Най-честите насилници на деца – родителите

Близо 1800 деца са били тормозени вкъщи през 2011 г.
6 апр 2012 07:27,
59
Най-честите насилници на деца – родителите
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Българските деца най-често са малтретирани от собствените си родители.

По данни на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) случаите на насилие върху подрастващите са най-често в семейството.

Близо 1800 деца са били тормозени и насилвани вкъщи през миналата година. Около 1400 от сигналите за малтретиране са били разследвани.

От ведомството са установили, че дори и след като бъдат извадени от враждебната семейна среда, децата отново стават обект на тормоз.

През 2011 г. четирима подрастващи са били малтретирани от приемни родители, при които децата са били настанени след преживяно насилие у дома.

При други двама малчугани е бил прилаган тормоз от хора, които съжителстват с приемния им родител.

От агенцията съобщават, че 6 деца са били извадени от семействата си заради налаган върху тях тормоз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
44
 
! Отговори
,,, преди 12 години
Когато удряш детето си, дори само един шамар, защото ти е нервно, защото е на мнение различно от твоето или за друга дреболия е насилие. Когато обаче повториш сто пъти, че не бива да претичва пред коли, че не бива да се бие с децата и то не разбира, с един шамар можеш да му спасиш живота .... така, че зависи от преценката на родителя.
5
1
 
41
 
! Отговори
МАЙКА преди 12 години
Аз съм майка и заставам зад двата шамара!В статията не се уточнява за какъв тормоз става въпрос,ако е сексуален-смърт за насилниците,но ако е за двата шамара и наказанието да,трябва да ги има.Като ги гледам как са облечени 9-10 клас като шантонерки с тежък вечерен грим с голямо удоволствие бих им зашила и аз два шамара!
4
13
 
6
 
! Отговори
БОЙ за ПРАВДА преди 12 години
Даже съвсем малко ги бият тия мамини деца,нас едно време първо ни биеха със шутове,ритници,машата и пр.,и после ни казваха защо ни бият,в повечето случай се оказваше,че не сме извършили нищо лошо в,за което ни биеха но това са подробности.Трябва да се бият децата но първо трябва да се узнае работата и после да се налагат жилавите деца,те не са крехки и ние сме били деца знаем...
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уточнете че става въпрос за ромските "семейства".
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поддържам 3. Обърнете се назад в историята, децата са възпитавани по-строго, но с много труд и уважение към родители и по-възрастни. Който си обича детето, не го глези и не застава при всички случаи "зад гърба му".
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо с по-*** тен не можахте ли да намерите за снимка.