/ няма да влизаме в ЕЗ- няма смиъл от "таралеж в гащите"/3. Да имаме повече възможности- именно заради бюджетния ни дефицит под 3% - да участваме във "изковаването на законите' на ЕС- от 2013г. това ще става в Съвета на ЕС .4. Да не изискват от БГ приложението на "мулти-култи" на наша територия-да не сме задължени да приемаме законни мигранти от Африка във Бг.