Бонуси взеха главата и на шефката на Агенцията по вписванията

Виолета Николова получила за миналата година 72 бона премии
Обновена: 20 фев 2012 20:21 | 20 фев 2012 17:16,
247
Бонуси взеха главата и на шефката на Агенцията по вписванията
Снимка: архив, Dnes.bg

Раздаването на бонуси взе главата и на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова, която е освободена от поста. 

В началото на месеца стана известно, че Виолета Николова е получила за миналата година 72 хиляди лева допълнително материално стимулиране.

От тях 24 хиляди - със заповед на бившия правосъден министър Маргарита Попова, а останалите 48 хиляди - по собствена преценка.

"Николова беше отстранена заради това, че си е дала 48 хиляди лева като допълнително материално стимулиране за половин година", обясни министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Втората причина за смяната й са лошите резултати от проверката на инспектората, които сочили, че работата в Агенцията по вписванията е незадоволителна.

Проверката е приключила миналия петък и според нея голям брой от задълженията на Николова са останали неизпълнени.

Диана Ковачева определи като неморално и възмутително това, че Николова си е дала такъв бонус, но уточни, че размерът му не  излиза от предвидения в закона.  Дали може да й се търси  наказателна отговорност обаче ще бъде ясно след като в края на март излезе одитният доклад за агенцията. Самата Николова е обяснила, че е в правото си да взима подобен бонус, каза Ковачева.

Само през септември 2011 г. Николова се е стимулирала със 7000 лв., а през октомври с още 4000 лв.

Когато гръмна скандалът след публикации в медиите, Николова отказва да предостави информация за премиите с мотива, че това са лични данни.

Агенцията по вписванията е под шапката на Министерството на правосъдието, което веднага инициира проверка на допълнителното материално стимулиране на всички служители във ведомството.

Агенцията по вписванията обслужва търговския регистър, който през лятото на миналата година безпрецедентно спря да работи. Документите на фирмите се обработваха с огромно закъснение от месеци.

Още по темата
Виолета Николова ръководи Агенцията по вписванията от октомври 2010 година.

Новият шеф на агенцията е Юлиан Митев. Той е юрист и досега е работил като експерт в администрацията на Висшия съдебен съвет.

Заради раздадени бонуси в края на миналата седмица шефката на НЗОК Нели Нешева подаде оставка след натиск от премиера Бойко Борисов. 

Скандалът с Нешева избухна, след като сини депутати изнесоха данни как служителите на касата си поделили за миналата година премии за 2 млн. лева, а самата шефка е взела 30 хил. лева бонус.

Управителят на касата в оставка опроверга изнесените данни, но призна, че е взела над 12 хиляди лева бонус, тъй като ценяла труда си.

Заради създалото се обществено напрежение Нешева реши сама да напусне Касата. Оставката й обаче все още не е приета от парламента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
0
 
! Отговори
BIX преди 12 години
Не зная вече в кое измерение съм,въртя се в една и съща сюрреалистична спирала,това е като пародия на психична клиника.апатично ми е за България.
195
3
 
6
 
! Отговори
gosho преди 12 години
Ei DQNKOV, EI KVAZIMODO NALI NQMA PARI BE MARSHO ZNACH ZA TAKIVA PEDALI KATO TEBE I ZA TAKIVA OHRANENI *** IMA A
194
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бонус ми дай, глава ми вземи, но от алчност глава не боли
193
2
 
2
 
! Отговори
Оглозган преди 12 години
За съжаление последните 22 години ни управляват само дипломанти завършили института по клептомания и съдизъм във Филиповци . Тъжно, но факт!
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
преди бяха консултантски, сега са бонуси, утре ще видим, кучетата си лаят керванът си върви
191
3
 
5
 
! Отговори
Богданов преди 12 години
*** си ти охльо, или ти е къса паметта или си играл на ластик онова време. Комунистите вкарваха в затвора техни министри, освен обикновените крадци и убийци. Само, че комунистите отдавна измряха, останаха техни маргинали като Иван и Бойко.
190
2
 
6
 
! Отговори
ели преди 12 години
вървим по пътя на гърците. точно от държавните служители / крадци/ страната стигна до фалит.
189
2
 
