Бонуси взеха главата и на шефката на Агенцията по вписванията

Виолета Николова получила за миналата година 72 бона премии
Обновена: 20 фев 2012 20:21 | 20 фев 2012 17:16,
247
Бонуси взеха главата и на шефката на Агенцията по вписванията
Снимка: архив, Dnes.bg

Раздаването на бонуси взе главата и на изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова, която е освободена от поста. 

В началото на месеца стана известно, че Виолета Николова е получила за миналата година 72 хиляди лева допълнително материално стимулиране.

От тях 24 хиляди - със заповед на бившия правосъден министър Маргарита Попова, а останалите 48 хиляди - по собствена преценка.

"Николова беше отстранена заради това, че си е дала 48 хиляди лева като допълнително материално стимулиране за половин година", обясни министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Втората причина за смяната й са лошите резултати от проверката на инспектората, които сочили, че работата в Агенцията по вписванията е незадоволителна.

Проверката е приключила миналия петък и според нея голям брой от задълженията на Николова са останали неизпълнени.

Диана Ковачева определи като неморално и възмутително това, че Николова си е дала такъв бонус, но уточни, че размерът му не  излиза от предвидения в закона.  Дали може да й се търси  наказателна отговорност обаче ще бъде ясно след като в края на март излезе одитният доклад за агенцията. Самата Николова е обяснила, че е в правото си да взима подобен бонус, каза Ковачева.

Само през септември 2011 г. Николова се е стимулирала със 7000 лв., а през октомври с още 4000 лв.

Когато гръмна скандалът след публикации в медиите, Николова отказва да предостави информация за премиите с мотива, че това са лични данни.

Агенцията по вписванията е под шапката на Министерството на правосъдието, което веднага инициира проверка на допълнителното материално стимулиране на всички служители във ведомството.

Агенцията по вписванията обслужва търговския регистър, който през лятото на миналата година безпрецедентно спря да работи. Документите на фирмите се обработваха с огромно закъснение от месеци.

Още по темата
Виолета Николова ръководи Агенцията по вписванията от октомври 2010 година.

Новият шеф на агенцията е Юлиан Митев. Той е юрист и досега е работил като експерт в администрацията на Висшия съдебен съвет.

Заради раздадени бонуси в края на миналата седмица шефката на НЗОК Нели Нешева подаде оставка след натиск от премиера Бойко Борисов. 

Скандалът с Нешева избухна, след като сини депутати изнесоха данни как служителите на касата си поделили за миналата година премии за 2 млн. лева, а самата шефка е взела 30 хил. лева бонус.

Управителят на касата в оставка опроверга изнесените данни, но призна, че е взела над 12 хиляди лева бонус, тъй като ценяла труда си.

Заради създалото се обществено напрежение Нешева реши сама да напусне Касата. Оставката й обаче все още не е приета от парламента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
16
 
! Отговори
kulio преди 12 години
" а останалите 48 хиляди - по собствена преценка."...... имала е нужда взела е :D :D :D
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Вицето"Маргаритка й дала със заповед само 24,000 лв,а колко ли е взела Маргаритка?
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да отиват на съд ще излезе ,че 90% от назначенките са си крали-чрез бонуси 2-3 пъти пенсиония фонд и друго,а пари нямаше в държавата -напротив няма полиция ,няма журналисти.
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво безсрамие, каква мерзост. Каква гнусна жена!
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
саму 72 хиляди немой дъ бъди, ти аку знайш ний колку зехми
31
2
 
29
 
! Отговори
Жо до № 8 tankist преди 12 години
В ТВОЯ РЕД НА МИСЛИ, ще добавя, че в тази Агенция по вписванията 50 лева ги нямат за нищо. При подаване на заявление за ликвидиране на неработеща фирма- такса 50 лв + комисионна за банката. Заедно със заявлението подаваш Годишен финансов отчет- пазни листове с нули- още 50 лв. Ако си сбъркал нещо, след месец ти пращат "Отказ за вписване" и започваш отначало-още 50 лв. После, Уведомяване на кредиторите /които не съществуват/още 50 лв. Накрая, за заличаване на фирмата, заявление,отчет и още 50 лв.
30
2
 
10
 
! Отговори
ДО 30 преди 12 години
ОООО,добро ютро ,....това е от 1989г.,........чак сега ли се събудихте ?
29
2
 
40
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Да вземеш 72 000 лева бонус за една година + заплата , на фона на беднотията на тоя народ който едвам свързва двата края и си брой стотинките, е кражба в особено големи размери тоест (престъпление).И единственото наказание за това е САМО да те уволнят от работа е също престъпление.Кога ще има вкарани такива хора в затвора, питам кога? Докога ще ни крадат посред бял ден и ние ще си мълчим. За такива трябва да се вадят пушки, пистолети и на място! Както си седи на шефския стол и там да си остане!
28
2
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
С власт ,чрез ---пари,другото идва по-късно на 100%,.....РАЗБРА ЛИ МЕ?
27
2
 
32
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Айдеее... сега трябва да потекат реки от оставки и уволнения. Защото бонуси са раздадени във всички министерства, агенции, комитети и т. н. преди Коледа.На базата на раздадените бонуси се вдигна средната работна заплата за месец декември. Вследствие на това веднага депутатите си увеличиха заплатите и още от януари 2013 си получиха едно немалко завишение. Интересно ми е колко ли ще се получи средната раб. заплата за януари и февруари? А как се спотайват и са се кротнали, та дано им да се размине
26
2
 
23
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
...а в Съд. система ?Да си чувал,....за рибата,главата ....миризмата ?
25
2
 
31
 
! Отговори
Фокус-мокус - бонус преди 12 години
Честито на всички бонуслии. Дянков мянков, фокус мокус, има няма, оппа - малко бонусче от 72 000. Давайте по-нагоре.
24
2
 
32
 
! Отговори
12345 преди 12 години
Как ли се стимулират на по-горните нива?
23
2
 
16
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Много са ,силни са ,......22г.!Не народ ,а ***,....търпи ли,търпи!
22
2
 
24
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Лелеее ако извадят бонусите на всички - държавата трябва да си ходи.В съдебната система от най ниско до най високо ниво взеха премии.за тях никой не говори защото в системата всичко е окей.В здравеопазването нещата не вървят и то от 2009 г - преди това болниците сияеха имаше апаратура - затова вземат главата на Нешева.Да ни е честито
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
моля герберчетата да не излизат с номера - само така бойко - щото тази мома е отроче и назначение на ГЕРБ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
2
 
20
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Накрая ще се окаже ,че всяка институция в Бг си е взела бонуси ,даже по-големи !Защо не се пише за големите по-големите ,и най-големите бонуси и заплати---13,14,15,16,17,...и т. н .,...това е ТЪМНОТО в Бг !
19
3
 
19
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
На всички...дърдържавни служители да се раздават...бонуси и благодарности,но не...пари.Бойко спешно да изработи един...набор от ордени и...медали и закон,за стимулиране на чиновниците.Всеки чиновник,да ходи задължително на работа закичен с...медалите.Тогава ще стане...ясно и хората ще виждат,кой си върши качествено...работата,а не краде.
18
3
 
26
 
! Отговори
абе преди 12 години
дайте ДА СЕ НАДИГНЕМ И ДА ИМ ...... МАЙКАТА НА ТИЯ ***!!!!!!!!!!!!!
17
2
 
33
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
Боже. Боже - помогни ни и ни избави от тези люде, които безчинстват, крадат, *** мамата на целокупния български народ и загробват това райско кътче България