Най-честите насилници на деца – родителите

Близо 1800 деца са били тормозени вкъщи през 2011 г.
6 апр 2012 07:27,
59
Най-честите насилници на деца – родителите
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Българските деца най-често са малтретирани от собствените си родители.

По данни на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) случаите на насилие върху подрастващите са най-често в семейството.

Близо 1800 деца са били тормозени и насилвани вкъщи през миналата година. Около 1400 от сигналите за малтретиране са били разследвани.

От ведомството са установили, че дори и след като бъдат извадени от враждебната семейна среда, децата отново стават обект на тормоз.

През 2011 г. четирима подрастващи са били малтретирани от приемни родители, при които децата са били настанени след преживяно насилие у дома.

При други двама малчугани е бил прилаган тормоз от хора, които съжителстват с приемния им родител.

От агенцията съобщават, че 6 деца са били извадени от семействата си заради налаган върху тях тормоз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има деца, които не разбират от дума. Има такива, които те изкарват извън релси, защото знаят, че могат. Има деца, които под крилото на баба и дядо, разкатават фамилията на родителите си. После обаче тези деца най-много страдат. Защото не са свикнали да им се отказва. Свикват от най-ранна възраст да им се задоволяват всички прищевки. Свикват, че няма думата НЕ и НЕ МОЖЕ.
25
0
 
11
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
29 - много си прав, само бих дабавила още че ненормално голям % не могат да се справят сами със себе си, та какво остава с дете.
24
0
 
12
 
! Отговори
стъкЛен преди 12 години
Не можем да издевателстваме над същества , които обичаме !А децата ни са най-ценното за нас родителите. Бие се с думи , а не с ръка.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зависи,все пак понякога боя е нещо полезно.А ако някой не може да прави разлика мезду шамар по *** (не по лицето или главата) и побой и пребиване значи му има нещо.Майка ми е бавачка на едно хлапе и баща му и е казал: "Много е лигав ако е нужно си го шамаросвай на воля"- все пак съгласете се малкия гад може да се раздира от рев 3-4 часа щото в 5 сутринта му се е дояло шоколад и никой не иска да му купи..И може да реве на почивки дори забравяйки закво реве..Има ужасни деца.
22
0
 
21
 
! Отговори
! преди 12 години
Когато обичаш детето си, когато искаш то расте спокойно и щастливо, да има хубави спомени от детството си, ще положиш всички усилия. Ще четеш детска психология, няма да спираш да се интересуваш от това, как твоето поведения би му повлияло. Ще загърбиш стогодишните методи, които са прилагали върху теб, ще забравиш себе си и своето тесногръдие и желание да си най-знаещият на света.и ще разговаряш с детето си за всичко колкото пъти е необходимоняма да се умориш да повтаряш едно и също въпреки че то не разбира или ще обясняваш по различни начини. Ще уважаваш детето си, защото ти си този, от когото то има най-голяма нужда. Всяко наше действие влияе върху целия живот на децата ни. Когато си тесногръд и невеж, това се отразява най-вече на детето ти! За това децата са агресивни, това е моделът на семействата, в които растат!
21
3
 
8
 
! Отговори
марк твен преди 12 години
И Том Сойер отнася боя, ама на - човек стана!
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ще стане като се оплаче детето от вас ли? Ами ще дойдат социалните, ще го вземат и вероятно ще го заведат в някой от нашите прекрасни домове. Като прекара само една нощ в тамошните мизерни условия и само ще ще ревне да се прибира в къщи. После му казваш или слушаш, или отиваш в дома, там да те глезят. И повече няма да се оплаква. То трябва да разбере какво губи, излизайки от къщи. Никое приемно семейство няма да се грижи за него както собствените му родители.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
говорене му е майката ...
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Деветгодишният ми син се разсърди, че не мога да му купя маратонки за 120 лв.Рева повече ог половин час.Оказала ли съм му психически тормоз?
17
5
 
3
 
! Отговори
@ преди 12 години
боже , ето за това сме на това положение! Невежеството на родителите, като всички тук, няма как да не се отрази на децата...За това ип вие сте такива ***, защото и вас са ви удряли...
16
2
 
16
 
! Отговори
До Ивайло Димитров преди 12 години
Много правилно сте забелязал. Детето с новия закон става абсолютен господар над родителите си. Насилие ли е, ако му се развикаш, защото е получило двойка? Или може би е насилие, че си го накарал да си подреди и изчисти стаята? Дори и за това ще могат да те топнат на социалните. Децата не мислят трезво. За да напакостят на родителите си в момента ще се оплачат. И после какво?
15
0
 
5
 
! Отговори
Pet преди 12 години
Алоо, *** ти си едно ***!
14
0
 
22
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Доакто *** безнаказано опложадат деца на по 10-11 годинки ... за какви закони говорите в тази "държава"...
13
1
 
11
 
! Отговори
Ивайло Димитров преди 12 години
Хора, обърнете внимание на проектозакона за детето. Според него директно ви ОТНЕМАТ детето за едно издърпано ухо или друга дреболия. Естественно без съд. И още, детето ще може да се оплаче от вас на социалните. Т.е. родителите са виновни до доказване на противното! Така че му мислете!
12
9
 
4
 
! Отговори
любовта към детето преди 12 години
Там, където свършва любовта към детето, започват шамарите!
11
6
 
18
 
! Отговори
насилници на хората преди 12 години
Най-честите насилници на деца родителите. Най-честите насилници на хората от народа полицаите. Най-големият насилник в държавата ЕТ "герб"!
10
0
 
26
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
Боя трябва да им превантивна мярка(възпитателен) защото които обича детето той го наказва когато то греши,но ако се бият децата без причина е насилие или от това,че ти е криво днес в работата или от улиците и си го изкарваш на детето,то ти си за бои а не детето ти,защото това е насилие психически тормоз....
9
6
 
19
 
! Отговори
мим преди 12 години
От шамар до шамар има разлика.Моите съм ги шамаросвала яко като бяха малки,но не съм ги била с омраза.Има разлика, и сега вече са големи жена и мъж и като се развикам имат респект от мен.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правете разлика между насилие и от време на време шамар, ако детето е извършило нещо лошо. Защото ако е шамар, то най вероятно той е заслужен. А който си глези детето, тъпкано ще му се връща в бъдеще. Каквото си надробиш такова ще сърбаш.
7
2
 
29
 
! Отговори
леко де преди 12 години
Нас като са ни гърбили и то за дребни бели,не сме станали хора ли?Някой ни е водил по психолози и ни е обръщал специално внимание!?Нашите деца са едни лигльовци с претенции,Още от първи клас ключа в джоба и сами сме си топлили ядене на печката,хайде сега гласувайте доверие на първокласник-включително и аз не съм го правил.