Вечерен час и за пушачите – след 22 часа в бара

Депутати обсъждат аванта за тютюнджиите
27 мар 2012 07:07,
263
Вечерен час и за пушачите – след 22 часа в бара
След 22 часа ще можем ли да запалим, обсъждат депутатите. Снимка: архив, Reuters

Няма да пушим от 1 юни през деня, но вечер ще можем да запалим цигара в бара. Тази идея обсъждат управляващите от ГЕРБ, научи "Стандарт".

Според тях е възможно тоталната забрана за тютюнопушенето на обществени места да не е в сила след 22 ч в барове и дискотеки. Така ще се смекчи недоволството сред собствениците на нощни заведения, които се опасяват, че забраната ще удари оборота им.

"Въпреки че съм пушач, аз подкрепям проекта на здравното министерство за забрана на пушенето на обществени места. Още преди две седмици като председател на здравната комисия в парламента съм изпратила доклад. Същото нещо трябва да сторят и от другите комисии, за да се стигне до обсъждане в Народното събрание", коментира за "Стандарт" здравният министър Десислава Атанасова.

Още по темата
 Тя допълни, че "ако някой предложи забраната да не е в сила след 22 ч, ще го обмислим". Очаква се това да стане по време на обсъжданията в пленарна зала.

Според европейските регламенти тоталната забрана за тютюнопушене трябва да бъде въведена до края на годината. Здравното министерство планира това да стане от 1 юни - Деня на детето. В същото време, ако забраната не бъде наложена, Европейската комисия няма да санкционира България. В средата на февруари еврокомисарят по здравеопазване Джон Дали заяви, че ще бъде разочарован, ако в България не се прилага директивата.

По думите му забраната няма да удари малкия и средния бизнес, каквито опасения има у нас. Не на това мнение са собствениците на заведения. Те са поискали от премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева среща, на която да обсъдят притесненията си от въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още по темата: тютюнопушенезабрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте да решим веднъж завинаги : в нашата държава всеки да може да прави каквото си иска и край на проблемите! Ти искаш да пушиш, аз да пия, друг да разпространява наркотици в училищата, трети да форсира мотора си в полунощ и т.н. Пълна свобода!
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възмутена, трудно се четеш, но да ти кажа, -просто не влизай в заведение!Никой не те кара насила да влизаш!
163
0
 
6
 
! Отговори
до възмутена преди 12 години
Спокойно като забранят цигарите ще спреш да се къпеш и переш с месеци. Ха ха *** какъв и бил проблема
162
0
 
7
 
! Отговори
до 257 преди 12 години
Уважаема г-жо VAZMUTENA, ако сядате в салоните за НЕПУШАЧИ със сигурност ще си спестите дима от цигарите и неприятната миризма в дрехите и т.н. Аз лично предпочитам миризмата на цигари пред тази на манджичка :))) Сега сериозно: въпреки, че съм пушач, подкрепям пълната забрана за пушене. И персоналът, и посетителите непушачи не бива да бъдат тровени нито преди, нито след 22 часа! Виж, собствениците на заведения са прави - вярно е, че ще ме загубят като клиент... Но няма пълно щастие!
161
0
 
9
 
! Отговори
ДО "ВЪЗМУТЕНАТА преди 12 години
Ти явно имаш някаква фобия и мания за чистота...Горката!
160
15
 
2
 
! Отговори
VAZMUTENA преди 12 години
OMRUZNA MI OT TEZI PUSHACHI PO ZAVEDENIATA - ISKAM KATO VLQZA DA SE HRANQ DA NE ME OPUSHVAT I KATO SE VARNA DA PERA VSICHKI DREHI S KOITO SAM BILA,DA SE KAPQ,DA SI MIA KOSATA - I ZARADI TOVA OT MNOGO VREME NE HODQ PO ZAVEDENIA - AKO NE SE ZABRANQT CIGARITE SHTE STACHKUVAME - OT SAMOTO VSTUPVANE NA BB NA VLAST TOI OBESHTA CHE SHTE ZABRANI CIGARITE KATO V MNOGO STRANI - KAK USPQHA USA TOLKOVA GOLQMA STRANA DA SE SPRAVI S PUSHACHITE A NIE NE MOJEM - ISKAM CHIST VAZDUH KATO VLQZA V EDNO ZAVEDENIE !
159
0
 
4
 
! Отговори
Я ГЛЕДАЙ ТИ- МИНУСИ преди 12 години
За 53 минути 44 минуса :))))))))))))) и 32 минуса :) Как ли става това?! По минус на минута...Я гледай ти
158
35
 
