Бум на винетки ментета

Цената на фалшификатите е тройно по-ниска от тази на истинските
28 апр 2012 19:33, Бойчо Попов
88

Все повече фалшиви винетки заливат страната. От началото на годината до днес полицията е засякла 75 имитации, което е в пъти повече от предишни години. От Агенция "Пътна инфраструктура" са учудени от бума на фалшиви винетки, въпреки че цените им не са увеличавани от три години, предаде Канал 1 на БНТ.

Малко под половината от фалшивите винетки за засечени само от началото на специализираната полицейската операция от 6-ти април до днес. Цената на фалшификатите била тройно по-ниска от тази на истинските, а копията не били никак лоши.

От Пътната агенция не разкриват по какво фалшификатите се различават от оригиналните винетки, за да не се улесняват престъпниците. Пътните полицаи проверяват холограмата, цветовете, релефа на хартията, дебелината на лините на баркодовете, контрастното изображение и други параметри.

При липса на винетка глобата е 300 лева. При пътуване с подправена винетка обаче, освен санкцията, водачът ще бъде арестуван за подправяне на документ.

Възможното наказание е доста сурово - от 2 до 8 години затвор или в най-добрия случай - пробация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: катвинетка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
boss hoss преди 11 години
10лв трябва да е годишната винетка,за това качесто на пътищата,и да попитам някой данакът закаво се плаща.
67
1
 
0
 
! Отговори
Валяк преди 12 години
На фона на фалшивите пътища ... някак нормално ми се струва. И да не чувам че щото имало фалшиви винетки за това пътищата ни са в такова състояние
66
3
 
13
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Здравейте,И аз си търся винентка менте.Някой може ли да ме упъти?Решил съм да не давам повече нито стотинка, докато емигрирам на тая крастава държава и тия тикви които я управляват.
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 12 години
Затова си купувам винетка само от бензиностанция с касов бон! После нека си търсят дилъра на бензиностанцията ако стане нещо! За да излиза по-евтино винаги си я купувам в началото на годината. Така излиза 67/12=5.58 лв на месец. Е кое му е скъпото? 5лв е една кутия цигари, която пушим за ден. Взимате си винетката януари и после цяла година ви е мирна главата.
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЪЗМОЖНОЕ НАКАЗАНИЕ ОТ 2 ДО 8 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ФАЛШИВА МИНЕТКА. А ЗА ТЕЗИ КОИТО УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА И ПРОДЪЛЖАВАТА ДАЯ УНИЩОЖАВАТ КОЛКО ГОДИНИ ЗАТВОР ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЖАТ БЕ ДРУГАРИ МУТРО-КОМУНИСТИ? АМИ ЗА ПРОВЕЖДАНИЯТ ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА? ЗНАЧИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КРАДЕШ И МЕНТИШ ЗАКОН НЕ ТЕ ЛОВИ. А ЗА ЕДНО ФАЛШИВО ЛИСТЧЕ ЩЕ ЛЕЖИШ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА. ДА ВИ ГО ........ НА ЗАКОНИТЕ МУТРЕСТАНСКИ.
63
1
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
А ти какво правиш във форума като си толкова умен?! Най-простите говорят че другите са прости за да се издигат в собствените си очи. Айде като сме прости натискай "Х" горе в дясно и ходи да защитаваш мутренско-герберския матриял.
62
1
 
3
 
! Отговори
гого преди 12 години
Тези винетки които са без касов бон защо да са фалшиви ??? Инвалидните винетки ги дават без този бон от държавата, това означава ли че и те са фалшиви щом са без касовата винетка ??? Също так а няма как и да ти кажат като ти я дадат тази винетка ти къде да си я залепиш, каквото си искаш си правиш със нея тя не е поименна, просто ти я дават и това е. И аз сам виждал фалшификатите по нищо не се различават нито по хартия нито по релеф нито холограма 1 към 1 са със оригинала сравнявал съм ги.
61
3
 
1
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
най-простия матриял сее акъл по форумите
60
1
 
7
 
! Отговори
фалшификатора преди 12 години
Хайде пускайте годишни прегледи и застраховки,да се видим в пари !!!!
59
3
 
