Борисов няма да позволи повторно гледане на Закона за горите

Премиерът заяви, че крайното решение по този въпрос ще става само с пълен консенсус
Обновена: 18 юни 2012 08:26 | 18 юни 2012 08:20, Петя Славова
224
Борисов няма да позволи повторно гледане на Закона за горите
Снимка: БТА

Бойко Борисов сподели, че е радостен от новината, че президентът Росен Плевнелиев е наложил вето на Закона за горите. Това споделил премиерът в Дупница късно вчера.

"Сега спирам закона, след което ще има широко обществено обсъждане. Нито "Орлов мост" е правилно да бъде затварян, нито е законно,това е основен международен път. В парламента е мястото, където се дават доводи", посочи Борисов.

Той призова двете страни, които имат притеснения по въпроса, да изкажат мнението си."Докато няма 100 процента консенсус по тази тема, аз няма да дам на депутатите от ГЕРБ да вкарат отново закона", отсече премиерът,  предаде БТА.

Още по темата

Той допълни, че няма случай, в който да не се е съобразил с мнението на обществото.

"Няма да позволя мафиотите да лепят върху моето име определения. Най-корумпираните да казват, че ние сме го направили, ние, които сложихме и мораториум на заменкитена гори, каза още Борисов и допълни : "На мутрите да им дадем шанс, това няма да го бъде - и на кокаинови крале и на "октоподи" и на "килъри", и на всякакви, каквито в момента са в ареста, нито на монополи и картели, които се опитаха да ни атакуват чрез страховете на хората". 

По време на срещата на Борисов с жители на Дупница премиерътбе посрещнат с транспарант от жители на Сапарева баня, които готвят протест срещу наложеното от президента вето на Закона за горите.

Те са решили да спрат движението по главен път Е-79 за 10 минути на 18 юни, на входа на Дупница от София, при село Пиперево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
И аз ше помагам, Пурко, ама по- добре е да го оставим него да блъска, че ще му е мноооого лесно иначе! В Белене, да копа, да бъхти, да строи... И накрая- с ножичката, да каже- другари и другарки, обявявам АЕЦ БЕЛЕНЕ за открит!!! Тогава- на Секвоя ли... при другарите от кримиконтингента ли- все едно!!!
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И нещо много важно-обществото вече достигна онзи праг на търпимост и оттук насетне който и да е на власт независимо дали Герб-ДПС,дали БСП или друга коалиция на управляващите трябва да е ясно че повече така не може и няма да позволим да я карат по стария начин.Каквото беше вече приключи,все по трудно ще е да се създават кумири една грешка по сериозна и кумира пада справка Гърция,Асад,Кадафито,Саддам и т.н..Като си избран ще работиш за народа си ако не работи на бащинията си и толкова.
137
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е , че ако не бяха изразили позицията си по този начин хората (да затворят Орлов мост по и то в такова мнозинство) нямаше да им се обърне внимание. Протестира се от половин година, но всеки който е ходил на протестите знае какво брутално информационно затъмнение има. Имало било прозрачност?! Странно е, че хората от Банско - Разлог искат да са камериерки и чистачи с по 200 лв. заплата със скъпи хранителни магазини и с лоши стоки. Разбира се за 3 месеца в годината, а в останалите...
136
1
 
7
 
! Отговори
Дърдорко преди 11 години
Борисов, само си дърдори. Та нали тяхната си внесе закона, нали те ще си го гласуват / няма да си го гласуват, нали техния Президент наложи вето. И какво сега, да не се окаже, че Станишев тайно се промъкнал в Министерство на земеделието и им написал проектозакона, за да го орезили или?! Защо ГЕРБ се държат така, все едно, че нямат нищо общо с тази случка. А на Борисов му дай да реже лентички и да дрънка глупости, той за друго го няма ... Същото се отнася и за хората, които той вкара в политиката
135
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че нали народното събрани се занимава със законите. Боко е премиер ,а Народно събрание.България вси повече заприличва на Живкова България.Остава само да се върне член 1-ви на конституцията.
134
0
 
8
 
! Отговори
Българе преди 11 години
И Цеко ще си получи Закона и за шистова газ ще копаят, с благсловията на Мутрата от банкя, нали!А стига ни замазва очите, ние прогледнахме!
133
0
 
