Отмениха присъда на Вальо Топлото

СГС върна на прокуратурата делото за недекларирани 10 млн. лв.
Обновена: 23 дек 2011 08:30 | 22 дек 2011 21:40,
105
Отмениха присъда на Вальо Топлото
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд отмени присъдата от пет години затвор на бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров. 

Димитров беше осъден от Софийския районен съд през 2008 г. за това, че в качеството си на управител на фирмата "Про марк" ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.

Районният съд оправда Димитров по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон.

СГС връща делото на Софийската районна прокуратура заради допуснати процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт.

СГС смята също, че Районният съд е допуснал съществени нарушения на процесуални правила и то от такъв характер, че се налага отмяна на постановената присъда и връщане на делото на прокуратурата.

Още по темата

През 2009 г. СГС осъди Вальо Топлото на 14 години затвор за длъжностно присвояване на 6 млн. лева и разпореди да се конфискува имуществото му. Той обаче обжалва.

В края на 2010 г. Димитров получи нови 3 години затвор по обвинението в безстопанственост. 

Още няма присъда по делото, по което е подсъдим за пране на пари в размер на 10 милиона лева. По него подсъдима беше и майка му Цеца Димитрова, която почина.

Върховният административен съд пък задължи Валентин Димитров да плати 1,4 млн лв. данъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: присъдаВальо Топлото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е, това гнусно мършаво влечуго 100% не е мутра
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маргините ги пуснаха, сега и Вальо Топлото го пускат ... голяма борба с престъпността пада. Мутрите гледат да пуснат на свобода колегите и слугите си.
57
0
 
10
 
! Отговори
oho преди 12 години
Какво ви е виновен пък ББ за корупцията в съда.И не забравяйте - никакви пари на Топлфикация. Поне да стане един голям скандал като с цар Киро и съдии, прокурори и адвокати да чакат позеленели от яд, докато успеят да вземат рушвета да го пуснат на свобода.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бих му хвърлил една воняща дришня с аромат на аспержи и люти чушлета. сигурно ще му е доста гадно да я изпие, но и това ще трябва да направи, за да не му смачкам главата с радиатор.
55
7
 
3
 
! Отговори
СИМЕОН ДЯНКОВ преди 12 години
Да живее Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
обратно в панделата, мек ***.. и много смърт след това.
53
2
 
6
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Еми нормално ,пет години в затвора за да прикрие другарите , сега ще излезе да бачка за новите пременени *** от ГЕРБ. ПРИ ТАКИВА КАТО ВАЛЬО НЯМА ПРАЗНО ПОЛОЖЕНИЕ.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хаххаха интересно. още преди година, година и нещо казах, че Топлото ще отърве панделата, поради близките си отношения с агент Буда, по известен като Бойко борисов, а още по-известен като Боко Тиквата. и ето че за пореден път излязох прав.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на гербавия съд! Нали уж червените им бяха виновни! Е, сега съдът е гербав, а пак престъпниците се разминават без присъди! Нали така и осъдения кмет на Ямбол го измъкнаха за изборите и пак го пробутаха за кмет! Същата престъпна банда са и тези управници!
50
1
 
7
 
! Отговори
циганин преди 12 години
Боже , защо не пазеше една костенурка досега да са го отсъдили най - малко условно . Да ви имам държавата бе варвари. То и затова до тук стигнахте . Мамката и е. б а. х.те .. Но не ееееееееееееееееее *** са виновни . Да те . Защото са черни и грозни а вие сте бели и хубави . *** един мошеник не можете да отсъдите камо ли тези от ОКТОПОД . Не ви стиска .
49
1
 
1
 
! Отговори
До Ламбовио преди 12 години
Само *** в тая држава чекат на некой иностранец да им разЯсни ситуацията. Който знае и може се оправя сам.дАли тука Ели у странство - на *** му е се тая. Взорот му е у иностранеците.
48
0
 
6
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
Още Фердинанд е казал :" Най-важното е ... не бива да се краде, освен много "
47
0
 
7
 
! Отговори
Миро преди 12 години
Анонимен..Ако не харчеха пари трябва да се затвори съда,и с него и без него все тая
46
1
 
2
 
! Отговори
Крал(ьо преди 12 години
Станишев, душо!! Я те чекам, али ти не довадяш, душо?
45
0
 
22
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
Холандския премиер Марк Рюте :" Вашата държава е пропита от корупция, съдебната ви система не работи, престъпниците се чувстват комфортно и безнаказано, живеят на свобода и дори парадират с престъпния си статус. "
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо хабим парите на данъкоплатеца, като е ясно, че накрая ще му се извиним и ще го пуснем по живо, по здраво?
43
1
 
14
 
! Отговори
Р.Овч. преди 12 години
Тоя ако си отвори устата пред съда ще го пратя при майка му.
42
0
 
13
 
! Отговори
Nick преди 12 години
честито на печелившите. а сега да отидем да си платим сметката за парно...
41
0
 
24
 
! Отговори
666 преди 12 години
ПО КАКВО СИ ПРИЛИЧАТ БГ СЪДЪТ И ПАНСИОНА ЗА ДЕВИЦИ-ТАМ ВСИЧКИ СА НЕВИННИ..... А ИНАЧЕ ТОВА Е ПЪЛЕН ПОТРЕС,ЦИНИЗЪМ И ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ....
40
0
 
10
 
! Отговори
EC Union преди 12 години
Българският съд доказва, че не е++ва никакви световни или европейски правила.Той си има негови си.Сакън да му предпишат нещо, И доказва че е независим по несъмнен наподобяваш хитлеристко гъобелсов устрем втренчен в пари-пари-пари жална майка българска