Уорлик за ромската стратегия: Расизмът води до задънена улица

Преглед на печата на 2 март 2012 година
Обновена: 2 мар 2012 08:34 | 2 мар 2012 07:30, Красимир Ангелов
194
Уорлик за ромската стратегия: Расизмът води до задънена улица
Снимка: БТА

"Младите българи, както и младите американци, осъзнават, че расизмът и предразсъдъците водят до задънена улица, и че само като допуска и осигурява равни възможности за цялото население, включително и за етническите малцинства, едно общество може да използва пълния си капацитет", заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик в коментар пред „Труд” за ромската интеграция.

"Винаги, когато съм имал възможност да се срещна с тях - в обновения квартал в Каварна или в гетата край Ямбол и Сливен, те са изказвали желанието си да бъдат част от българското общество, да дават своя принос в икономиката и да живеят в една модерна европейска държава”, категоричен е американският посланик.

"Сега" отделя сериозно внимание на темата за цените на лекарствата.

Серията от показни акции и изявления на премиера Бойко Борисов и здравния министър Стефан Константинов как цените на лекарствата ще паднат с до 50 процента претърпя неочакван обрат, коментира под глава изданието. Оказа се, че широко рекламираните отстъпки, които двамата започнаха лично да договарят с производителите и вносителите на медикаменти в сряда вечерта, ще останат в тайна.

Мистерия ще остане и колко плащат за лекарства здравната каса и болниците. Всичко това се случва, след като преди седмица Борисов уволни зам.-здравния министър Гергана Павлова, защото не обяснила как се формират цените на медикаментите и защо български препарати са по-евтини в чужбина.

Според "Труд" Европа ни хока за енергетиката. България се опитва да финтира Брюксел, че ще разбие монопола в енергийния сектор, става ясно от вътрешен документ на Европейската комисия. Становището на генерална дирекция "Енергетика" прави унищожителна критика на проекта за закона за енергетиката, който страната ни е представила в комисията на 28 януари т. г. В момента той се обсъжда в парламентарната комисия.

С промените страната ни би трябвало да въведе евроизискването за либерализация на енергийния пазар. Според документа обаче чрез понятието обществен доставчик просто се преименува досегашният монопол. Освен това проектът не осигурява и политическа независимост на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, чийто членове се избират от правителството, констатират евроекспертите.

България отново оглави непрестижна класация - този път за страната с най-голям сив сектор в ЕС, пише "Сега". Върху едно от три евро у нас не се плащат данъци, показва изследване, направено по поръчка на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент от Тax Research UK.

"Труд" цитира друга тревожна статистика, според която България продължава да е сред страните в Европейския съюз, в които безработицата нараства най-бързо.

Авиотаксите "екология" и "сигурност" ще са готови до лятото, съобщава в интервю за "Класа" Веселин Пейков, изпълнителен директор на летище София.

В други летища таксите ще поскъпнат с около 3 евро през следващата година. "Според мен стойност, по-малка от 2 евро е нереална. Моето мнение е, че те трябва да са доста по-високи, защото инвестициите, които трябва да се направят в техника, така че да отговарят на нормативните изисквания са доста големи", подчертава Пейков.

"Фиктивни данъци са трупани 15 г." е заглавието на интервю в "Труд" със зам.-кмета по финансите на София Дончо Барбалов.

"Има много хора, които мислят, че са изрядни платци, а според нашата система не са. Фиктивни данъчни задължения са трупани с години. Но когато се продаде имот или автомобил, продавачът трябва да декларира това в двумесечен срок пред данъчните. Някои хора са пропуснали да го направят и затова продължават да се водят собственици и да им се начисляват данъци", подчертава Барбалов.

До 60 процента от доходите изземва държавата. Тази сметка прави пред "Преса" икономистът Георги Ангелов. Само облагането на брутната заплата с данъци и осигуровки е 39,71 на сто, показва справка на финансовото министерство. Като се вземе предвид влиянието на имуществените налози, както и косвените - акцизи и ДДС, с които се облага потреблението, процентът скача до 60.

"Труд" се включва по темата за бонусите с информацията, че директорът на общинското дружество "Столичен електротранспорт" ЕАД Евгений Ганчев и заместниците му Томислав Иванчев и Христо Георгиев взимат заплати, по-големи от тази на премиера Бойко Борисов.

