Сивият сектор гълта над 1 млрд. лв. от гората

Преглед на печата за 24 юни
24 юни 2012 12:32, Петя Славова
103
Сивият сектор гълта над 1 млрд. лв. от гората
Българи по време на протестите. Снимка: БТА

"Сивият сектор гълта над 1 млрд. лв. от гората. Най-големите бракониери са онези, които имат официални разрешителни за сеч.”

Това заяви в интервю за „Новинар” зам. – председателя на парламентарната Комисия по земеделие Юнал Тасим. „Вие можете да сте притежател на горски терени, общината или държавата също. Но това не означава, че всеки може да си прави с гората каквото си иска.

Всички действия в гората се извършват чрез лесоустройствени планове, които държавата прави и казва какви да са. Така че тази собственост е само проформа, не е като да притежаваш коли, апартаменти и т.н.", обяснява експертът.

"Капитал" също коментира страстите около протестите и котрапротестите от тази седмица в темата си "Пробив в Матрицата", анализирайки неодобрението на Закона за горите. Случи се нещо, което почти бяхме забравили, че е възможно - битка за идеи, правила и справедливост. Това бе толкова неочаквано, че управляващите първоначално отказаха да приемат протеста за автентичен.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че зад случилото се на Орлов мост стои едва ли не мафията. Появи се дори и версията, че протестите са платени и организирани от един от издателите на "Капитал", Иво Прокопиев. Объркването на политиците всъщност показа добре, че случващото се е пробив в удобната за тях матрица, която управлява живота нипрез последните години. В нея никога нещата не са истински - теса имитация на действителността, параван за съмнителните действия на различни играчи.

Пред „24 часа” Асен Генов и Константин Павлов-Комитата обясняват, че "ГЕРБ дават обещания през ден, изпълняват 11 на всеки 100", заявяват пред "24 часа" Асен Генов и Константин Павлов-Комитата. Основателите на фондация "14 февруари".

доуточняват, че над 350 са темите, по които власта е поела ангажимент за 1040 дена управление. От прегледа на печата става ясно още, че най-голямата структура на синята партия, може да остане без централа. "Труд" пише, че столичните седесари са настанени в държавна сграда на бул. "Витоша", но не са плащали наема си към областната управа. Натрупаният борч е 21 515 лв., от които 1761 лв. са лихви.

Констатация, обвързана с управляващите, прави в интервю за вестника Румен Петков, който смята, че: "Премиерът и вицепремиерът трупат СРС-та за рекет. Тази информация утре, когато не са на власт, ще се обърне срещу тях.”. На въпрос за причините за срещата с братя Галеви, депутатът от Коалиция за България отговаря: „Аз съм се срещал с Братя Галеви по съвършено друг въпрос, по препоръка на служител на МВР. Аз в разговора съм участвал като слушател".

„Дума” припомня за гладната стачка, която обяви, че започва на 21 юни директорът на спортното училище "Олимпиец" в Перник Райчо Радев. Тя е заради продължилия месеци наред психологически тормоз върху негоот страна на свързаните с ГЕРБ институции в сферата на образованието. Шефката на просветния регионален инспекторат Ваня оконова настоявала Радев да напусне поста си, за да назначи члена на партия ГЕРБ и настоящ помощник-директор Румен Станишев.

Тя се опитвала по различни начини да дискредитира директора, който е и учител по философия. За скандалния случай са сигнализирали от клуба "1 ноември", който бе учреден преди две години от интелектуалци и общественици. Според тях Радев е отстоявал принципното си становище по различни обществени въпроси и е станал неудобен на властта.

В икономически план става ясно, че "България е една от само три държави, които изпълняват всички критерии за членство в еврозоната". Това пише „24 часа” като цитира думите на министър Дянков. "Отговор дали сме готови или не може да бъде даден само при формално кандидатстване за еврозоната. Ние не сме правили това", обясни разминаването с оценката на Европейската централна банка, министърът, която в никакъв случайне е опровергавала становището на Министерството на финансите. "346 000 000 лева дължи кабинета на бизнеса".
В сумата са отчетени и задълженията за данъци, осигуровки, обезщетения за персонала и др. Данните са от справка на финансовото министерство към 31 март 2012 г., изготвена за "Труд" по Закона за достъп до обществената информация.

