Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл

Вече тече проверка кой е качил ромската стратегия на страницата
19 юли 2012 21:30,
317
Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл
Името на файла вече е променено, казаха от президентството. Снимка: Facebook

Скандал с името на файл, публикуван на сайта на президентството, плъзна из социалните мрежи.

Приетата през март Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) е била качена на официалната страница на държавния глава под името: "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла", обясниха от прессекретариата.

Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещават оттам.

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи", се казва в съобщението. 

Администрацията на президента поднася извинения за случилото се и поема ангажимент изключително стриктно да следи каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция.

Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход.

"Възприемаме това наименование като пренебрежение към тази част на българските граждани и израз на реалното отношение към интеграцията на ромите. За нас е недопустимо подобно отношение към български граждани и то не от кого да е, а от президентската институция, респективно президента, като обединител на нацията", посочват от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпо. Всички сме хора.Кой с колкото може. Понятията са всенародно разбиране. *** е общоприетото название на индивид от циганцки произход, който наричаме РОМ, за да се сетим, че може и да сме кОлтурни, когато ни крадат, например.Имам приятели - ***, които работят и също така - неприятели българи, които ме крадат (с парното, например)Та: Въпросът е отговор и означава КОНТРОЛ, да ви таковам онаковато!, *** нещастни!
130
1
 
39
 
! Отговори
batemilko преди 11 години
до: хванах горатаБраво братче, евала ти правя! Мръсните *** трябва да се трепят на място. Дано има повече хора като тебе.п.п. Едно време ходехме цяла бригада лапета от квартала с ножки пеперуди и боксове да търсим *** дето дишат лепило до гарата и да ги бием...Ах как искам пак да върна времето назад.
129
0
 
40
 
! Отговори
. преди 11 години
И аз да съм, и аз ще го напиша така. *** си е ***...
128
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що бе к'во срамно има "***' е доста известна марка ;)
127
0
 
35
 
! Отговори
ngoo преди 11 години
xaxaxxaxaxaxaxa
126
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно са си кръстили фаила, пък и да не е невидам какво може да направят на човека, това е само име на файл
125
0
 
38
 
! Отговори
хванах гората преди 11 години
Виждам някои хора се шегуват относно предишния ми коментар...Истината обаче е, че аз имам 2 непредумишлени убийства зад гърба си, за които въобще и грам не съжалявам и дори бих го направил пак ако съм млад и попадна в същата ситуация. Единственото последствие ми беше че ми взеха разрешителното за оръжие и личния пистолет Макаров, който ми беше подарък :(
124
13
 
31
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
NIKADE VAV CIVILIZOVANIA SVYAT NE SE PICHE RIM A E ROM GLUPAKO .
123
1
 
31
 
! Отговори
do 146 преди 11 години
ми наи добре да няма никои в класацията ,че българите са винаги на последно место бе ***. аиде лека............
122
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАхаххахах абе тоя сериозно ли ? *** били наследници на Римската империя... Абе ***, ти мина и Македония по всякакви рекорди за измишльотина. Твоята раса е ***, нищо повече.
121
1
 
45
 
! Отговори
hooligans преди 11 години
България ще се оправи само ако излезем от ЕС и изтрепим де шо има *** в *** катуни в БГ. Цялото това нещо може да стане за 2-3 дни. После ще следва Златен век за бългърската държава!
120
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рома се пие *** се бие! Стига сте ни налагали как да им викаме... ТЕ СА СИ ***
119
11
 
31
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
OT ANGLIA DO INDIA I SEVERNA AFRIKA TOVA VSI4KOTO SE KAZVACHE ROMAN EMPIRE NA ETNOSA ROM I EZIKA ROMANES .
118
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре щом не са *** защо пишете че са роми.. като чисто и просто те са си ***?!
117
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи българите да не се обиждат когато *** се продават за едно кебабче на избори но *** се обиждат като ги нарекат ***...
116
1
 
49
 
! Отговори
scuba преди 11 години
И аз съм чук*л ***, ама не от тия гадните. Тая беше студентка в София, иначе от Петрич.Не беше лошо момичето, само дето беше малк дебеличка, Не всички *** са мръсни ***.Има и около 2-3% нормални хора от тях, Обаче останалите 95% са за разстрел, мръсни ***
115
16
 
32
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
SRAM ZA EVROPA STE VIE DIVACI .
114
16
 
31
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
GOLYAMOTO SAMO4USTVIE BEZ POKRITIE I BEZ OPOZNAVANE SVETOVNATA KULTURA I ISTORIA VODI DO TAKIVA OGRANI4ENI TAPUNGERI KATO VAS . JALKOTO E 4E OPETNYAVATE EVROPESKATA DEMOKRACIA . VSI4KITE NARODI NA BALKANITE CHTE IMA DA YADAT MNOGO FURNI HLYAB ZA DA SE INTEGRIRAT KAM EVROPEISKATA DEMOKRACIA .
113
0
 
49
 
! Отговори
С преди 11 години
А знаеш ли какъв е произходът на ***? Евала на французите, и пари дадоха, само и само да се отърват от тази мързелива и крадлива, нечистоплътна и нахална ***
112
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некой овчар при създаването или конвертирането на PDF файла просто го именувал така. Какво толкова чудно има да се запише под такова име 1 PDF файл в даден компютър? А че ромите е правилно да се наричат *** е друг въпрос. На никоя институция не и дреме за подчовеците. Те са електорат и средство за доене на Еврофондовете с безкрайната интеграция която вече продължава деситилетия.