6
 
! Отговори
red snow преди 12 години
Това може да се случи само в България при условие на криза(така те казват) и хора в крайно бедно положение ,тука някакви си делят паричките на данъкоплатеца(при това доста хилядарки) и си играят игрите.ЕМИ ОМРЪЗНА МИ!!!. КАК МОЖЕ ТАКАВА НАГЛОСТ И ТО ПРЕД ЛИЦЕТО НА ЦЕЛИЯ НАРОД ??
188
4
 
8
 
! Отговори
Богданов преди 12 години
Ей, гербаджии *** и крадливи, що стана с кризата - май остана само за обикновените хора, за пенсионерите, за миньорите, за жепейците . . Къде е тази криза за вашата некадърна и алчна номенклатура, за Лукойл, за ЕВН, ЧЕЗ и ЕОН/с гарантирани печалби от дебелата *** Семерджиев/той може и без бонуси да кара//, за Топлофикация, Мобилтел и т.н. Стига бре, *** мръсни, изпихте ни кръвчицата!
187
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Герб срещу България - за сега Герб води с няколко милиарда а България и българите едва дишат. Как ли ще завърши?
186
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 12 години
Тройната коалиция взема рушвети под предлог че са консултанти а Герб още по нагли, сами си вземат без някой да им дава което си е чиста кражба във време на най - голямата криза сполетявала страната ни. ДАНС веднага да се самосезира това засяга националната сигурност, това е геноцид спрямо българите ГЕРБ СА БЪЛГАРОУБИЙЦИ
185
5
 
27
 
! Отговори
ринго преди 12 години
къде се покри това мекотело Дянков бе защо не взема отношение по парите които си разпределят тези *** ...? Оная кукумявкя Марга Попова даже я направиха вицепрезидент на измамника с фалшивата имотна декларация дето всичко е наполовина като стойност на имотите му .Усмяното *** дето и жена му не го харесва за президент нали сгрявате че гладните гербаджийски въшки яко пасат нищо няма да остане след тях както и с резерва се случи.После комунистите били виновни....докога тая песен ?
184
2
 
27
 
! Отговори
225 преди 12 години
пънат се юнашки да оберат де що е останало за обиране... все му празна хазната на дянков, а що бонуси се раздадоха, и не са само тея дето ги раздуват медиите - източиха всичко дето можеше, сега като изхарчи и пенсионния сребърен фонд и ще се гътнем след година като гърция, само че те поне си отживяха преди това...
183
3
 
24
 
! Отговори
до 225 преди 12 години
Какво се пънат да промеят бе, пънат се да ни затрият като нация! Хората се чудят от къде да спестят някой лев, за да си купят хляб, а избраните от ГЕРБ се чудят, как да си дадат по 50000 лв. бонуси, за добре НЕсвършена работа, но иначе оня гном Дянков се изправя пред цяла България и заявява най-отговорно, че докато ГЕРБ е на власт, то бонуси и допълнителни плащания няма да има и след това се оказва, че вярно няма такива неща, но само за редовия данъкоплатец!!! Не сме ние изтерщелите, а ти!!!
182
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
май кацата е с катран а мед няма
181
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бойко Популиста разпрява че няма пари :)
180
2
 
16
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Ами направете така закона и разпоредбите,че да не могат да взимат бонуси -не е сложно.Държавните управленци без възможност за материално " стимулиране" и толкова. Дали сте им и хляба и ножа, а после наказания.
179
2
 
15
 
! Отговори
р4 преди 12 години
*** наглеците са тея. Аз работя във фирма, където заплатите не са ниски - има хора взимат и по 3-4 хиляди заплата, ама дори и с бонусите няма как да вържеш 72000 на година но разликата е че при нас се бачка яко а не само проформа.
178
2
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
ба си тъпотията - проблем на растежа ли е или кво?! Създаваш някаква измислена държавна организация, която за 2 стинки работа не върши относно реалната защита на личните данни на хората. И зад неква симулация от дейност некви отракани тарикати започват "да се хранят", докато си напълнят гушките. Същевременно данните ни са толкова "защитени", че който не е поискал, той не ги е хак-нал. Ако тази сега не върне парите, значи всички ние сме женски органи.
177
2
 
20
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Правилно.Съд за крадците.Но преди това да върнат бонусите.

Спонсорирани публикации