Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл

Вече тече проверка кой е качил ромската стратегия на страницата
19 юли 2012 21:30,
317
Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл
Името на файла вече е променено, казаха от президентството. Снимка: Facebook

Скандал с името на файл, публикуван на сайта на президентството, плъзна из социалните мрежи.

Приетата през март Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) е била качена на официалната страница на държавния глава под името: "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла", обясниха от прессекретариата.

Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещават оттам.

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи", се казва в съобщението. 

Администрацията на президента поднася извинения за случилото се и поема ангажимент изключително стриктно да следи каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция.

Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход.

"Възприемаме това наименование като пренебрежение към тази част на българските граждани и израз на реалното отношение към интеграцията на ромите. За нас е недопустимо подобно отношение към български граждани и то не от кого да е, а от президентската институция, респективно президента, като обединител на нацията", посочват от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
32
 
! Отговори
10 стинки преди 11 години
Това сто процента някой *** го е качил така.
209
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от днесбеге пак преувеличават неимоверно. Егати и скандалът дето е станал хаха. Като чух онзи ден бая се посмях, възмутена не съм била. В крайна сметка са си ***, да не са розови понита? :)))
208
0
 
36
 
! Отговори
Karasuratov преди 11 години
dumata "***" si e mnogo hubava . stiga ste im zavijdali na horata!v vsyaka duma moje da se slaga mrasno ili chisto sadarjanie kato v edna staklena kana.vajni sa polojitelnite dela na horata za radost i stastie na bg naroda!
207
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе ако не дремят тея, които подписват това и онова , и в мвр и в президентството, няма да генерират гаф след гаф, ама то се напълни държавната администрация с всякаква ***, близка до управляващите или подчинена им и няма как да е по друг начин
206
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 286 Кажи къде по света интеграцията на ромите се е случила успешно,за да се поучиме от опита им и тогава разсъждавай какви са българите!
205
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И преди бях писал,че докато не се промени начина на мислене на българина интеграция не може да има.
204
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** е точното наименование.
203
0
 
31
 
! Отговори
С преди 11 години
До 191 - Може би ти имаш нужда от такава помощ, погледни гласовете и се замисли.
202
0
 
34
 
! Отговори
:)))) преди 11 години
Хммм...Национална стратегия за интегриране на ромите 2012-2020. Така сегааа. То пловината 2012 вече изтече, нали?В този аспект моля г-н президента или някои друг да ме информира за тази половин година какво се направи за тяхната интеграция, колко рома са били интегрирани. Цифри, цифри искаме!!!:)))))
201
2
 
64
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Който е за "***" да даде + а който е за *** да даде -
200
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 278Разбира се , че всички "нарицателни" към *** етнос освен "ром" и "***" , са неуместни и обидни прозвища.Ако на българите ни кажат "***" ,то би означавало единствено и само целенасочена обида.Така че ,нека да се научим да уважаваме хората с които по стечение на обстоятелства независещи от никой живеем заедно.
199
1
 
36
 
! Отговори
pitbul преди 11 години
TE /***/ SE JENQT NA 12-13 GODINI I ZATOVA DECATA SA IM GROZNI. AKO IMA NQKOE HUBAVO DETE, TO E OT SEX S BALGARIN
198
2
 
49
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
*** или ром, *** или печка, *** или шиптар ... всичко това са нарицателни. Те не изразяват нищо, освен улично регламентираната им етническа принадлежност. А това какво нашето правителство прави аз отдавна осъждам като античовешко. Ей, го от София съм ама като искат да ме обидят ми казват "шоп" ... и к'во? Звъня на цялата рода да подаваме жалби, че сме етнически оскърбени или ... ?
197
5
 
34
 
! Отговори
kaloian преди 11 години
Българи,защо обращате внимание на тази илюзия бсп.те са илюзия.ком.мумия-да вземат мотиките и да копат без да им се плаща-акъл от мираж не щем...........хай ше ви.................
196
3
 
42
 
! Отговори
gypsy kings преди 11 години
Поздравявам всички читатели с коя да е от песните на "джипси кингс" ;-) - директен превод "*** крале" една от популярните испански групи на 90 те..Сигурно ако имаха концерт днес в България щяха да ги съдят за дискриминация или да ги накарат да се представят като "ром кингс" ...Абсолютно безмислица е да се спори дали *** са *** има история от ВЕКОВЕ и там няма РОМИ има *** и истинските *** са се гордели с това. *** днес се наричат по различен начин ...
195
5
 
42
 
! Отговори
kaloian преди 11 години
бсп и ромите са едни ***.*** мръсни комунистически........***.............
194
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход..."Това предполагам значи, президентът да тръгне по улиците и да се извинява. Да кажем, някак си стане, но дали и "сай роменге" ще се извини за всичките си прегрешения?!! Или поне за онази част от тях, свързана с ежедневието...
193
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От бсп настояли Президента да се извини... :)Ми прави са - как ще им обижда електората на "***" :)
192
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход. ... ето за това няма да гласувам за тези кратуни, ще ми дават още 100 огдини на МАН*ГАЛИТЕ помощи от нашите пари ...аййдееееееееее *** и БСП заедно с цветните мизерници!
191
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** или *** - все същата долна *** са си.