14
 
! Отговори
ПУРКО преди 11 години
Боко, я кажи, ама честно: Левски, защо в крайна сметка ще играе в Европа? И за това ли не знаеш, рушителю на кримиконтингенти? И ние знаем някои неща!!! След време всичко ще си излезе на бял свят! А, като има референдум и построим Белене- лечно аз ще ти прокорам кабел до вас и ще ти плащам тока!!! Секвоецо, драги, мой!
132
0
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Бате, стига си се правил на добър, а върни тактиката от 2009-2010 - слухове за да видим как ще реагират хората и тогава гласуваме. Престани да взимаш пари от мафията и управлявай по съвест :). Всичките 240 са се заклели да се ръководят само и единствено от интересите на народа. Г-да(жи/ци) народни представители не натоварвайте НЗОК и гробищните паркове - спазете си клетвите!!! Народът иска освен писти и паркове, градини, плаж, дюни, чисти реки, езера....
131
0
 
7
 
! Отговори
Да не се делим преди 11 години
Я стига с тия БСП и пр.разделения ! Кой му даде на Цеко концесиите на Банско - БСП. Кой му даде сега закона за затриване на Витоша - ГЕРБ. Гората е една, Българи е една, ние сме едни, и децата ни са едни. На Цеко еднопосочен билет за ЮАР а ние да си оправяме работите без разделение, на това, което не може да се дели.България и нейните природни богатства Бог ни ги е дал, а това, което бог е дал, човек да не разделя!Те са наши, не са на Цеко, не са на ГЕРБ, не са на БСП. Разбирате ли?
130
0
 
1
 
! Отговори
За IQ 14,6 преди 11 години
Как успя да се измъкнеш от психото на 4 км!Трябва да се затегне конрола,че взехте да се раэхождате свободно по сокаците!
129
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А когато на власт бяха БСП защо обществото все не успяваше да спре лобистките закони?
128
1
 
4
 
! Отговори
Донор преди 11 години
Диктатора няма да позволи..босът, шефа.. на ***
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както казах преди седмица така стана.Б.Б. изпитва панически ужас от струпване на хора а недай си боже и да му поискат оставка.Сега дрънка че това нямал да позволи онова нямал все едно ние с вас ги вкарахме тези закони в парламента а не той и не ги гласуваха гербаджииските *** заедно с читаците от Герб.Ако мини мини ако не Плевнята връща те не контактуват ли премиер,вицепремиер,депутати, президент предварително нямат ли някакви приоритети вече 4 та година са на власт.Ужас народе,ужас!
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къв консенсус, кви 5 лв. дай да доизсечем и остатъка от горите, и като бетонираме и там, ще цъфнем и вържемтея са изключително опасни за държавата, бойко, цветанов и сие мафиотчета и мутрички
125
0
 
4
 
! Отговори
Мирослав Павлов преди 11 години
Защо никой не направи ревизия на приватизационния договор на Витоша ски, а цялата държава клекна и запретна ръкави, да му сменя закони? И нещо много важно: ГОСПОДИН БОРИСОВ, в България няма нито една ски писта, която да е направена след промана на прдназначението на земята. Всички писти са в горски фонд, но не се водят гора, а пасища, ливади и т.н., но са си в горски фонд.
124
1
 
5
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
Ти и Боко сте като старците от мъпетите, тези на балкона! Сещаш ли се! Ама балкона поддава... Криминалният контингент сте вие! Щом познавате толкова много хора и то само с един бегъл поглед върху протестиращите! Криминално е да изсичате, криминално е да спирате да се направи нащо, което е полезно за всички нас/ АЕЦ БЕЛЕНЕ/, криминално е да говорите за кримиконтингента така, все едно говорите за хора, с които ходите заедно на концерт на Веско Потното!!!
123
1
 
5
 
! Отговори
Гората остава преди 11 години
Гората остава, Цеко напуска!
122
1
 
3
 
! Отговори
Мирослав Павлов преди 11 години
Защо го нямаше това обществено обсъждане, преди да бъде приет закона? Защо нито един депутат или министър не се опита да се срещне с протестиращите още от януари месец хора, а го направиха сега след като скандала избухна? Защо държавата с всичките си възможности, които има не спря Цеко Минев и компания, а напротив дава му помощи за организация на състезания и му дава медали и награди? Защо не му беше прекратена концесията в Банско, заради наглото нарушение на няколко закона?
121
1
 
11
 
! Отговори
tosh преди 11 години
"Сега спирам закона, след което ще има широко обществено обсъждане"НЕ ГО СПИРАШ ТИ, СПРЯХА ГО ГРАЖДАНИТЕ, ***
120
1
 
8
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
"Той допълни, че няма случай, в който да не се е съобразил с мнението на обществото." Тогава си подай оставката, нали ти е в джоба! А, не, изчакай още малко- да видиш и мнението на обществото ЗА АЕЦ- Белене! Тогава с чипс и бира ще те гледам, как ще гледаш като ментора си на 10.11.1989г.!!!!!!!

Спонсорирани публикации