Катар ще инвестира 100 милиона евро у нас

Първоначално ще влага в земеделието, туризма и инфраструктурата
Обновена: 14 мар 2012 21:16 | 14 мар 2012 21:16,
281
Катар ще инвестира 100 милиона евро у нас
Снимка: БТА

Катар ще инвестира 100 млн. евро в България в три проекта в областите туризъм, инфраструктура и земеделие.

Това каза министър-председателят на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани на официалното закриване на българо-катарския бизнес форум тази вечер в Доха.

Ал Тани отправи покана към родни производители да посетят Катар и да покажат своите стоки и услуги в рамките на специално изложение. Катар ще предостави за своя сметка мястото, залата за провеждането на експозицията в знак на уважение и като израз на добри чувства по отношение на министър-председателя, защото усещаме, че той искрено се старае да постигне резултати, заяви шейхът.

Домакинът посочи, че двамата с премиера Бойко Борисов са разговаряли много за това как да развиват отношенията между двете страни в политическо, икономическо и социално отношение.
 
Областите за сътрудничество са много в Катар, но от ваша страна е необходимо твърдост и упорство,препоръча Ал Тани.

Той увери, че всички търгове са открити и прозрачни и в тях могат да участват всякакви компании. Много от българските компании имат качества и могат да работят, както моят приятел, министър-председателят Бойко Борисов ми каза, добави Хамад бен Джасем Ал Тани.

Имаме искрено желание да инвестираме в България, но при сегашните обстоятелства трябва да изберем и да бъдем много сигурни в избора си за да започнем с едно успешно начало, заяви премиерът на Катар.

Още по темата
Министър-председателят Бойко Борисов каза, че е договорено след един месец катарска делегация от експерти да посети България, за да бъдат обсъдени и други области, в които могат да си сътрудничат с България. Той очаква през май или юни премиерът Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани да върне визитата в София и да се започне конкретна работа по темите.

Премиерът заяви, че е запознал своя колега с дейността на всичките компании участници в днешния бизнес форум. Той очерта добрите възможности в Катар за представителите на строителния бранш, металороежещата и мебелна промишленост, както и огромния потенциал пред селското стопанство, туризма, хранително-вкусовата промишленост.

Ще убедя своя колега да инвестира в изграждането на още едно летище - на това в Балчик, каза още Борисов. Поставили сме си с премиера по-малки цели, като начало в три области, където да се съсредоточим, да видим как работят двете администрации, как ще го поеме бизнесът, колко сте честни, колко сте отговорни и след това ще продължим нататък, заяви Борисов пред представителите на бизнеса.

Ако някой днес се почувствал обиден от невъзможността да направи директен контакт в своята област, с колегата сме се разбрали в рамките на два месеца да направим всичко възможно с най-големите компании да създадем такива възможности, каза още Борисов.

БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
6
 
! Отговори
Всяко зло за добро преди 12 години
Според мен това, че Данчето Фандъкова не успя да продаде банята е успех. Ако катарците я бяха купили работата отиваше на зле. Представяте ли си къпани араби, наметната само с чаршафи да щапат от банята през градинката до джамията в София ? Нямаше да ни стигнат и теляците, едва ли Евгени Минчев, Денди и още няколко шлайфисти щяха да са достатъчни. Ето защо много искам да поздравя Данчето, тя е единствената в делегацията която разбира от арабски работи.
164
1
 
12
 
! Отговори
Стойчо преди 12 години
Тия тикви да си платят масрафа и да се измитат. .....и за теляци при *** не стават.
163
3
 
17
 
! Отговори
Още утре.... преди 12 години
Още утре всички държавни чиновници от българската делегация в Катар да си платят екскурзията. Резултатите са ясни. Никой там не им е обърнал внимание, освен Шейха, който предварително е знаел, че Боко ще му подари златен пистолет. Не, че Шейха не може да си купи хиляди такива пистолети, но да не обиди българските агнета, се е появил на срещата, забележете, по джапанки. Тук медиите се съдраха да тръбят за някакви 100 млн.долара, които Боко отново сам си е измислил.
162
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом о този пълен дипломатически крах, дето отишли наште да правят бизнес.. *** на катарците им било много горещо. та не отишли да се срещнат с наште мастити бизнесмени изкараха едва ли не успех за БОйко... кво повече има да кажем за нещата в Бг.. едва ли някой друг премиер-министър , пък било то и на бангладеш е преживявал подобно унижение... *** пак се бие в гърдите и вика 100 млн инвестиции, та ви еси раздадохте 55 млн само във министерството на финансите за бонуси, що не инвестирахте тях ми х
161
2
 
23
 
! Отговори
Инвеститор преди 12 години
100 млн. евро. Образно казано това за Катар е все едно да каже на Бойко - Ето ви едно левче, ама да си го изработите. Ама и за него се съмнявам, че ще го дадат при сегашните условия в страната.
160
3
 
8
 
! Отговори
до 184 преди 12 години
глупости говориш този на снимката с тиквата е Премиера, 1 среща е имало с Емира и той е бил с джапанки. Бъркаш ги, явно и ти толкова се информираш
159
2
 
22
 
! Отговори
Измишльотена е ! преди 12 години
Борисов посещава Катар за втори път. Резултатите от първото му посещение са две нули. И без това посещение катарците щяха да изкупят нашите агнета за Рамазан Байрям. Те това го правят от преди 50 - 60 години.Никой не е обещавал инвестиции на Боко. Да не са луди ? Те да харчат пари, след това Боко да каже аз го направих и да му отреже лентата. Шейхът на Катар е сериозен човек, едва ли ще се хване на празните приказки на бившия пазач на Бай Миле.
158
4
 