"Българите ще платят сметката за отказа от "Белене", твърди "Дума". От БСП са категорични, че ще се съобразят с волята на българските граждани за централата. "България има нужда от втораатомна централа. Отказът от АЕЦ "Белене" е удар върху националните интереси и върху хората, защото те ще платят сметката - за нереализирания проект и за тока, който ще бъде в пъти по-висок".

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на срещата на депутати от левицата с представители на гражданското сдружение "Аз не се отказвам от АЕЦ, а ти?". Той подчерта, че по време на криза всички говорят, че е нужен голям инфраструктурен проект. Имаме такъв, а правителството с фалшификации и лъжи реши проектът да бъде спрян."Нашите цени са най-ниските в Европа за 2011 г.", показват последните данни на Евростат, публикувани от "Сега".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
20
 
9
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Всички протестиращи са платени от БСП които открито заявяват че се борят да се върнат на власт.това е част от борбата им.Другите мероприятия са подписки за Белене, всекидневно оплюване на правителството у нас и в чужбина.Свърши си работата с Първанов - набута го в трета глуха и се зае с Борисов.Само че тук ще има греда.Борисов не пази гърба на никой - не се притеснява нито за приятели нито за съпартийци .Сергейчо има с кой да се съобразява и това му е най големия препъни камък.
44
9
 
14
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
В Европейските страни за много по малки прегришения падат правителства...но не и в нашата,тук няма значение че са записали премиера как лобира и защитава престъпници...как западната преса гърми с доказателства за престъпления от страна на Вожда на управляващите,то ЦРУ нещо се е объркало!!! Алал да ни е Апостола на герберите....съмнявям се все повече че гладния и изтормозен народ няма да ги погне с Жълтите павета...а за всяка Тиква ще има по паве,Гарантирано от Народа!!
43
3
 
14
 
! Отговори
параграф 22 преди 11 години
Най-големите бракониери са обръча от фирми около ДПС на Доган, си призна най-после Юнал Тасим,колко заменки на гори направиха и после я изсекоха,опожариха и изнесаха в любимата им Туция/която впрочем не ги бръсне за нищо/неможе да се докаже юидически,защото тройната обирджийница си прие закон,непозволяващ да се разследват далаверите им.
42
1
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 11 години
Прочети коментарите и ще разбереш! Или поне ще почнеш да мислиш, а не да повтаряш това, което медиите са ти набили в главата!
41
0
 
8
 
! Отговори
www преди 11 години
В Ловешко също има бандити с лиценз - Рени /Дебелата /,Евгени/Птицата/.Маркират та се пушек вдига.
40
1
 
11
 
! Отговори
За пробуждане! преди 11 години
Гласувате за политик, който е обещал да направи нещо, а после се получава друго. Не мислите ли, че трябва да има договор между него и населението за това обещание? И докато този е на власт с гласовете на хората, а се извърти, не се ли губи неговата легитимност? Защо гласуваме, ако нямат стойност обещанията на политиците? Не е ли време за промяна? Аз лично бях на протестите, карам ски и скъпа кола. Това прави ли ме еколог? А теб по-умен, разумен, събуден...? ;-)
39
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Какъв Афганистан , какъв Пакистан , бе човек. Изсичаме горите и я заливаме с асфалт. Ето Лиляна Павлова се изцепи , че толкова асфалт употребяваме , че вече не стига.
38
2
 
6
 
! Отговори
Защо сега? преди 11 години
За тези, които ги терзае, защо чак сега протестират хората:Ако вие съзрете проблем и сте сам или малко на брой, кое е добра тактика?1. Протестирате сам или малка група ставайки уязвими на всякаква пропаганда и действия;2. Информирате и изчаквате да се събудят достатъчно хора, за да се съберете внезапно много хора, да бъдете забелязани, чути тн.Вие, които в момента обвинявате протестиращите хора, че са "платени еколози" и тн. Вие сте тези, които чакаме да се събудите, за да продължим!
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Има запис направен от чужда служба и предоставен на хамстера, докато с еправеше на премиер..."Хахаха ... искаш да кажеш, че информацията ти е "една жена каза на пазаря", освен ако "хамстера" не е споделял с теб на уше. ;) Евала, така се разбира кой корумпиран и кой не.Виж за свинята от Банкя информацията е идваща от американското посолство и даже Уорлик не си позволи да я отрече. Има значителна разлика в достоверността на източниците.
36
3
 