11
 
! Отговори
12565416541461 преди 12 години
Злобните непушачи ще се спукат че харчим много повече пари от тях, за цигари, за заведения, въобще за всичко. Беснеят за това че си живеем живота. *** като 250 директно се опитват даже да ми държат сметка на парите. смешници, ***, парите са си мои и ще ги харча както си искам а за здравето ми вие не берете грижа Колкото до вашето простичко е няма да ходите в заведения в които не се пуши и това е
157
45
 
15
 
! Отговори
СМЕШНИ СТЕ! преди 12 години
Ало...НЕПУШАЧИТЕ- Защо не поведете борба с вредните изпарения и пушеци от автомобили и автобуси/много често втора употреба/??????!!!!!! На фона на техните обгазявания дима на няколко цигари е смешен! Или може би просто мразите хората, които пушат, А НЕ ТОЛКОВА че се страхувате от вдишването на МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ- ОСОБЕНО В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ! ЛИЦЕМЕРНИ, ЗЛОБНИ СМЕШНИЦИ! /ВЕРОЯТНО ГОЛЯМА ЧАСТ НЕПУШАЧИ, НО..АЛКОХОЛИЦИ!
156
0
 
18
 
! Отговори
ot 101 готина преди 12 години
всички пушачи в коментарите са съгласни да има заведения за пушачи и непушачи, интересно защо непушачите не коментират това и не са съгласни, защо пушачът кротко ще си пуши в неговото заведение, а непушачът се пука от яд и се дразни, айде поне един непушач да го обясни; иначе и мен една праведна непушачка ме е определила като *** по-долу:)) да е жива и здрава!
155
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я кажете защо толкова сте се загрижили за печалбите на собствениците на заведения?! Това ли е най-важното за вас? Ще вземем да помислим, че всеки пушач притежава поне по една кръчма или бар!
154
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е задължително, но често децата на майките пушачки се раждат с ниско тегло и със сърдечни проблеми, а при мъжете, пушещи от дълго време, настъпва ранна импотентност. Това поне лекарите би трябвало да ви казват, а не да защитават тезата, че всички боледуват еднакво. Да, причините за рака например са най-различни, но някой доктор виждал ли е бял дроб на непушач задръстен от катран?
153
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие, пушещите, отлично знаете, че цигарите са вредни за вас и за околните, които насила правите"пасивни пушачи", знаете, че всички разумни хора отхвърлят пушенето, знаете, че сте безотговорни, знаете, че би трябвало да дадете тези пари за децата си, знаете, че поне веднъж в живота си сте се опитвали да спрете цигарите, а се ядосвате много, защото знаете, че нямате воля и сте слаби.
152
2
 
15
 
! Отговори
ААААААА преди 12 години
ДА ГО ДУХАТ НЕПУШАЧИТЕ В ГОРАТА ЗА ГЪБИ, ЩЕ СИ ПУША КЪДЕТО СИ ПОИСКАМ
151
27
 
12
 
! Отговори
1241551121524 преди 12 години
Истинските клиенти които поръчват и плащат са си пушачите, никой от нас няма дя стъпи в заведение в което не се пуши. От ***, *** непушачи на минерална водичка и пастичка никой не е спечелил. Собствениците ще измислят вариянт сигурен съм в това
150
4
 
14
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
пушил съм , пуша и пак ще пуша и Рила ще запуши ! Ха да видим как ще ми забранат здравните чиновници и депутатските лапачи .- В моята кръчма ,аз командвам !
149
10
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 12 години
От много време го чакам този закон...Дано най-накрая го приемат и да наложат строги санкции, и естествено да ги налагат и събират за да се спазва закона.
148
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм "ЗА" идеята.Само не разбрах, обществени места, какво по-точно означава? Парковете, градинките, улиците влизат ли в това определение? И за какво въобще говорят...ще има ли някой който да ходи по кафетата(особено) малките и да глобява и да дебне???
147
9
 
5
 
! Отговори
до 232 преди 12 години
Опазил ме Господ от такива "мъже" като тебе!Ако цигарата е признак за мъжественност ,то теб нещо яко са те объркали като малък... Непушачите не ходят вечер по заведения ,защото не издържат на димилника и вонята. Гледат си семействата ,поддържат приятелско обкръжение , играят си с децата си и водят нормален живот. Ти освен да *** цигарата и да ръсиш пепл навсякъде дали ставаш за нещо изобщо?
146
3
 
8
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
Ми като искат да сме здрави да спрат да продават цигари!