Васко Кеца си платил данъците до стотинка в НАП

"Акция Хеликоптер" била най-успешната за години назад
Обновена: 19 дек 2011 10:16 | 19 дек 2011 10:16,
56
Васко Кеца си платил данъците до стотинка в НАП
Снимка: архив, Булфото

Естрадният певец Васил Найденов е платил всички задължения към НАП, заяви шефът на приходната агенция Красимир Стефанов пред TV7.

"Той си призна греховете и си плати данъците до стотинка. Сумата е немалка за българските стандарти. Осъзна и на деня преведе цялата сума", похвали го данъчен №1.

По думите му резултатът от проверката на попфолк изпълнителите бил възпитателен.

"Заради нашите проверки за три месеца всички изпълнители надминаха 50 хил. лв. оборот и се регистрираха по ДДС", отчете още Стефанов.

Според него 2011 г. е успешна за Националната агенция за приходите.

"В края на ноември сме събрали 11,4 млрд. лв. от данъци, което е със 715 млн. лв. повече", каза още Стефанов. 

По думите му повечето постъпления в хазната са благодарение на по-добрата работа, тъй като икономическите параметри са същите като 2010 г.

"С гордост мога да кажа, че България е сред малкото страни в Европа, които реализираха повече приходи, добави Стефанов. По думите му заедно с Агенция "Митници" ще бъдат събрани около 1,5 млрд. лв. повече приходи през тази година.

Ще има обаче около 300 млн. лв. по-малко приходи от осигурителни вноски. Ако се бяха съобразили със становището на НАП, щяхме да изпълним и това перо на 100%, добави Стефанов.

"В края на май изоставахме с над 600 млн. лв. Оценката на Симеон Дянков е положителна", обясни шефът на НАП.

"Акция "Хеликоптер" е една от най-успешните за години назад. Тя провокира институциите да решат проблеми в строителството, с които никой не искаше да се занимава. Над 20 млн. лв. е прекия фискален ефект", твърди Красимир Стефанов.

Според него най-важното от акциите е, че обществото е разбрало, че трябва да си плаща данъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
ddd преди 12 години
И какво от това,че си платил данъците,да не е някой по-специален.Нали всички граждани си плащаме данъците и така трябва да е.....
55
0
 
8
 
! Отговори
Чудомира преди 12 години
Браво, да се надяваме че и другите БГ "звезди" (както и поп-фолк певачките) ще последват добрия пример и ще си платят данъците, така както го правим и ние обикновенните граждани.
54
1
 
3
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
И какво от това? Да бяхте изредили по азбучен ред и всички изрядни Бг платци. Или само кеца е такъв? Дайте сега да му събираме помощи понеже се е поохарчил.Няма нищо,на новогодишният концерт ще навакса!!!
53
0
 
2
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Интересно ми е да дешифрирам факта, че двама са гласували негативно на споменатия от мен факт, че и в Ирландия не се плащат данъци и то масово. Не са съгласни, че в Ирландия също не плащат данъци? Не са съгласни с факта на неплащане на данъци от ирландците? Или не са съгласни по принцип? Ако е последното, трябва да се променят, защото негативизмът не води до нищо добро. Приятни щастливи празници за всички!
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не кажеш с гордост, че умираме от глад, ***?!
51
0
 
5
 
! Отговори
55 преди 12 години
Ти да видиш новина! Ами ще плати, що да не си ги плати???
50
2
 
1
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Неплащане на данъци не е само наш проблем. Онзи ден слушах публицистично предаване в Дъблин, че неплащането на данъци е негласно приет закон, а за обяваването му за престъпление не е приет закон.
49
1
 
8
 
! Отговори
555 преди 12 години
От всеки един голям ДДС-ИЗМАМНИК държавата губи над 100 милиона на година.Тези крадци ги знаете г-н Стефанов но какво направихте???????
48
3
 
8
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
""Акция Хеликоптер" си беше подигравка ,само показаха къщите на богаташите а после направиха акция "данък колиба" и се обясняваха как хорица с двуетажни хорица уж били най опасните престъпници. НАП сега е едно борчерско сдружение ръководено от ЦВ. ЦВи Б.Б . А ТИ БЪЛГАРИНО ПЛАТИЛИ СИ ДАНЪКА ЗА ТЕНДЖЕРИТЕ И ЧИНИИТЕ ......
47
3
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Google Earth не предоставя актуални снимки! Снимките там са поместени около 2006 година! така, че коментара ти не е на място
46
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Vasko keca gi plati a o6te kolko drygi ne gi platixa,i prodaljavat da ne pla6tatama imat golemi pokroviteli
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли това работата на НАП, да събира данъци? И ако тази година проходите са " със 715 млн. лв. повече", а "икономическите параметри са същите като 2010 г.", кога ще съберат и несъбраните за 2010 г.? И кой носи отговорност, че миналата година не са събрани стотици милиони лв. данъци?
44
0
 
6
 
! Отговори
TOTO преди 12 години
За държава, в която лъженето, криенето на данъци и изобщо измамите тип: "Аз не искам аз да съм добре, а Вуте да е зле." това си е направо много голяма новина. Като се замисля, дори майка ми, пенсионерката вече не слуша Васко и Лили, защо ли???? А най-много обичам Ивана като излезе да обяснява, че не знаела, че се плащали данъци в България:))))) И нея не я слушаме, не че някога сме! Смешна държава, смешни Ентелектуалци, съответно смешни певци и ала-бала... Аман!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не казаха нищо дали бандитите са си платили данъците.Ще питате кой -ами тези с прякорите,които от години са на първите страници на вестниците.Ако и те са направили това,готови сме пак да ни крадата,ограбват ,бият....
42
0
 
16
 
! Отговори
Несъгласен. преди 12 години
Това ми прилича все едно да си държиш билета в джоба и когато се качи контрола да си го продупчиш пред него.Без глоба,без санкция.Аз не мисля ,че е редно просто да се извиниш и да си платиш данъка.Ами ако нямаше проверка кога щеше да се издължи на държавата?!
41
8
 
6
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
""Акция Хеликоптер" била най-успешната за години назад"Аха... а някой да ви е казал че има Google Earth? Толкова сте *** че чак сте вдлъбнати. "Тя провокира институциите да решат проблеми в строителството"Е*ати *** сте честно...Хахахахаха. Къщи с по над 400-500 кв.м. РЗП да "укрият" от вас. ХАХАХАХАХАХАХАХАХ
40
1
 
13
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
A za6to ne si gi pla6taxa pri Stani6ev i Dogan,a REVLIVI KOMUNQGI.........
39
2
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
А ИНАЧЕ ЛАМТЯТ ЗА ПЕНСИИ .. АЙ БЕ СОЛИДАРНИЦИ!!!
38
11
 
12
 
! Отговори
:) преди 12 години
Vnimanie-mestq go!
37
2
 
16
 
! Отговори
Митко от Пайнера преди 12 години
Чувам, че се прилагала една нова схема. Певците сключват трудов договор с фирма на минимална заплата , т.е. плащат минимални суми на държавата. Заведенията сключват договор с фирмата за едни пари. А под масата се дават едни други пари. Фактурират се едни измислени дейности и ДДС се точи яко.