PIP имплантите трябва да бъдат отстранени!

Вече 146 българки са си ги премахнали, от близо 1500 поставени
Обновена: 31 яну 2012 14:22 | 31 яну 2012 14:21,
27
PIP имплантите трябва да бъдат отстранени!
Снимка: Reuters

Около 146 жени в България вече са премахнали френските гръдни импланти PIP след избухването на скандала в световен мащаб.

Това съобщи на пресконференция доц. Димитър Евстатиев, председател на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

Вече стана ясно, че скандалната френска фирма Поли имплант протез е използвала некачествен, по-евтин гел за имплантите и годишно е произвеждала по 100 000 силиконови протези в продължение на две десетилетия.

Проблемните импланти вече са спрени от производство и са изтеглени от пазара. Компанията производител пък е фалирала и затова няма как да й бъдат предявени искове.

Френските гръдни импланти PIP трябва да бъдат отстранени. Това е категоричното становище на нашата асоциация, което съвпадало с позицията на редица международни и европейски организации.

Още по темата

Отстраняването на имплантите трябва да се извърши в планов, а не в спешен порядък, без да се изчаква руптура (спукване) с оглед да се избегнат допълнително усложнения, заяви доц. Димитър Евстатиев.

"Има опасност при изтичането на техническия гел от имплантите да се предизвика възпалителна реакция, но това е нещо локално и то няма връзка с други заболявания като раковите например. Не е нещо, което застрашава живота на пациентките", допълни той.

Евстатиев съобщи още, че френските импланти са внесени по надлежния ред и не може да се търси вина у вносителя или хирурга, който ги е поставил.

По данни на асоциацията у нас са внесени от 2500 до 4000 импланти на френската фирма, от тях са поставени около 1500 чифта.

Няма данни дали такива импланти са внасяни онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: PIP импланти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
и като махнат имплантите , на ти булка печени чушки :) PIP -ер
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми като няма с какво друго се хвалят с фалшиви цици.Изключвам мед.случаи когато е належащо и наистина важно!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирем какво толкова му харесвате на този силикон. Друго си е усещането при допира на мека,топла естествена цица. Пипал съм и цици със силикон, ужасна история. Пак повтарям, нищо не може да се сравни с хубави, топли естествени цици. Размерът няма значение.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си припомним становището на нашите компетентни хирурзи: цял свят заявиха, че са вредни тези импланти и трябва да бъдат сменени незабавно, само нашите велики хирурзи казаха, че няма нищо страшно и опасно, само да ходят жените на преглед на 6 м.....Смешници
20
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Слагат си силикон, защото мъжете така ги харесват ...
19
4
 
4
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
Тааа па! Колко ги обичам такива *** като теб с IQ равно на 1/10 от кубиците ти силикон!
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя простотията не ходи по хората , а по жените!
17
5
 
11
 
! Отговори
Психоанал-литик преди 12 години
То прости и комплексирани жени има и сред тези без силикон. Ама напомпаните са 100%такива.
16
4
 
17
 
! Отговори
Йебач преди 12 години
Спал съм с много ***, включително и с такива, които имат силикон. Не е естествено бе пичове, едно изкуствено такова, едно пластмасово, едно никакво. На вид перфектни цици, дефакто неестествено изглеждаш бюст. Подкрепям поставянето на силикон по медицински причини, но нямам идея защо останалите жени го правят, колкото дал Господ - толкова, нужно ли е всички да помпите гърди като дини и да си мислите, че така ставате повече жени?!?!
15
6
 
15
 
! Отговори
Нормален преди 12 години
Най дразнещото у тези надуваеми кукли (силиконките) е самочуствието което имат с пластмасовите си израстъци. Като че ли целия свят е вторачен в балконите на някоя ***, със самочуствието на Памела Андерсен.Да, ама не.Простотия до шия.
14
3
 
14
 
! Отговори
abc преди 12 години
Много инфантилно изглеждат огромните цици и анорексичното тяло задължително в комбинация с тен,тип "пиле на грил"
13
6
 
18
 
! Отговори
Естет преди 12 години
В България има много прости и комплексирани жени. Колко ли трябва да е изпаднала една жена, за да очаква да впечатли един мъж с пластмасови цици!
12
2
 
3
 
! Отговори
Еми преди 12 години
не съм сложила от френския силикон
11
3
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 12 години
От циците силиконът може да се махне. А от к.ра?
10
3
 
5
 
! Отговори
redordead преди 12 години
и сега какво, тряя да го сваляш, че да не се пукне ли...кофти, а?бтв. да не би този силикон да ти повиши IQ-то?
9
6
 
5
 
! Отговори
Еми преди 12 години
да ви кажа право преди година и половина си сложих силикон и съм много доволна от крайния резултат!
8
4
 
7
 
! Отговори
До номер 6 преди 12 години
България е бедна ако не ти харесва хващай пътя на вън!! Не може да виниш хората,нямащи пари за лекарства и каквото се сетиш,че ги е яд на силиконките.....айде !!!!!
7
3
 
22
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
Приятелю, само селските сопи се кефят на силиконови гърди, на пластмасови нокти и найлонена коса! Както са те направили мама и тати - това си ти и си е най-добре така да си останеш, тя природата си знае работата, а не някой хирург или козметичка. Тези интервенции са допустими, когато наистина има нужда от тях ... ех суетата прави чудеса
6
4
 
11
 
! Отговори
! преди 12 години
да би мирно седело-не би чудо видело,кво' занимават хората с проблемите на комплексираните "дами" - а за хората, истински болни,нуждаещи се от лекарства....нищо!!
5
18
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
Krasotata dawa na jenite samo4uwstwie i uwerenost, ako o6te ne si go razbral. Ne samo pred myjete, no i pred jenite. W dne6no wreme kozmeti4nite operacii sa ejednewna praktika, taka kakto hodeneto na frizior ili w kozmeti4no studio. No ob6testwoto w Bylgaria e tolkowa selsko, tolkowa bedno i ograni4eno, 4e ti samiq ne moje6 da si predstawi6. 25-te pliusa na komentara ti go pokazwat.