10
 
! Отговори
Аматьорски преди 11 години
Явно ББ прекарва закони облагодетелстващи "сивия сектор" ама тези протести му провалиха "бизнеса". Не се е отказал а се ослушва ...
35
2
 
6
 
! Отговори
кой печели от закона преди 11 години
Чрез сделката на 28.04.2012 г. Оманският фонд става основен акционер в замразения проект за ски зона в Рила - Супер Боровец БОЙКОВИЯ ЦАР И НЕГОВИЯТ ПРИЯТЕЛ СЕЛТАНА НА ОМАН СА ТЕЗИ КОИТО СА ПЕЧАЛИВШИТЕ ОТ ТОЗИ ЗАКОН. Тези "нвеститори" ще придобият права на собственост върху частна гора и земя , без да платат и стотинка за това.Султана е собственик и на толерираната от Борисов Корпоративна банка свързана с медийната група на Ирен Кръстева предобила по мафиотски начин Булгартабак.
34
1
 
5
 
! Отговори
позор преди 11 години
Точно 3-ри мандата министър на зем.и горите беше човек на , и когато гората беше изрязана и продадена на Гърция и Турция,тия ПЛАТЕНИ ОТ БКП_БСП ЕКОЛОЗИ мълчаха,като комунист на разпит,а сега когато герб е на власт и мин.на зем.и горите е от герб-Българин и иска развитието на туризма да е доходоносен и проспериращ,именно тия кухи чугунени кратуни от левашката партия,която създаде ДПС и заедно у-ва днес са против развитието на туризъм и опазване на гората.ТОВА е ПОРНОГРАФИЯ иде реч за ПАРИ..
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Акакво ли да очакваме от шайка ,чийто вътрешен министър беше записан със СРС как дава указания на Галевите, как да продават наркотици на децата ни ?"Има запис на разговор на МВР шеф с Галеви? Някакъв линк към информацията може ли? Или пак лъже мафиотската ***, за да брани баш мафиота Бочко? ;)
32
1
 
6
 
! Отговори
когато преди 11 години
горяха горите и изнасяха дървесината с кораби, къде бяха екозащитниците - в играта.Екорекитьорите са си една алчна и тарикатска маса на синове на бивши партийни величия
31
5
 
1
 
! Отговори
Цар С.Сакскобургер преди 11 години
Хора хайде да изсечем горите-не ви ли дразнят --такива хубави мебели после става от тях
30
2
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Федосова е ловец -не забравяйте това-дивеча като свърши ще почне да стреля по хората защото ще е гладна
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам всички гори да се изсекат-да сме като Афганистан Пакистан и всичко завършващо на стан-като оглозгаме природата трябва да замърсим и морето-след това идва края на туризма и началото на нова ера-равенството- алчните бизнесмени сами си секат клона -оставете да довършат всичко -после ще са бедни като всички *** в БГ
28
1
 
3
 
! Отговори
Orlinov преди 11 години
az vijdam tezi miliardi bg levove zagubi i krajbi ot bg gori - ot moite gori !!!!!!...zatui ne moga da kaja "merci" na Vejdi Rashidov i na drugite ministri - na bg vlastta za tyahnata slepota i impotentnost.... a prosto ste im pokaja cherven karton i shut!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои неща в тази държава не бива да са частна собственост. Като горите, бреговите ивици, водоемите. Под наем да, но собственост на някой не.
26
0
 
11
 
! Отговори
AHA преди 11 години
Мафиотите купят разрешително за 3 кубика дърва,платят на горския да ги пази и прекарат 100 кубика.За да управдае горския тия 100 кубика,абе хване един човец с каручката които е откраднал едно дърво за да нахрани децата си.Ето ви истината за правителствата от 44,едни и същи мафиото

Спонсорирани публикации