Наказват полицаи заради неадекватно поведение към близките на Мирослава

Самоубийството на Чочо било пропуск, призна МВР шефът
Обновена: 16 яну 2012 14:22 | 16 яну 2012 10:10,
222
Наказват полицаи заради неадекватно поведение към близките на Мирослава
Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветан Цветанов призна, че е имало служители на полицията, които не са се държали добре със семейството на убитата Мирослава и те ще бъдат наказани.

Вътрешният министър уточни пред БНТ, че става въпрос за представители на звеното за борба с организираната престъпност в Перник, които имали неадекватно поведение спрямо близките на момичето.

Какво ще бъде наказанието им ще стане ясно след среща днес между Цветанов, шефа на полицията в Перник, шефа на ГДБОП и провинилия се полицай.

След разкритията по случая близките на убитата Мирослава се оплакаха, че представителят на ГДБОП в Перник се обърнал към сестрата й Елеонора с думите "взимай пистолет и си я търси сама." 

„За мен е важно, че ние винаги сме били безкомпромисни към всяко едно поведение, което не е съпоставимо с дейностите, които са в Министерство на вътрешните работи. Но това, което пък беше дадено като изключително висока оценка, това е за директора на Областната дирекция от семейството и също така за служителите от ГДБОП, които работеха от самото начало и до самия край“, заяви Цветанов.

Още по темата
Той обеща и наказания за служителите, които допуснаха  единият от задържаните за смъртта на момичето Стойчо Стоев–Чочо да се самоубие. Цветанов определи случая като пропуск. Той обаче защити професионалните качества на полицаите и обясни тяхното поведение с преумора.

„Провежда се разследване. Полицаите, допуснали самоубийството, ще бъдат наказани, но ще се прецени тежестта на наказанието“, обеща вътрешният министър.

Относно другия задържан – Марио Любенов-Заека, МВР шефът смята, че са основателни притесненията на близките. Заека е в психиатрична клиника от 4 януари и се представя за невменяем. Вчера майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза.

Цветанов изрази надежда тя да бъде обективна, но припомни, че Марио е един от основните организатори за печатането на фалшиви пари на територията на Перник и е бил задържан преди месеци.  Арестуван е за хулигански прояви, нанасяне на телесни повреди, както и за заплаха за убийство на дете.

„Това са нещата, които много пъти сме си задавали като въпрос, и това са нещата, за които винаги съм влизал в дискусия с български съд, и това са, за голямо съжаление, реалностите, в които живеем ние в България, защото има много подобни лица, които са с N на брой престъпления, с N на брой искания на мерки за задържане под стража, защото знаем, че когато те излязат навън, те правят същото“, мотивира системните си нападки към съда Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убийството на Мирослава Николова от Перник ни потресе, но заедно с това предизвика и много въпроси. Най-странният момент е самоубийството /?/ на Стойчо Петров Чочо. Признал си пред полицаите, че е убиецът, отишъл в банята и както е с белезници, се самоубил. Целият епизод пресата преразказва в минало неопределено време, т.е. на Л: влязъл сам в банята, имал оръжия, оставил открехната вратата...По това време полицаите го чакали на входната врата! Телевизията ни пък беше още по-категорична: Убиецът на Мирослава се самоуби! А обективността и етиката на журналистиката изисква да се каже по друг начин: СПОРЕД ПОЛИЦИЯТА обвиняемият се самоуби. Защото, предполагаме, трябва да има медицинска експертиза, която да уточни обстоятелствата на смъртта и да се произнесе професионално. А иначе в други случаи полицията мъгляво заявява: Тепърва случаят ще се изяснява...Когато има убит в компанията на полицаи, това е много смущаващо. Веднага изниква напълно логичното съмнение, че подозреният може да е убит от полицаите защо да не допуснем, че Чочо знае доста неща, в които са въвлечени и полицаи? Но дори и да се е самоубил както твърдят от полицията това е също пропуск, и то огромен, в работата на полицаите. Как може да оставят предполагаемия убиец сам, без наблюдение! И когато отгоре на всичко премиерът изисква от родителите, разбрали току-що за убийството на детето си, извинение, че са говорили недобри неща за полицията, това е вече цинизъм. И ти става страшно, че дори за миг не се допуска критика срещу полицията, и разбираш, че това е официална политика, от която само крачка ни дели до своеобразен вид диктатура.
190
0
 
2
 
! Отговори
До Holmes 214 преди 12 години
Размисли върху това, което си писал: "Нарочно са казали, че има намесена полиция, за да не се обърнат за помощ към полицията..." Нормално ли е да приемаме, че полицията може да е замесена в престъпление, нормално ли е потърпевшите да се страхуват от полицията, а не да разчитат на помощта й? Ако разсъждаваме така и оправдаваме такива разсъждения, за какво ни е изобщо полиция? Да си организираме граждански отряди, в които всеки познава другите и може да разчита на тях! Докъде сме стигнали!
189
0
 