11
 
! Отговори
Shark до 75 преди 12 години
Ами на прости управляващи им трябва и *** народ. Най-лошия, просташки и ниско морален "матриял" в момента е този на ГЕРБ. Полицаите щели да открият фалшификатите, пфу, смях. Та те на две магарета сено нямат акъл да разделят, фалшиви винитки ще откриват. И как ще ги различат залепени на стъклото??? Поредните глупости в стил "плашим гаргите".
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на колега баща му има 2 коли и винетният стикер е в/у двойно залепващо тиксо, за да може да го сменя, в зависимост с кой автомобил пътува. абсолютна *** и търгащина.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Пътната агенция не разкриват по какво фалшификатите се различават от оригиналните винетки, за да не се улесняват престъпниците. ????????????????????????????????????????????????? . Пътните полицаи проверяват холограмата, цветовете, релефа на хартията, дебелината на лините на баркодовете, контрастното изображение и други параметри
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"От Агенция "Пътна инфраструктура" са учудени от бума на фалшиви винетки, въпреки че цените им не са увеличавани от три години"И ние сме учудени от празните си джобове, ама кой ни пита!
55
14
 
4
 
! Отговори
Matz преди 12 години
Докато повечето скотове в тая държава разсъждават как тая държава нищо не им дава, защо те тогава да плащат данъци и такси, няма да се оправиме. Матриала е *** и с много нисък морал. За съжаление става все по-*** и все по оскотял!
54
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквито ни пътищата такива ни и винетките - менте. Взех си за 25лв с бележка и я въртя на 2 коли. Досега са я гледали 2-*** с някакви фенерчета и няма грижи. Само плашат гаргите. Почти всичките ми приятели също си джиткат така и са проверявани и нищо не са им казвали. То и за прегледите се изговори и плаши много пък оня ден минах по лесно и от преди, нищо не гледат вече само където е по скъпо.
53
12
 
3
 
! Отговори
Do 69 преди 12 години
За съжаление грешишИ мен ме преметна приятел за 25 лв ми я даде, вече нямам съмнение че е от тези ментета. Ако щеш вярвай свалих я и си купих от омвИма много малки разлики в дебелината на шрифтаМисля да предам ментето. Лошото е, че ще стигнат само до посредниците :( сега винетката ми излезе 25+67
52
1
 
28
 
! Отговори
Пацо преди 12 години
Явно приходите от винетки са паднали много и сега се чудат какво да измислат. Ще вкарат някои в затвора когато цъфнат налъмите. Цялата информация е лъжлива та да стряска хората и да им купуват винетките. Това е като преди 3-4 години преди зимата обясняваха как от КАТ щели да проверяват за зимни гуми пък то такъв закон няма, и го повтаряха 100пъти. Накрая излизи говорителката малко преди пролетта и обяви че били грешно разбрани, те гледали за грайфер ама било препоръчително да имаме зимни гуми...
51
1
 
23
 
! Отговори
Митко преди 12 години
"-Алоооу, по колко върви долара?- По 17 стотинки..- Как по 17 стотинки бе, вие банката ли сте...?- Не , ние сме печатницата..."
50
1
 
8
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Няма гаранция, че в магазин или бензиностанция с касов бон винетката не е фалшива.Колегата преди две седмици се опари с фалшива винетка от бензиностанция, добре, че не е хвърлил касовия бон. Колкото до законността на винетките - един път си плащаме пътен данък, втори път поддръжката на пътищата/пътен данък/ е включена в акциза на всеки литър гориво(акциза е почти 50% от стойността на горивото) и трети път се замислят тол такси за магистрали.
49
1
 
26
 
! Отговори
Всички сме ментета! преди 12 години
Хайде де : политици менте, депутати менте, съдии -менте, та и от менте нагоре; полицаите - и те менте, особено тези от КАТ ; застрахователите гледат да си напълнят гушките и понеже "отчисляват" на полицейските началници, така че и те играят комбина с тях...министри: част от тях ментета, за заместниците им да не говорим! Въобще цялата държава е едно голямо менте и накрая кой ще плаща грамадните глоби - ами тези, които карат леките коли! Няма ли да ни позволите и ние да ползваме нещо менте или само на вас това ви е разрешено?! Нали ние ви храним, и то много институции все ментета!