Нешева взела 12 бона бонус, нямало да ги върне

Шефката на НЗОК мисли да съди Димо Гяуров
Обновена: 16 фев 2012 14:40 | 16 фев 2012 14:14,
489
Нешева взела 12 бона бонус, нямало да ги върне
Шефката на НЗОК отрече да е взимала 30 хил. лв. бонус. Снимка: БТА

Шефката на НЗОК д-р Нели Нешева е получила 12 156 лв. бонус за 2011 година. На специална пресконференция тя отхвърли твърденията на депутати от Синята коалиция, че е получила допълнително възнаграждение в размер на 30 000 лева.

Нешева обяви, че обмисля да съди народният представител Димо Гяуров за клевета.

"Не може да се петни името на един човек. Това е клевета, с цел сензация", смята шефката на здравната каса.

Тя обясни, че не е получила бонус от фонд "Работна заплата", а допълнителни възнаграждения по чл. 108, ал. 3 от Закона за здравното осигуряване, според който 25% от събраните глоби могат да се раздадат като бонуси.

"От тях сме ползвали 17,21%., затова на Димо Гяуров не се връзват сметките", каза Нешева.

Тя посочи, че средната работна заплата в НЗОК без допълнителните възнаграждения, е 400-500 лева, а с допълнителното материално стимулиране е 747 лева, при 750 лева средна заплата за държавата.

На всички 2700 служители в НЗОК са изплатени допълнителни средства извън основните им трудови възнаграждения.

"Ако тези хора останат на средствата, които получават, как те ще останат коректни?", попита Нели Нешева.

Попитана дали ще върне нейното допълнително възнаграждение, тя посочи, че това би означавало, че не цени труда си. "Това би означавало да взема пари под масата", допълни шефката на Касата.

За точната сума, изплатена на служителите по длъжности, тя посочи, че информацията е данъчна тайна.

"Готов съм да се извиня на Нели Нешев за математическата грешка, възможно е да сме сбъркали, нямаме официален отговор кой и колко точно е получил в НЗОК", заяви в кулоарите на парламента депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров.

Вчера той изнесе информация, според която управителят на касата е получила над заплатата си около 30 хиляди лева.

Още по темата

Среща в съда няма да е от нейна полза, отговори й задочно Димо Гяуров. Според него тя би трябвало да се извинява за това, че вчера е "шикалкавела" и първоначално е отрекла да е получавала бонуси.

"Наложи се да смятаме, поради тайната, която пази властта, поради нежеланието да споделят тази публична
информация", оправда се той.

"Не се притеснявам, че може да ме съди заради твърденията ми за взетите от нея бонуси. Тя взела ли е -
взела е", отсече Гяуров.

Вчера той обяви, че за миналата година служителите на касата получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране.

Според методиката, утвърдена от самата Нешева,  управителят и подуправителят на НЗОК получавали 1,5% от средствата, събрани от глоби, санкции и лихви,  при разпределение: 60% за шефката и 40 на сто за заместничката й.

По груби сметки през 2011 г. Нешева е получила около 30 000 лв., а заместничката й Мариана Василева 22 хиляди лева, изчисли вчера Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още по темата: НЗОКНели Нешевабонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
418
0
 
0
 
! Отговори
everest преди 12 години
Tq e golqma simpatqga . Napravo si e primer za podrajanie. Nali vseki ot nas se ocenqva po- visoko, otkolkoto polu4ava. Tq prosto e jena s gordost i / predrazsudaci/ samo4uvstvie
417
0
 
2
 
! Отговори
ОГРАБЕН преди 12 години
ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЯМАТ ПРАВО НА ДОПЪЛНИТЕЛНО СТИМУЛИРАНЕ И НА БОНУСИ.ТЕ НЕ СА ПРОИЗВЕЛИ НИЩО ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА.С ПАРИТЕ ,КОИТО СА ЗА ЗДРАВЕ ТЕ НЯМАТ ПРАВО НА ТЯХ.ТЕЗИ ПАРИ СА ОТ МИЗЕРНИЯ И БЕДЕН НАРОД.ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ НИКАК НЕ Е НА НИВО,ЗАТОВА ТОВА ДЕЯНИЕ Е ПРЕСТЪПНО.БЪДЕТЕ СЪЗНАТЕЛНИ И НЕ ВЪРШЕТЕ И НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТ.ЖИВОТЪТ В БЪЛГАРИЯ ОТГОВАРЯ ЛИ НА ЖИВОТА ВЪВ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ВЪВ ЕВРОПА.КАКВО БЕЗСРАМИЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
416
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ЗАЩО ПОСТОЯННО НИ СЕ НАБИВА В ГЛАВИТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ВЛЯЗАТ ПОСЛЕ ПАРИТЕ В ДЖОБОВЕТЕ НА ЧИНОВНИКА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МУ СЕ ПЛАЩА ТОЙ ТИ ИЗМИСЛЯ ВСЕ НОВИ И НОВИ ТАКСИ И ПОСЛЕ СИ ГИ КРАДАТ НА КОРЕ
415
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne te li sram ,kradla takava ,tia ot barza pomosh sas 15 leva na godina bonys a ti s 13 hil leva zaplata na mesec i 12 bonys na kvo otgore mraznala li si ,otrepka prokletnica .rak da te xvane,
414
0
 
