Николай Цонев окончателно оправдан за сделки от 1999 година

Бившият министър на отбраната бе оправдан и на долните 2 инстанции
Обновена: 1 юни 2012 18:21 | 1 юни 2012 18:09,
85
Николай Цонев окончателно оправдан за сделки от 1999 година
Николай Цонев. Снимка: Bulphoto

Върховният касационен съд окончателно оправда бившият министър на отбраната Николай Цонев по обвинение за длъжностни престъпления от преди тринадесет години. Съобщението е на правната институция.

Цонев бе подсъдим за сключването на четири неизгодни сделки за самолетни и авточасти, които е одобрил през 1999 г. като шеф на дирекция "Управление на доставките" в министерството на отбраната.

Прокуратурата твърди, че с тези договори Цонев е ощетил Министерството на отбраната с 970 000 лева, а за сметка на това са се облагодетелствали различни фирми.

Още по темата

Цонев имаше две оправдателни присъди и на долните две инстанции. Преди време адвокатът му Васил Василев коментира, че вместо неговият подзащитен на подсъдимата скамейка трябва да са наредени десетина заместник-министри и управители на доставките в армията.

Така бившият военен министър има вече 6 оправдателни присъди, от които 2 по делото "Терем” и една по процес за купуването на поточна линия за строителство на хангари.

Срещу Цонев тече и четвърто дело - за даване на подкуп на следовател.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като Маргините ... А.Петров, Хр.Ковачки и един куп друга ***... Къде е Цвъцко да се бие в гърдите? И като ги "арестувате" к'во бе дрисни? Даже и доказателства не можете да съберете *** такива!
12
1
 
4
 
! Отговори
Теxas преди 11 години
По подкупа ще го "помилват" с виновен и всички към градинките за по цигара
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъжите герберови всеки ден намират опровержение! Сега този съди БГ и в Страсбург и ще вземе още малко мангизи:)
10
2
 
8
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
На какво основание е оневинен? Кой плаща за този гаф и кой ще застане на скамейката вместо него?
9
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
не си прав 1 ви..този наистина не е крал..и знаеш ли защо беше съден..защото беше набеден от истинските крадци..или както се казва..крадеца вика дръжте крадеца..това е практика на всички правителства до сега..тия които крадяха..отвличаха вниманието на другите от себе си..пращайки го по фалшива следа..и после ние се чудим как така..нали казаха че това и това..е правил..е ..да ама не..оправдават ги защото са чисти..та така стоят нещата
8
5
 
7
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
Защо дава тлъст подкуп като е невинен ?
7
6
 
6
 
! Отговори
войничето преди 11 години
Никито Цонев най големия пич..Дай боже повече министри като него..И той крадеше ама и за войската имаше..Жив и здрав Ники евала ти правим...
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега *** Цецо и Роман Василев да платят всички съдебни разходи! Некадърници!
5
3
 
3
 
! Отговори
хохи преди 11 години
е сигурен бях че и този достоен човек със чувство за дълг и отговорност не е крал-абе никой не е крал бе освен *** с двете кокошки -ама те го хванаха-ние ли сме слабоумни те ли са тарикати не знам
4
2
 
4
 
! Отговори
генерал Жуков преди 11 години
Най-големия
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха койт има пари да плаща на съдии и прокурори,винаги ще излиза чист като сълза,въобще не се учудвам че го оправдаха,той излезе направо ангел.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народа като е *** и не изрине червения корумпиран съд ше е така... до окончателното ограбване и унищожаване на държавата България. Май е по-добре да сме под нечие робство за да ни управляват добре финансите, да изнасилват жените и децата ни, за да се събуди тоз РОБСКИ НАРОД!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този според съда е целият" в бяло". То, според нашия съд всички са в бяло, само тук там битовата престъпност е " в черно"....