МВР шефът винаги бил с протегната ръка към съда

Цветанов взимал отношение само по единични случаи
Обновена: 6 мар 2012 14:47 | 6 мар 2012 12:01,
58
МВР шефът винаги бил с протегната ръка към съда
МВР и съдът били скачени съдове, смята Цветанов. Снимка: архив, БТА

МВР и съдът са като скачени съдове. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който участва във форум за публично представяне на план за действие за реформи в съдебната система.

МВР шефът заяви, че винаги е бил с протегната ръка към съда и когато е вземал отношение, то е било по конкретен случай.

„Взимал съм отношение по конкретни случаи към конкретни магистрати, които са били засегнати, но това са единични случаи, а не е цялостно мое отношение или поведение спрямо съда“, подчерта министърът.

На въпрос дали е засегнал председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, Цветанов заяви, че това трябва да бъде коментирано от обществото.

По повод на това, че в специализирания съд се одобряват редица споразумения между прокуратурата и обвинените, Цветанов каза, че за него е важно да има бързо правораздаване.

Още по темата

„Ако делата се протакат във времето, има присъда след пет-шест години и ако някой не напише мотивите си, това води до усещане за умисъл в някои действия“, добави той. 

Според вътрешния министър има разлика в това дали наркотрафикант или причинител на катастрофа сключват споразумение с прокуратурата.

В случая с пътно-транспортните произшествия не може близките за загиналия при инцидента да получават известия за споразумението, а и не става дума за организирана престъпна група, уточни министърът.

Попитан дали заравя томахавката със съда, след като присъства на форум за представяне на план за действие за реформи в съдебната система, Цветанов отговори: „Кой говори за томахавки и подобни въпроси”.

МВР шефът започна война със съда, след като влезе в остър конфликт с председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.

Цветанов заяви, че у него се пораждат съмнения, че Тодорова обслужва интересите на организираната престъпност.

Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и тогава заведе дело за клевета срещу него.

Още преди излизането на доклада на ЕК Борисов заяви, че конфликтът на вътрешния министър със съдебната власт е контрапродуктивен. Оттогава МВР шефът се опитва да обясни, че няма конфликт със съдебната система. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя по цял ден само снимки си прави и по телевизиите се разкарва ! Поне да беше малко фотогеничен , то .прилича на ........
46
2
 
1
 
! Отговори
Dark Blue+ Dark Red преди 12 години
Тъмносините и тъмночервените (dark red) дървени глави се обединиха отново в поход към химеричната власт! Ама вие защо не образувате една Червена партия за силна България - ЧПСБ ? Може пък да ви излезе късмета: Ванчо го чака цели 11 години, а тъмночервените олигарси и те горките, свършиха мъните... Ами идете при В.Златев, двамата Герговци- Георги и Красимир, при Гущеров, може да се постопи алчността им и да ви нахранят! Хайде, до следващия митинг на Бузлуджа!
45
2
 
4
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Протегнатата ръка трябва само да ги удря тези корумпирани типажи - съдиите!:)
44
2
 
3
 
! Отговори
dona преди 12 години
може би това е ръка за милостиня , а нали трябва да мисли за светлото си бъдеще през 2013 г. когато ще стане тяхен клиент. Тогава ково ще говори пред съдебната банка как ще моли за милост. А в централния софийски го чакат с нетърпение при бай Цвятко южно изложение строг но справедлив и хубава компания ще си има ...................
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако беше министър в някоя от белите държави, след такова изказване , тутакси би бил настояте;но посъветван да си подаде оставката и не би могъл да откаже на такъв съвет... между впрочем по същите бели държави, който и да е на власт, не би му хрумнало да си прави началник на предизборния щат министъра на вътрешните работи, може и да ви се струва несвързано с днешното изказване, но не е така...но ние не сме такава държава, тази тук я управляват мутри-лаици и като такава не я щат при белите
42
1
 
11
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
"Да бъдем много по-остри в законодателното правораздаване!" - призив на вътрешния министър Цветан Цветанов. Я всички, които си мислят, че са юристи, засрамено да млъкнат! Прав е, гусин министра! Трябва да бъдем много по-остри в законодателното правораздаване! Защото сега там са едни ***, ***, ***...! За туй - да подкрепим гусин министра и да почнем по-много да острим тъпите законодателни правораздавачи! Да живей! Горе Боко и Цоко! Долу тъпите законодателни правораздавачи! ЩЕ ШЕ ДА Е СМЕШНО, А
41
1
 
