Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"

Министърът не пожела да спомене цена, пазарът щял да каже
162
Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"
Снимка: БТА

"Със сигурност ще продадем "Товарни превози” и аз нося отговорност за това“, категоричен бе министърът на транспорта Ивайло Московски по време на брифинг в парламента.

Той не пожела да говори за конкретна сума, като отбеляза, че в момента се прави анализ. По думите на Московски активите на "Товарни превози" са за около 300 млн. - 320 млн. лв.

"Дали пазарът ще одобри това и накъде ще отиде цената, не мога да кажа", отчете министърът.
 
Той допълни, че "Товарни превози” са минимално засегнати от стачката, защото товарите се движат предимно в нощните часове.

Московски изчисли, че до началото на стачката дружеството „Товарни превози“ е на загуба между 4 и 5 милиона лева.

"Миналата година дружеството въобще не беше преструктурирано. Единствените по-големи суми, които преминават в БДЖ, това е държавната субсидия", посочи Московски и заяви, че не приема обвиненията на синдикатите, че е ликвидатор на БДЖ.

"Моят кабинет е отворен по всяко време. Когато имат нещо ново да кажат – да заповядат", заяви Ивайло Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Николай Василев от НДСВ купи мотрисите като транспортен министър.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Липсващите вагони никога не са купувани. Парите за тях отидоха някъде зад граница.
94
0
 
8
 
! Отговори
чума да ви тръшне преди 12 години
както накарахте Железницата на България на е в агония така и вие да сте в агония и вашите деца и да ги гледате как страдат един лев от тези на Българския данъкоплатец да не дадете за себеси .АНАТЕМА
93
0
 
17
 
! Отговори
user преди 12 години
Защо продават товарни превози?! Там са парите. Пътническите превози не носят печалба (поне не в БГ). Целта е да се продаде и затова не се съгласиха с условията на протестиращите. Товарни превози е стратегически обект за страната. Не е истина за какви ни вземат ... къде отиде Джон Смит?
92
0
 
16
 
! Отговори
ФЕНН преди 12 години
ДАЙТЕ ИМЕНАТА *** ХОРАТА ДЕТО КУПИХА МОТРИСИТЕ ...НЕКА ХОРАТА ДА ЗНАЯТ КОЙ СА ...ДА ЗАБИЕШ ДЪРЖАВНОТО ПРЕДПРИЯТИЕ КОЕТО ЕДВАМ КРЕТА ЗА НЯКАКВИ КОМИСИОННИ ...Е ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КОЕТО АКО НЕ СИ ПОЛУЧИШ ЗАСЛУЖЕНОТО ТУК НА ЗЕМЯТА ТО НА НЕБЕТО ЩЕ БЪДЕШ НАКАЗАН...КАК СПЯТ ТИЯ ХОРА СПОКОЙНО
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А някой знае ли какво стана с вагоните дето липсват?Дали не са ги продали нелегално?
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди 2 седмици ,тоя дето носи отговорност продаде 500 товарни вагона на цена около 6 000 лв бройката.Сега малко пояснения-един такъв вагон тежи около 20 тона и продаден като *** щеше да струва около 12 000 лв броя.А продадените по 6 000 лв са даже и небракувани.Сега ще се окаже ,че ги гушнала фирва дето ще купи и "Товарните превози".
89
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Със сигурност ще продадем "Товарни превози и аз нося отговорност за това, категоричен бе министърът на транспорта Ивайло Московски по време на брифинг в парламента.Даже сме решили на кого и за колко пари.
88
0
 
10
 
! Отговори
анонимен бг преди 12 години
Ами като бълг. народ не може да си защити националните интереси и парцалите изпод носа му ще вземат да продадат. Така ,че хайде да не обвиняваме само правителствата, къде беше обществото като приватизираха кремиковци и балкан, къде беше като затваряха поделения, къде спа?
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-нахални и по-големи артисти досега май не сме имали. Доста *** сменихме, ама тоя пък пемал вината......
86
1
 
19
 
! Отговори
сабуди се народе преди 12 години
Тези от ГЕРБ ще ни направат май партизани А пратизаните знаят как се прават атентати най добре Ако ще фалират да е всички заедно в казана Тези пожарникари запалиха България от всички страни До кога ще ги търпим ВЪЗТАНИЕ Долни ***
85
0
 
10
 
! Отговори
to преди 12 години
малкото каквото е останало и то да се продаде ... ще идват нови избори, трябва отсега да се събират парички ... от комисионни и др дейности ... Цецо ги разбира тези неща
84
1
 
22
 
! Отговори
аъъъъъ преди 12 години
На кой гангстер-приближен до мафията гроб,ще харижат "товарни превози"?
83
1
 
22
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
Че ще ги продадете на черепа е повече от ясно, само като си помисля, че щях да гласувам за тиквата свят ми се извива. Трябва да се вдигнем и да ги изтрепаме тия, че скоро ще дойде време или те или ние......
82
0
 
22
 
! Отговори
честито преди 12 години
Той първите 500 вагона ги е продал на приятела на ББ Златев на Лукойл в движение за по 6000лв парчето , а само ремота на един такъв вагон е над 10000 лвнаправете си сметката колко пари ще препере като си ги прекара през офшората и си ги продаде на реална цена сам на себе си Тези разграбиха БДЖ за 2 години И сега искат да си го продадат на себеси ама преди тива ще си го фалират да няма какво да връщат на задлуйнелите фирми какви са ми хубавци мамини само за затвора сте , а те ви направили шефове
81
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Със сигурност ще продадем "Товарни превози и аз нося отговорност за това, категоричен бе министърът на транспорта Ивайло Московски по време на брифинг в парламента.Отговорността и тежестта я носи народа,а Московски единствено поема комисионата.
80
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия изплюха камъчето накрая.Продава се печелившо предприятие на безценица,както в мутренските години.Айде и да ви е честито,*** народ...бедна и ограбена държава!
79
0
 
18
 
! Отговори
?? преди 12 години
Де е тиквата-баш престъпник?
78
1
 
35
 
! Отговори
марин преди 12 години
Как може в други страни като Полша, Чехия управляващите да могат да направят проекти за железниците и да вземат европейските пари, а ние трябва да теглим заеми от Световната банка и да продаваме единственото дружество в БДЖ, което има някаква печалба!Това правителство е антибългарско и няма никакъв интелектуален потенциал. Трябва да се сменя!
77
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** крадците смотани! мутрата нищо не е забравил от мутренските години!