Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"

Министърът не пожела да спомене цена, пазарът щял да каже
162
Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"
Снимка: БТА

"Със сигурност ще продадем "Товарни превози” и аз нося отговорност за това“, категоричен бе министърът на транспорта Ивайло Московски по време на брифинг в парламента.

Той не пожела да говори за конкретна сума, като отбеляза, че в момента се прави анализ. По думите на Московски активите на "Товарни превози" са за около 300 млн. - 320 млн. лв.

"Дали пазарът ще одобри това и накъде ще отиде цената, не мога да кажа", отчете министърът.
 
Той допълни, че "Товарни превози” са минимално засегнати от стачката, защото товарите се движат предимно в нощните часове.

Московски изчисли, че до началото на стачката дружеството „Товарни превози“ е на загуба между 4 и 5 милиона лева.

"Миналата година дружеството въобще не беше преструктурирано. Единствените по-големи суми, които преминават в БДЖ, това е държавната субсидия", посочи Московски и заяви, че не приема обвиненията на синдикатите, че е ликвидатор на БДЖ.

"Моят кабинет е отворен по всяко време. Когато имат нещо ново да кажат – да заповядат", заяви Ивайло Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
38
 
! Отговори
Олигархията действа! преди 12 години
Министър Московски е бил председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет в Монтана"АД, (бившия завод Монтана, 600 съкратени, новите машини за прежда нарязани на скрап) както и член на надзорния съвет Аналитик"АД - собственост на Иван Василев Михайлов (Шони), бивш състезател по борба, притежаващ две търговски бази в съседство на Стоков базар Илиянци, Интелинтер АД и Дикарт ООД, от кръга ВАИ холдинг към ВИС. Типичен пример за формирането на олигархията бандити на служба на западните капитали!
75
0
 
21
 
! Отговори
Да продаваме преди 12 години
С тия мафиоти на власт сме на загуба-да ги продаден за скраб!!!
74
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далаверата на ГЕРБ с товарните превози на БДЖ лъсна! Продават печелившия отрасъл. Купувача вече сигурно се знае, банката също. Бойко мълчи като партизанин пред разтрел.Мъни, мъни!
73
0
 
32
 
! Отговори
гражданка преди 12 години
Министър Московски за това деяние трябва да бъде съден от трибунал за дължавна измяна! Министър и правителство от полуграмотни хора! Те не различават управлението на корпорация от управление на ДЪРЖАВА! Освен търговски интереси има и национални интереси, които не винаги съвпадат с търговските! Навсякъде железниците са държавна собственост, защото става всичко, война, катаклизми и държавата трябва да притежава тази инфраструктура!!!Герб е корпоративна глутница!Трябва да ги махаме!
72
2
 
8
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Каква вечер, бе, 4 часа е, почвай да работиш, мързел такъв!
71
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една тухла никой не слага, ама като е да продадат и откраднат, всички са мераклии:)
70
1
 
19
 
! Отговори
ЯЯЯЯЯЯЯ преди 12 години
Значи за 15 дни-5 милиона загуба?!! Та ако нямаше стачка,значи това щеше да е печалба! Защо БДЖ е на такъв хал,тогава?????? Много за разстрел има,ей!!!
69
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Аз лично вече започвам да се съмнявам , че България отдавна вече не е СУВЕРЕННА , правова република.Просто неможе когато и без това заспалото общество се пробуди от време на време - от всички страни да се чува само - млък !!!
68
2
 
25
 
! Отговори
Бааам преди 12 години
Московски,това да не е на бащати та ще продаваш бе,***?! Народен съд за мафиотите и б...!
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ДАЛИ ПАРИТЕ ИМ ЩЕ СТИГНАТ ДА СИ ИЗПЛАТЯТ ГРЕХОВЕТЕ ПРЕД СТРАШНИЯ СЪД:)))
66
1
 
41
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
И аз мисля, че понеже товарните превози са печеливши се продават на техни хора. А вие питате: ок за следващите управляващи какво ще остане за присвояване (приватизиране)? Ами ще ви отговоря. В момента с наши пари правителство строи метрото. Следващите управляващи ще присвоят (приватизират) метрото и с наши пари ще построят стадион да речем. След това ще приватизират стадиона, ще построят друго и т.н. Разбирате ли как ние храним управляващите, всъщност ги правим мултимилионери.
65
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С цялата си наглост, дето мафиотската ви структура бсп краде държавата 20г, сега ревете *** те ви с *** ***
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Блажиш ли, блажиш ли Московски:)))))
63
2
 
24
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Ако бях бригаден генерал на танкова дивизия щях да поема и аз отговорност към родината и да насоча танковете към столицата.Щях да остана в българската история като героят,който освободи България от мутро-милиционерите.
62
2
 
10
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Червения *** ти е направил впечатление...да,така си е,все пак има цвят...но е кофти когато си само ***...без нищо свято,без родина,без мозък...само злоба и некадърие....горкичкия..
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Московски! Стар комунист той! Дори името му Московско:)))) Да хваща пътя за Сибир или северна Корея:)
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се косете , "товарни превози" ще се продаде , а "пътнически превози" ще се закрие!После ще ви возим на "конски" вагони , защото това заслужавате !Нали гласувахте за нас, ще си правим каквото искаме!Лошият мат.рял в конски вагони!Ние сме недостижими!
59
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените ***, хич не чакайте, хващайте дисагите и за сибир или където и да е, само по- далеч
58
2
 
16
 
! Отговори
Осман преди 12 години
Скоро няма да остане нищо ваше и ще ни молите да станете отново част от МАйка Турция!!
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Товарни превози печелеше доста, но след фалита на Кремиковци през 2009г. умишлено се източва и тегли към фалит. Приватизацията му ще лиши пътнически превози от приходи, а товарни превози просто ще бъде ликвидирано като основен конкурент на тировете на частните фирми. По подобен начин Кремиковци беше умишлено фалиран заради имотите му и в полза на частните фирми за скрап.