Родилка е починала при раждане в болницата в Ловеч

Бебето е било реанимирано и транспортирано в Плевен
Обновена: 9 юли 2012 16:35 | 9 юли 2012 16:35, Елка Василева
60
Родилка е починала при раждане в болницата в Ловеч
20-годишна родилка е починала в болницата в Ловеч. Снимка: архив, Булфото

Двайсетгодишна родилка е починала по време на раждане в болницата в Ловеч, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Младата жена е приета късно през нощта на 6 юли в акушерогинекологичното отделение със симптоми на родова дейност. Тя е била в деветия месец и е транспортирана с линейка на центъра за спешна медицинска помощ.

На 7 юли следобед е настъпило влошаване на сърдечните тонове на плода, поради което екипът е пристъпил към раждане чрез секцио. Родилката е починала по време на операцията, преди да бъде изваден плодът, посочват от министерството.

Предприети са спешни реанимационни действия на новороденото и е организирано транспортирането му до университетската болница в Плевен, която е с най-високото трето ниво на компетентност.

Регионалната здравна инспекция в Ловеч е започнала задължителната при такива случаи проверка. Очаква се причините за смъртта на родилката да бъдат окончателно изяснени, след като са готови резултатите от аутопсията. Проверка е започнала и районната прокуратура, която е изискала медицинската документация, се допълва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Ловечродилкасекцио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Много си смел г-н зает, нека те видя когато те подгони нуждата да отидеш на лекар не ти пожелавам друго. Що се отнася со работата им никой не е заставил някой на сила да си свърши съвесттно работата а тези в бели престилки са положили Хипократовата клетва но това май не е важно. 50% от лекарите са корумпирани и преди да те прегледат ти гледат в ръцете и си потриват техните. Ай нема да си откриваме сега топлата вода. В затвора там им е мястото не да се прикриват един друг и да си водят черна статистика
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спрете да пишете глупости !!!Момичето е моя близка приятелка и е чиста българка..Не ви ли е страм поне малко !!!!!!!!!!!
48
0
 
5
 
! Отговори
тони преди 11 години
до 54 Ако ти се беше случило на теб нямаше да разсъждаваш така! Едва ли щеше да кажеш нима всеки ден не умират хора и да продължиш напред !Аман от бездушие... това е момиче на 20 години и има родители които едва ли мислят така!
47
4
 
16
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Нима всеки ден не умират хора? Кой е виновен? От както свят светува раждане и смърт са неразделни. Да не би преди не са умирали родилки , деца ,млади и стари хора. За смъртта няма ред и привилегии. Пред нея всички сме равни. Кой кога ще се роди и ще умре не зависи от нас. Понякога сме безсилни пред Божиите дела. Вечен покой на майката и съболезнования на близките и.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой знае каква упойка са и сложили...
45
2
 
21
 
! Отговори
работник преди 11 години
в медицината 2+2 не е 4......трябва да установи какво се е случило всичко останало са празни приказкимного от драскачите тук не са наясно с нищо ,освен с изтърканите фрази на медиите ,като лекарска гршка здравна каса и ...можете ли всички вие дето плюете да кажете ,че си вършите по-добре работата от хората в бели престилки май не ,'щото ако бяхте заети с работа нямаше да коментирате тук що като сте такива разбирачи на отидете да свършите работата на лекаря .......!!!!
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България човешкия животняма никаква стойност!За това като чуя че някой е емигрирал идва ми да пия.Който може да се спасява.
43
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо не пишете, че е *** с първо раждане на 16 г. и куп болести?! По другите сайтове е дадена пълната информация!
42
1
 
6
 
! Отговори
999 преди 11 години
Здравеопазването може да се подобри само с високи заплати и строги санкции, защото ниското заплащане демотивира, а сериозните санкции, включително отнемане на лекарски права, ще изчистят до някъде системата от некадърниците.
41
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Увеличават на лекарите заплатите,а ще им сложат ли касови апарати в частните си кабинети.......
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Moqta jena rodi predi mesec v London,tuka sa6to v bolnicite e ujas,s mnogo fatalni slu4ai,imashe uslojnenie pri rajdaneto .a v taq bolnica ne im razreshavat da pravqt sekcio poradi mnogoto greshki ,srqzoha q dosta navatre i posle ne mojeha da i sprat kravta i trqbvashe da hodi v spesnoto,posle imashe infekcii.Iskah da rajda v london zaradi greshkite v bg,no i tuka dosta rodilki umirat zaradi nekadarni doktori i ciganiq.Bog da q prosti po4inalata jena
39
1
 
9
 
! Отговори
никоя преди 11 години
Някой учудва ли се вече на такива новини? За съжаление българските болници все повече миришат на смърт, а бг лекарите се превърнаха в погребални агенти...Тежко ни, български народе, така ще си отиваме - бедни, гладни, болни и непожалени от никого. Докторе, докторе, тя Хипократовата клетва вече била отживелица, а пациентите са стока. Който си плати достатъчно, може и да оживее. Другите - кучета ги яли. Егати и смотаната държава :(
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bog da q prosti jenata,dano bebeto ocelee
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това кой пореден случай е?Не мислите ли,че много хора взеха да *** така мистериозно?Ту при вадене на сливици,ту при раждане,ту някой грип...Богатите не умират обаче,от рак да е болен,щом има пара ше го оправят,не платиш ли и от вадене на зъб че умреш!Мистерия!Много млади хора убиха,мир на праха им.До болници да не опреш,умрел че излезнеш или сакат!
36
1
 
3
 
! Отговори
v преди 11 години
Другаде пише, че е имала повредени органи. Но така или иначе е трябвало да се пристъпи към операция, защото пише , че и двамата не били добре.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лекар виновен няма!
34
1
 
8
 
! Отговори
неизвестен преди 11 години
Mинистерството на здравеопазването не може да направи най-елементарното -да спре източването на здравната каса,а ние простосмъртните искаме здравеопазване на ниво.Защо плащаме задължителни осигуровки,като отново съм принудена да си плащам когато имам нужда от здравна помощ???????Чувствам се унизена,отивайки при лекар,защото всеки един от тях е минал първо през училище,а ,,даскалите '' получават много по- малко и не могат да изнудват като тях.Много малко човечност остана ,а без нея за къде сме?
33
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Пак ли бе?!Докторите си заслужават увеличението на заплатите.
32
1
 
1
 
! Отговори
Деси преди 11 години
От друд източник:Направената съдебно-медицинска експертиза показала, че жената е починала от сърдечна недостатъчност и остър белодробен оток, заяви д-р Бенев, цитиран от БТА. Той каза още, че се чакат до дни да излязат и хистологичните резултати, за да потвърдят причината за смъртта. Състоянието на бебето е тежко. То е закарано в неонатологичното отделение в Университетската болница в Плевен и в момента е на апаратна вентилация.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе лекарите дали не играят с погребалните агенции????