1
 
! Отговори
Roki преди 12 години
Роднната полиция ни пази......
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който краде малко-влиза в затвора.който краде много-влиза в двореца.Су Дзъ
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво ще ги наказват, ако Цветанов е наредил убийството на Чочо?Влязъл здрав в апартамента, а се самоубил със счупени пръсти и то едва с третия куршум в устата!
186
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що ше наказват полицаите не ми е ясно, ми нали сам Бойко се изтъпани и обяви на всеослушание че не бил спал, за да ръководи лично събитията...явно е дрямал вместо да ръководи, каквото и да разбира под това, физкултурника не подлежи на коментар даже
185
6
 
2
 
! Отговори
Holmes преди 12 години
Абе *** и да е имало обаждане тя е казала каквото са и наредили под дулото на пистолета.Нарочно са казали че има намесена полиция,за да не се обърнат за помощ към полицията т.е да носят парите без да занимават полицията.Нали това са я накарали да каже.Толкова *** коментатори не бях биждал.Ако беше казала по телефона че е Костов, значи да идем при него и да го арестуваме и цялото ОДС даже.Прости *** злобни.На сестрата не и е чиста работата.Един детектор на лъжата ще я освежи
184
3
 
3
 
! Отговори
Rad преди 12 години
А родителите ще обяснят ли какво прави непълнолетната им дъщеря в компанията на криминални типове и къде е родителския контрол. При всички положения са наясно с целия случай още от самото му начало.
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е поглед на консултант по пазаруване на апартаменти.Погледът казва: искам още.
182
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мен пък ме интересува дали Цвъко е купил пържолките на кучето. То се е бъхтало и трябва да си получи премиерската награда, а Цвъко да я плати, защото Вожда пари от джоба си не вади. Той и Цветелинка са спестовници, трупат пачки, че властта е временно явление.
181
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Психо;ози на мвр полицаи и прокурори веднага да арестуват майката и сестрата защото тези двете трябва да са са двете основни заподозрени в убийството на това дете .Неадекватно държание >Нагло и безочливо отношение към мирослава .Непукизъм пред фактите че е убита Нито сълза Тези двете залагам главата си са здраво ама здраво в *** те са съучастници в убиийството или нещо по лошо не ми е работа но затова плащам данъци психолози и мвр да си свърши работата и всички в пандиза доживот
180
10
 
4
 
! Отговори
Просто зрител преди 12 години
Майката нам ирослава иМайката са за затвора бе хора .По всяко едно действие в тези двете *** личи СЪУЧАСТИЕ в убийството на детето .Тези *** само на мен ли ми прави впечатление неадекватните им реакции МВР АРЕСТИ и Затвор за майката и сестрата ВЕроятно Са основните поръчители тези нещастнички По начина по който се държат не се държи никой който е загубил детето си Психолози и полицаи проверете им кирливите алибита защото едно планирано убийство ще отиде ей така в забвение
179
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм съгласен, че служителите на МВР са се държали грубо с роднините на Мирослава. Янво от МВР са се съмнявали, че чрез тях заподозряни ще получат информация. Какво излиза: приятели на семейството отвличат Мирослава и я убиват, а роднините се съветват с убийците и протестират, че от МВР укрива информация. Считам, че виновници за смърта на Мирослава са сестрата и роднините и, които са били приятели с престъпници. Дали Мирослава би тръгнала с убийците, ако не ги познаваше?
178
4
 
9
 
! Отговори
Верин преди 12 години
Това в Перник става май хронично. Медиите с непрекъснатите подмятания, скечове и бъзици направиха перничани канибали, съдисти и убийци. Май излиза вярно твърдението "Кажи на някого 100 пъти че е ТАКЪВ и той наистина ще стане ТАКЪВ". Така че се ужасявам от видяното и чутото. Вместо да се страда и да сме съпричастни в скръбта за отнетия млад човешки живот се плюе по полицаи, министри, роднини и т.н, и се плюе кой където свари. А ние имаме нужда от вяра и надежда.
177
1
 
10
 
! Отговори
ЛОГИКА преди 12 години
ВЪВ Бг ,няма ---логика,за каквото и да било ----22г.!
176
3
 
3
 
! Отговори
ДО 202 преди 12 години
АЛООО,опозицията защо се обажда от ----НЕБИТИЕТО?
175
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а министъра Цветанов - отличник, пак ни лук ял ни лук мирисалСупер Бойко води по неадекватност в републикански мащаб
174
0
 
19
 
! Отговори
до 193 преди 12 години
До къде сме стигнали?Снощи по "НОВА ТВ"-----репортажа на Васил Иванов ,от гр.Левски ,....един сополив *** от гр.Левски,работник на ...."ВЪРТАЧИТЕ",заплаши пред камерата ,....полицая от криминалната ,че ...."ще му истине...мястото"....?
173
2
 
24
 
! Отговори
KON преди 12 години
Абе Цвъко,я обясни на народа как комшиите на"САМОУБИЛИЯ СЕ"са чули три изстрела,защото смятам,че човек който ще се самоубива не би успял да произведе три изстрела,ей избивате ни вече до просешка тояга ни докарахте,*** вън!!!
172
0
 
6
 
! Отговори
до 193 преди 12 години
Мене ме интересува ----КРАЕН РЕЗУЛТАТ !Не ме интересува ,кой управлява ,и кой съди ....ясно ?Всички ТЕ ,са представители на власта в Бг.Оказва се,това се нарича ----"СЛАБА ДЪРЖАВНОСТ "!