23
 
! Отговори
Инвестиции! преди 12 години
Фандъкова е постигнала голям успех. Продала е банята. Ще се откриват ТРИ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА. За теляци.Първите две вече ОБАЧЕ били заети.Докопали са се, с голям зор обаче, Бойко Борисов и Цецито.За третото ще се обяви конкурс.Предлагам, като награда за привличането на чужди инвеститори, то да бъде запазено за кметицата.Моля за вашата подкрепа на предложението.
157
3
 
19
 
! Отговори
Митре войвода преди 12 години
Катар ще инвестира 100 милиона евро у нас-----------------------Ей, значи още много нови джамии ще се построят из БГ-то, че може и някое друго ислямистко братство да се поорганизира с катарските пари из Родопите, Делиормана , а защо не и на жълтите павета у Софето!. Само за информация на възхитената рая да кажа, че джамиите, стигащи до небесата в арабски стил в западната половина в съседна Македония и Скопие са точно са построени с пари от катарски ислямски фондации. И нас ни чака същото...
156
3
 
8
 
! Отговори
мим преди 12 години
на този му станало студено на краката вчера беше по джапанки днес със зимните обувки тука не е като в Катар
155
2
 
9
 
! Отговори
4444 преди 12 години
катарците не дошли на срещата с нашите бизнесмени щото било горещо.ако така ще строят в България,майка плаче.
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че емира се е смилил над Б.Б. и е решил да му спести малко срама та вече "уважително" си е обул обувки, а не е по джапанки. А другище ми тиражират , че джапанките влизали в официалното облекло на емира ха -ха за да защитят и измият срама и позора който изтърпяхме.
153
4
 
16
 
! Отговори
На кого да вярвам? преди 12 години
На медиите, изнесли ИСТИНАТА за РАЗХОДКАТА до Катар или на платеното журналистче надраскало горните редове. Та нали лъсна истината: В Катар никой,НИКОЙ, не ги е посрещнал. А че господина си е правил снимка за забавление, говори красноречиво за достойнството му.Смеехме се на вица дето Тодор Живков се е крил, ама никой не го е търсил.Сега е същата работа.ТА ПИТАМ: КОЛКО МИ СТРУВА НА МЕН, като съвестен данъкоплатец, РАЗХОДКАТА на господата?
152
2
 
13
 
! Отговори
2Bace преди 12 години
. Имате най-хубавата почва в цяла Европа а може би и в света за земеделие богата на хумос е и такава почва се среща само на още едно место в Калифорния . Защо са ни чужди инвестиции при положение че в земята ни пращи от зкато и сребро не се знае още какво има . Вместо да просим да развали Борисов лошите концесии за добив на злато и сребро и да направи нови както е в белите страни ? Може и други концесии да се преразгледат като тези за минерална вода там също може да изкочи пилето . После когато ще си имаме вътрешно финасиране ще имаме производство , магистрали и уважение дори и в Африка където ако си спомним последната визита в Тунис Борисов като последният *** вися пред кабинета да го срешнат от новоизбран президент .
151
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве Борисов! Аве Цезарю! Ние, честните български граждани те поздравяваме!
150
0
 
20
 
! Отговори
Баце преди 12 години
ВОДА ГАЗИМ ЖАДНИ ХОДИМ Това важи в пълна сила за нас . По мразено от това правителство едвали някога е управлявало някъде !След този пореден гаф е редно външният ни пишман министър да си подаде оставката и да си върне заплатите . Вижда се че Николай Младенов е подобие на Калинка с фалшивата диплома . Освен да ноци чантата на Надежда Михайлова Ненси и да я мандръса когато Тя иска за друго нестава . Та щели да инвестират сто милиона или сто лимона нестава много ясно но хората знаят
149
1
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 12 години
Да но тези 100 милиона инвестиции не са потвърдени от никой от катарска страна , нито официален нито неофициален източник . Дори след декларирането им от Б.Б. на пресконференцията , не бяха потвърдени от шейха .????????? А тази новина и инвестиция се тиражира като новина в медиите. Моля бъдете обективни, потвърдете инвестицията и тогава я тиражирайте в медиите. А и най голямият бизмесмен там беше на първия ред дъщерята /8г. / на Банев . Е това бизнес форум ли е илил приятелско семейна екскурция
148
0
 
15
 
! Отговори
aaaa преди 12 години
Какво правят Баневи в Катар
147
4
 
20
 
! Отговори
НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 12 години
Джапанки, Чехли, СРС-та, Мишота, Бири, Мезета, Танйовци, Митници, Студенти, Овчари, Варна, Село, Излагация, Простащиня, Глад, ЕС, Магистрали, Мантинели, Светлоотразители, бедствия, аварии, Предишни, Виновни, 6 милярда, Резерв (0 лева.), 3 години, Пропадане, и той не бил Първанов.. и са му били виновни Станишев и Доган. Набара слабото място на народа, и се намести чак на премиерския стол. Що за народ трябва да си, щом ти казат с думи че някой е виновен и само за това да гласуваш за него ! УЖАС
146
4
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Какви сто милиона ще инвестира бе! Те дори не ги уважили на този бизнес форум, щели да инвестират. На всичкото отгоре по-голямата излагация е, че си говорили нашичките на английски. Сигурно са отишли там да поупражнят малко езика. Колкото инвестират и другите държави от Арабския свят, при които ходим на раздумка,толкова и тези! Всички тези обещания, ако е имало такива са в рамките на дежурния протокол. И чета, че има хора, дето все още им опират езиците до земята при такива нелепи новини.