Отмениха присъда на Вальо Топлото

СГС върна на прокуратурата делото за недекларирани 10 млн. лв.
Обновена: 23 дек 2011 08:30 | 22 дек 2011 21:40,
105
Отмениха присъда на Вальо Топлото
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд отмени присъдата от пет години затвор на бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров. 

Димитров беше осъден от Софийския районен съд през 2008 г. за това, че в качеството си на управител на фирмата "Про марк" ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.

Районният съд оправда Димитров по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон.

СГС връща делото на Софийската районна прокуратура заради допуснати процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт.

СГС смята също, че Районният съд е допуснал съществени нарушения на процесуални правила и то от такъв характер, че се налага отмяна на постановената присъда и връщане на делото на прокуратурата.

Още по темата

През 2009 г. СГС осъди Вальо Топлото на 14 години затвор за длъжностно присвояване на 6 млн. лева и разпореди да се конфискува имуществото му. Той обаче обжалва.

В края на 2010 г. Димитров получи нови 3 години затвор по обвинението в безстопанственост. 

Още няма присъда по делото, по което е подсъдим за пране на пари в размер на 10 милиона лева. По него подсъдима беше и майка му Цеца Димитрова, която почина.

Върховният административен съд пък задължи Валентин Димитров да плати 1,4 млн лв. данъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: присъдаВальо Топлото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
И защооооооооооо.?????? !!!!!!!!!!!!!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Ти луд ли си?! Искаш да се юрнат да прибират пари още повече като разберат, че имат 2 години само ?
37
0
 
10
 
! Отговори
клептокрация преди 12 години
Клептокрацията (от гръцки: κλεπτοκρατία, управление на крадците) е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи.За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари, и пренебрегване на дългосрочни цели.май никога не съм живял в демокрациянекой ме лъже.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как да го осъдят като ше ги нагласи всичките наред (Р. Овч. и т.н.т.) и тогава трябва да го светнат (но това ще е много скандално и всичко ще стане ясно, и не в стил на хитреца Р. Овч.)!
35
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Е това е да си мошенни в България винаги остават безнаказани! Докато не почнем да ги избиваме по улиците все така ще е!
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.....
33
0
 
27
 
! Отговори
Съдията Пенгенезов преди 12 години
Всеки подсъдим откраднал голяма сума пари е невинен, ако покаже разкаяние и я предаде на съдията, които от своя страна ще я инвестира в хотел и вие ще бачкате там по 2 месеца в годината за смешни пари...и вълкът сит и агнето...изядено
32
0
 
16
 
! Отговори
:) ще издържим преди 12 години
Честно казано аз повече се учудвам ако с България се случи нещо добро и справедливо. Опитвам се да да си внушавам, че аз съм нормалната, а не държавата. а дали е така? Мисля, че ценностите се смениха тотално. Парите и властта днес са всичко. Богати и бедни...а не добри, зли...и затова и наказанията- са объркани!
31
0
 
19
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Това щеше да е новина ако заглавието беше: "Вкараха Вальо топлото в затвора" , това което е не учудва никого то вече се приема за нормално в тая "държава" .
30
0
 
11
 
! Отговори
да ви и...ма.ата преди 12 години
Мисля, че трябва да го върнат и на старата работа - да разберем, че не само няма наказание за престъпленията му, ами и реабилитация му се полага...Да вземат и леля Цецка да изкарат от гроба - то и това май не е невъзможно....Продажна държава - поточно държава няма. Айде, дайте му да се изчипка в джакузито си и - на работа...има още за обиране....
29
0
 
23
 
! Отговори
Фитилчо преди 12 години
Съдийската мафия е по- могъща дори от престъпния държавен синдикат, наричащ себе си българско правителство. Двете мафиотизирани формирования са в пряка взаимовръзка и образуват единен фронт срещу целокупния български народ, който все още търпи безчинствата им, но това няма да трае дълго...
28
0
 
19
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Ей такава държава НЯМА !
27
0
 
3
 
! Отговори
до24 преди 12 години
ти пи ли си хапчетата тази вечер бе *** абе Странджа да не си ти
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние Комунистите идваме отново мутрички уревайте се
25
0
 
27
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Българските съдилища са абсолютно корумпирани защото ние честните български данъкоплатци им позволяваме това да се случи.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей най после държавата да си свърши работата както трябва добре че пуснаха невиния човечец браво на Бойко е това е човек където мисли за бедния си народ
23
0
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Безмозъчно комуноидче, кой назначи този крадец бе?А не беше ли Р. Овч. негов покровител!Червени простаци!
22
1
 
7
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Грешка. Гарантирано от БСП. Все пак Топлото всички видяхме кой го сложи на тая служба - Р.Овч.
21
7
 
8
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
България е раят на Земята...за гангстерите.Гарантирано от ГЕРБ.
20
0
 
10
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
".... връща делото на ..... прокуратура заради допуснати процесуални нарушения"Новата формула за оправдаване на платежоспособните мафиоти :)))