Справка сочи, че за второто тримесечие на 2011 г. Ганчев се е разписвал срещу 5100 лв. месечно, а заместниците му - срещу 3570 лв. Трудовото възнаграждение на премиера Борисов е по-скромно - 3400 лв, припомня ежедневникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
26
 
! Отговори
Благодарим ти У преди 12 години
Пълния капацитет на *** - кражби,изнасилвания и убийства - не мерси, по-добре да не го достигнем!
69
2
 
23
 
! Отговори
war-LICK преди 12 години
Абе *** американско - расизма води до един по-добър свят... Всяка жаба да си знае гьола....Олио и вода не се смесват.
68
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американец да говори за расизъм, *** вица. Да не говорим, че *** не са раса. Българите са един от най-толерантните народи. Един от броящите се на пръсти народи на планетата, който никога не е имал роби, дори в годините, когато държавата ни е била почти империя на 3 морета и е биела де, когото хване. Затова тоя смръдлив мазен еврейски слуга да не се обажда, че българина е много търпелив, ама като му падне пердето никой не може да предвиди какво ще се случи. Айде у лево!
67
1
 
17
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
САЩ са предложили на българското правителство да им отдаде под наем северозападна България за 90 г. срещу 10млрд.долара.Въодушевен от това Б.Б. е предложил на Уорлик да вземат безвъзмездно и *** махали Факултето,Столипиново,Максуда и др.Забелязано е засилено присъствие на полицията около споменатите махали,тъй като се очакват сблъсъци и стълкновения м/у *** и българи напиращи да се заселят там...
66
29
 
1
 
! Отговори
Human преди 12 години
Посланика е прав! Българите са прекалено заслепени от себе си и ги е страх да си признаят какви големи расисти са. Истината боли!
65
4
 
0
 
! Отговори
gfa преди 12 години
gsgagSGA
64
0
 
29
 
! Отговори
кирил преди 12 години
Чудя се ако българския посланик в САЩ започне да коментира живота, политиката, икономиката и т.н. на Америка да ли ще го чуе някои или дали изобщо някои ще го допусне да се изкаже изобщо. Уорлик стой си в посолството и спри да даваш акъл, че аман от философи.
63
0
 
14
 
! Отговори
Anon преди 12 години
Егати държавата - премиерът получава колкото един добър програмист в София...
62
0
 
23
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Я го вижте тоя *** между портретите на кои се е снимал.
61
0
 
26
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Уорик скрий се!Недоволството не е само на българите,а още на социализираните ***,турците,еврейте,арменците,власите и руснаците.Искаме законите в България да важат за всички с пълна сила.Само да ти напомня.За същото поведение като това на *** в България и отказ да се социализират, в родната ти демократична страна на която си посланик и до ден днешен по голямата част от индианците са държани в резервати.Просто популяризирай тази ефективна мярка и съдействай да се приложи и в България.
60
0
 
35
 
! Отговори
Tina преди 12 години
... Сега *** представя България на "Евровизия" - Уорлик е доволен, Бойко е доволен, Плевнелиев е доволен, *** са доволни- турските медии и турците са доволни и радостни, че има песен на турски език на конкурса, представена от България;Интересно ми е дали ще има реакция от Русия и от българите по света.Който може - да мисли...
59
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой му дава право на тоя да се снима на фона на тези светини за България , продажни политици , ако знаете ние на вас ко ви мислим черни зъбрадки от сега ша си сложите
58
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Сидеров успя да излезе срещу този американски ***!
57
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от разбирачи като тоя навлек!
56
1
 
28
 
! Отговори
аааа преди 12 години
тоа като е толкова анти расист, що не каже нещо на турция за арменския геноцид, що не говори за 500години робията на бг, палестинските заграбени земи, А!? ми като има кой да го слуша...кво толкова лижеме теа амер ***? не разбирам. ни визи ни пари , нищо. пробутват ни *** си газови технологии...аде друм бе, и с и без теа, па сме живи. тоа да го изгонят и толкоз.
55
0
 
27
 
! Отговори
dona преди 12 години
Напоследък американското правителство прави срещи само с нашите *** и то официално те са подложени на голямо ухажване от тях по този начин притискат нашето правителство за тяхните иконочически интереси които ни заробват като нация и свободни хора . Закон за дискриминация в полза на *** колко пари им дадоха от съда в Страсбург. а те излизат от нашия пак джоб абългарският народ пак е подложен на геноцит и унищожение така не е било под турско робство - 10 % данък , сега 80% кой ще ни спаси
54
0
 
23
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Тогава защо поощрявате расизма у *** и то срещу нас, които сме ги приютили и ги храним?
53
0
 
25
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Интересна хронология се получава:- Жестокото двойно убийство в Катуница - Българският народ се вдига срещу *** изстъпления;- Уорлик, ЕС и "милите" ни управляващи призовават да обичаме *** и да се грижим за тях, да не ги нападаме, а да проявим разбиране;- Путин чрез любимия си футболен отбор казва "България за българите, не за мръсотия"; Волжките българи казват "България за българите";- следва поява на *** като "положителни герои" в "Стъклен дом" по американо-турската БТВ...
52
2
 
3
 
! Отговори
????????? преди 12 години
Tozi,kato e tolkova ...........zasto na nito edno publi4no meropriatie ne se pojavi sus Sofi Marinova(naprimer),a S Jana Marinova i podobni?????Izvinete-njamam kirilica.
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що за тъпащина!? За какви равни възможности става въпрос?То вече на нас ни се иска да имаме възможностите на ***.Като са толкова демократични да си ги вземат в Америка......и без това след като изтребиха почти всички индианци...значи имат опит в това....и...ще си върнат спомените с нови "забавления"! А този *** вече е крайно време да си го вземат обратно!