Всички министри на крак минути след труса

Рашидов: Не е имало по-адекватнa реакция на правителство досега
Обновена: 22 май 2012 11:39 | 22 май 2012 11:38,
154
Всички министри на крак минути след труса
Вежди Рашидов Снимка: Булфото

Още в първите минути след силното земетресение, което разлюля страната тази нощ, цялото правителство е било вдигнато на крак, а министрите са пристигнали в министерствата си, за да реагират при необходимост. Това заяви пред bTV министърът на културата Вежди Рашидов. По думите му няма пострадали паметници на културата от труса.

"Не е имало по-адекватни реакции на което и да е правителство в подобни ситуации", коментира още Рашидов и даде за пример наводнението в Хасковско, където отново целят кабинет е действал „под пара”.

"Разбира се, вътрешното министерство се забелязва най-много от хората и медиите, че е на мястото на бедствието, но и другите министри бяха там", отбеляза Вежди Рашидов, който и тогава е трябвало да провери дали има пострадали паметници на културата.

Още по темата

Реакциите на правителството при бедствени ситуации Вежди Рашидов сравни с реакцията на предишното правителство при взривовете във военния склад край Челопечене.

"Министърката беше на козметик, а тогавашният кмет Бойко Борисов - на мястото на взривовете", припомни културният министър.

Той призова българите да се научат да се сплотяват в труден момент, защото само така, по думите му, ще оцелеем като нация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
8
 
! Отговори
Веждичката преди 11 години
" няма пострадали паметници на културата от труса. "
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Умря *** дето ги хвалеше и Веждито я замести!
81
1
 
13
 
! Отговори
Втори шанс преди 11 години
ГЕРБ са пълни некадърници, но днес е първи ден от втория ми живот и не мисля да го пилея с тях. Господ гледа и ще им плати за всички "добрини" !
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това заяви пред bTV министърът на културата ?!?Г-н Рашидов, с цялото ми уважение към вас като творец, ще ви припомня, че на Виктор Николаев и Ани Цолова казахте, че и при трите труса стесе събудил! Чух ви - няма 6-5! ;)При това положение - или спите "на крак" в поверените ви министерства, или не сте били в тях, а в креватите си!Кое е вярно?
79
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...приставете си другата ситуация - има земетресение,но правителството никакво го няма и не му пука(както при тройната коалиция)
78
0
 
14
 
! Отговори
Нека.... преди 11 години
Нека голямото снимане започне... сега ! Вечерта електората кучета го яли, ама като мина лошото и пукна слънце всички мишки наизлязоха да се правят на герои !
77
2
 
23
 
! Отговори
Да, ама друг път ! преди 11 години
И какво адекватно имаше? Цяла София излезе по улиците, хората тръгнаха и с коли да търсят родители, роднини, а нито полиция имаше, дори светофарите не превключиха. АДЕКВАТНО ????? Нищо адекватно не видях аз !Тези тикви, ако си мислят, че да се снимат след бедствие и да правят жалък ПР е адекватно поведение... много са се объркали. Единствено слабата опозиция ги държи на власт.
76
3
 
23
 
! Отговори
Владимиров преди 11 години
Адекватна? ХАХА!хайде да питам сега къде ми е SMS изветяването ????? Нали обещаха, ако има природно бедствие да ни предупредят......А гражданска защита нещо ... Това- Онова......ДА не говирим за щетите .....така като гледам май в цяла България ни е тресло...
75
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ***... гледай си скулптурите и не се занимавай с нещ, които не разбираш... реагирали били... 6 часа след земетресението оная *** кметицата се появи да обяснява колко била адекватна... на бас, че не знае нито един център за реакция при бедствие... нагла, крадлива и некадърна ГРОБ-аджийка...
74
5
 
16
 
! Отговори
111111 преди 11 години
И какво ще направят като станали всички министри? Бил ги пратил боко и ко ша гледат на теца кумина как е паднал. Магистралната принцеса боко я пратил да види язовирната стена, и кво ще каже като нищо не разбира? Помня още изказванията и че били падали талпи от дърветата по пътищата зимата. Абе прати някой инженер специалист да види стената, закво ти е министър да яде кибапи по кръчмите ли. Добре че няма разрушения че тей ще си остане страната 20-тина години.
73
4
 
17
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Мамини министри.*** те били загрижени за мен бе.Горките - да се вдигнат по нощите.Интересно ми е Искрето Фидосова как се дига - сама или с кран.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти пък в качеството на какъв се изказваш? Експерт по земетресенията ли? Или ти е поставена задача от вожда да хвалиш колегите си? Аман, в тая България всеки е по-добър от на другия в работата.
71
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е проблема, че ГЕРБ се хвалят буквално на гърба на късмета, че ситуацията не беше сериозна и този път поне не видяхме ниско прелитащи хеликоптери защото ще "замръзнат". Проблема е, че хората им вярват и платените драскачи тук мацат ли мацат. Мен лично ако съм затрупан под някоя сграда не ми дреме къде ще са министрите и ако ще на луната да ходят, не те ще ме вадят изпод руините.
70
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЛАГОДАРЯ, че имаме човек като Бойко Борисов,който не си жали сили и време!
69
4
 
15
 
! Отговори
NRC преди 11 години
И какво като са се събрали всички министри след труса ? ахахах Бащицата се появил към 4.30 и закрил земетресението
68
2
 
0
 
! Отговори
земетръсний преди 11 години
81-ви, *** ти и тук ли си писал бе?Мини оттатък и виж к'во съм ти обадил...
67
2
 
3
 
! Отговори
Алипиева преди 11 години
МОЛОВЕТЕ са опасни и хората да не ги посещават тия дни, когато се очакват още трусове!
66
5
 
12
 
! Отговори
смешници преди 11 години
вие от герб сте смешници .реагирали адекватно добре че няма солидни разрушения и жердви-благодарим на господ.а вас да ви няма ще е най-добре.
65
4
 
1
 
! Отговори
до to преди 11 години
ПР от земетресението ще си правят БКП малко по-късно през деня, а засега просто се върши работа.
64
11
 
3
 
! Отговори
до земетръсний преди 11 години
Ти си червеният *** ***, който се подписва още и като въпрос, да живей и още няколко. Влязъл си да заработваш а *** червен ***? Ще се видим на изборите *** червен ***.