7
 
! Отговори
Поли преди 12 години
Аз за 12 хиляди работя 2 години,а съм учила 20.Тая с какво ги е залсужила?!Пир по време на чума за единици..............
413
0
 
13
 
! Отговори
az преди 12 години
Тоест, искат да ми кажат, че при положение на остър недостиг за здравната система, те взимат тези бонуси ?Искат да ми кажат, че може някой или множество да са загинали за да може те да вземат бонуси ? И за капак само оставка ? - затвор!!!!Какво значи икономий, икономисахте от здравето на народа ? Чия смърт краси ръцете и на тази ? Е, къде е народа сега ???????Без да се надигне народа оправия няма, не могат да ни затворят и застрелят всички!На револяция казвам аз!!!
412
0
 
12
 
! Отговори
!!!!!! преди 12 години
Герб сами да си плащат осигуровките и сами да се крадат, докато не ги изчистим така ще е
411
0
 
12
 
! Отговори
да го духат преди 12 години
Не плащам и НЯМА да плащам здравни осигуровки, не сам мазохист
410
0
 
11
 
! Отговори
андерсен преди 12 години
МИС ПИГИ И ЗЛАТНАТА КАЦА
409
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Тази мутра е като шефа се Б. Борисов - нагла, крадлива, проста до безобразие. Само трепане за такива убийци никакви оставки, умориха стотици хиляди хорица от глад, мизерия и болести
408
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка!
407
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЗОК? Винаги съм смятал, че начина по който се прави здравеопазване в България и даже в света е ***. Всеки трябва да си плаща. Ако не може - да води здравословен живот. Ако и това не може - да го духа. А както вървят нещата в света, няма да мине много време и там всичко ще се обърне.
406
0
 
1
 
! Отговори
475 преди 12 години
дори и да има истина в това, още по-зле, взела си е бонуса все пак. а от г-на може би иска повече "под масата", за да е ядосан толкова, ако е истина де, щото то лъжите им опащати...
405
9
 
2
 
! Отговори
не е просто преди 12 години
Българи,братя и сестри,оказва се ,че май нещата не са много прости.Гледах част от интервюто на Нешева при Бареков и съм склонна да променя негативното си отношение към тая жена.Масираната атака,която е многопластова идва от голям фармацевтичен бос,който е и медиен собственик и който е засегнат от опитите и да намали цената на лекарствата,които купува НЗОК на завишини цени.Представяте ли си какви интереси засяга? Всички знаем,че купуваме лекарства в пъти по-скъпи от тия в съседните страни.
404
4
 
0
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
Мачкай овцете и плюй им в лицето щом така им харесва !
403
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това договаряне имаше за цел да се свалят цените на лекарствата. Има такива фирми, чиито интереси аз засягам във фармацията. Модулът, който отчита лекарствата никога не е заработвал. В момента, в който одита излезе и трябва да договорим лекарствата и да подпишем договорите с болниците започва тази атака. Това е политически процес, категорична е Нешева.
402
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реших бонуса, който съм получила да даря на благотворителна организация. Вчера говорих с Елица Баракова, от Благотворителност за България и те ще приемат в понеделник моето дарение. Тази фондация подпомага деца, които страдат от аутизъм, съобщи Нешева.
401
0
 
19
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Това раково образование на обществото - НЗОК трябва да се изкорени....С парите вложени за сгради, автомобили и други екстри и за разни9 заплатки на служителите в касата МОЖЕШЕ да бъдат излекувани ВСИЧКИ БОЛНИ В БЪЛГАРИЯ....Да ! Ама не.....
400
0
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ-самарянка преди 12 години
Аз *** хищната, но усмихнато-вонящата петнистата хиенка взимам скромни държавни суми едва 5 пъти над моите подчинени! Това са джобни пари СПРЯМО СУМИТЕ НА МОИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОДДРЪЖНИЦИ! АЗ СЪМ МНОГО ЦЕНЕН ПОЛИТКАДЪРник! НЯМА НИЩО ЛИЧНО хапвам СКРОМНО, без да питам и то само ДЪРЖАВНО!
399
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужас... с кви хора се е барикадирал бате ви Бойко, вожда на вождовете... и тая звучи точно толкова нагло-скадалджийско-махленски, колкото и цачева, и искрето фидосова, и лиленцето, строителката на магистрали, и оная съдийка-приятелка, дето я назначи цветанов за шефка на сгс, и оная калинка, дето не знам точно от кого забременя, и оная зфравна министърка, дето я забърсаха на едно кръстивище... бе всичките им сякаш са по калъп... верно,че мръсната пяна изплува най-отгоре, прав е народа