9
 
! Отговори
Гласоподавател преди 12 години
"Според вътрешния министър има разлика в това дали наркотрафикант или причинител на катастрофа сключват споразумение с прокуратурата." - *** и *** - наркотрафиканта убива стотици наши деца, но нали работят за цветанов и "следващите" избори трябва да ги наказват с условни, че да могат да "работят". За сетен път показаха, че тия от герб са ПРОСТИ НЕГРАМОТНИЦИ. Промяната само в един член на НК влече противоречие в наказателната политика, но в герп нямат интелектуален капацитет да го осмислят!
40
1
 
7
 
! Отговори
Де бре Боко преди 12 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Цвъцко.
39
1
 
4
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Да бе за да ги хване за гушата! Цецо ай стига с демагогията и популизма става ли!?
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната простащина на ЦЦ..Какви скачени съдове са двете институции?Ала бала мвр ще ги "хваща" а правосъдието ще ги пуска.Това си е взаимопомощ.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе няма ли някаква новина за Бойко ****ия ****ал?!
36
1
 
16
 
! Отговори
иван преди 12 години
не с протегната ръка към съда , а с две протегнати ръце към белезниците трябва да сте -ти, боко и шайката герберска
35
1
 
10
 
! Отговори
твяв преди 12 години
Ха-ха! Цв пак с епично изказване. Само вожда може да говори по-големи простотии. А към какво е протегната тая ръка, гусин Цв? А, да! Сетих се...
34
2
 
14
 
! Отговори
55 преди 12 години
ТОЯ Е ТОЛКОВА ***,ЧЕ ДАЖЕ НЕ ЗНАЕ КАК ДА ОТРЕЧЕ НАПРАВЕНИТЕ ОТ НЕГО ПРЕДИ ПОРОСТИИ. А ЧЕ Е НАГЪЛ И ЛЪЖЕЦ-ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е ЯСНО НА ВСИЧКИ. САМО КАТО СИ ПРЕДСТАВЯ ,ЧЕ ЗА ЕДНОТО ЧУДО ГЕРБЕРИТЕ АХА-АХА ДА ГО НОМИНИРАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,А *** ЩЯХА И ДА ГО ИЗБЕРАТ.
33
0
 
12
 
! Отговори
Належащи мерки преди 12 години
Министър Цветан Цветанов: "Да бъдем по-остри в законодателното правораздаване!" Г-н министър, бихте ли обяснили какво означава "законодателно правораздаване"?! И изразът "ще бъдем по-остри" какво означава: че досега Ц.Цачева, А.Анастасов, И.Фидосова и сие са били *** в тази насока?! Ами кажете им го, та да си знаят!А по отношение на председателя на ССБ М.Тодорова: въпросната г-жа е съдия в НО на СГС и оттам плучава заплатата си. Тя е по съвместителство шеф на ССБ и лектор в Научния институт по право НИП При такова забавяне на мотивите на вече 4 важни дела тя трябва да прецени дали не трябва първо да си гледа служебната работа, защото по 3 от тези дела отявлени престъпници отърваха присъдата и не влезоха в затвора. Причината е ясна: забавените мотиви елиминират по-нататъшните действия на поне една от двете засегнати страни, понякога и на двете, като обвиняемите използуват това забавяне и не влизат на топло.
32
4
 
17
 
! Отговори
Мунч0 преди 12 години
Както знаем и на друго място си подал ръка, за да закупиш "Х" бр. жилища.
31
2
 
15
 
! Отговори
. преди 12 години
Ами да протегне и другата, да му щракват белезниците.
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
доста опасно изказване - МВР и съда били като скачени съдове ?!?!?!?тоя човек явно не е на ясно, че съда не би трябвало да зависи от кого и да е, най-малко от политическото ръководство на полицията - иначе се обезмисля съществуването му
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес защо нищо не пишете за Началника.Още ли е болен.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''МВР шефът винаги бил с протегната ръка към съда ''Никой не се и съмнява в дъъългата ръка на Цецо...:))))