МВР разпространи лицето на атентатора от Бургас

Ликът му е възстановен с помощта на нови технологии
Обновена: 1 авг 2012 15:12 | 1 авг 2012 10:24, Красимир Ангелов
345

Снимка: МВР
12

Лицето на атентатора, извършил терористичния акт на летището в Бургас, е възстановено с помощта на модерни технологии и на базата на наличните до момента данни,  съобщиха от МВР.

От вътрешното министерство пуснаха и първите официални снимки на терориста, чиято самоличност на този етап все още не е обявена.

От МВР молят гражданите да съобщят в най-близкото поделение на министерството както и на тел.  056/84 42 42  всяка информация, свързана с мъжа от снимката.

Анонимността е гарантирана.

Преди ден министърът на туризма Делян Добрев обяви в Израел, че съдебномедицинските експерти почти са готови с пресъздаване на образа на атентатора, който уби шестима души при бомбеното нападение на 18 юли в Бургас.

"Разследването на нападението напредва и ние успяхме да пресъздадем 95 процента от лицето на убиеца", съобщи канцеларията на президента Шимон Перес, цитирайки изказване на Делян Добрев на среща с него в Ерусалим.

Още по темата

"До няколко дни ще получите снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му", е заявил Добрев според съобщението на президентството.

Малко след нападението от 18 юли българското вътрешно министерство излъчи видеозапис от камера за наблюдение на летището в Бургас, показващ човек, за когото се твърди, че е атентаторът.

Според съдебния лекар, който е прегледал останките на терориста, "той е бил на възраст между 25 и 30 години, може би малко по-възрастен", със светла кожа и "би могъл да е от арабски произход", съобщи преди ден Франс Прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
3
 
! Отговори
pachangel преди 11 години
Защо ли евреите си мислят че само арабите ги мразят а останалата част от света много ги обичат.Елементарен въпрос на който никой не може да даде отговор.
263
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук става въпрос задомогване къмпетролните богатстваот страната на еднаВашингтонска хунта,както я наричам аз, и по-специално стававъпрос за каспийския,евроазиатския петрол,нищо друго.
262
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Този на снимката изглежда сериозен човек и герой. Сравнете го с която и да е мутра от нашите правителствна и парламенти. Браво и благодаря от поробения български народ!
261
1
 
4
 
! Отговори
kostadin.zhelev преди 11 години
стана 3то лице показват и няма нищо общо с предишните, на камерата беше друг, на скиците беше още по различен а на сглобения труп беше нещо далечно от всичките останали варианти? е добре ние да гадаем кой е? мамка му има си ЦРУ,ФБР,МВР,МОСАД,АТА и 5те служби ли не могат да намерят кой е :?
260
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той на парчета. Не се знае кое къде е . Те показват негова снимка. Това е международен политически акт. Важно е да се предотвратят други атентати, а не да се покаже на хората кой е убил 7 души. Вие от медиите сте много зле. Защо ми го показвате тоя. Той е на парчета и нито тяло нито душа има.
259
1
 
1
 
! Отговори
бармалей преди 11 години
що редактирате бе?
258
2
 
2
 
! Отговори
бармалей преди 11 години
мяза ми на селския ниама той пие ракия в кръчмата .значи!не е той.
257
1
 
3
 
! Отговори
Def преди 11 години
Това е Ал Пачино!!!
256
0
 
3
 
! Отговори
брат МУ на винету преди 11 години
и къде да го търсим сега тоа
255
0
 
7
 
! Отговори
шокиращо преди 11 години
И к'во с'я ? Евреин ли си ги взриви еврейските туристи!? Съдейки по тази "95-100 -процентова" достоверност на снимката на "камикадзето", така излиза...хахахаха
254
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И къде са му буйните къдрици от видеото?!?
253
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя всичко му е криво!!!! Все едно някой пъпчив тинейджър си е играл с Фотошоп!
252
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разследването напредва, Запада се готви да влезе с войски първо в Сирия, после в Иран, но там вече обединиха сили Китай и Русия, а скоро и Индия, така че Третата световна война е в ход още с първото американско нападение над Ирак.
251
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как да го познае, тъй като това не е лицето на атентатора. Има версия на МВР и изрелците, които искат да сложат петно върху човек, явно който е избран за това, светът няма да го намери, но ще е достатъчна основа за обвинение кой е извършил атентата. Втората версия е на тези, които правиха сглобяването на тялото и според които атентатора тежи 115-120+ кг. Този от снимката не тежи дори 80-85.
250
1
 
6
 
! Отговори
Някоя си преди 11 години
Познавам и синеоки, и руси араби.
249
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми щото тече разследване, тъпчовци
248
2
 
5
 
! Отговори
Чудя се преди 11 години
Колко синеоки араби познавате?
247
3
 
6
 
! Отговори
Нещо не е в ред преди 11 години
Явно младежът от снимката никак не се "вписва" в образа на типичния арабски терорист - тъмен космат субект с безумен поглед и лента на главата с надпис "Аллах акбар", а в джоба му разпечатка от фетва в стил "джихад". Нещата се замъгляват умишлено и вероятно има причина.
246
4
 
12
 
! Отговори
Има нещо гнило преди 11 години
Не мога да повярвам, че толкова време след атентата на службите като МОСАД и ЦРУ не им е ясна поне националността на атентатора. Има нещо гнило и затова се протака и се крие. Технологиите и ДНК анализите са толкова напреднали, че няма как да се повярва, че до момента лицето не е идентифицирано.
245
0
 
9
 
! Отговори
Физиогномичен профил преди 11 години
Лицето от снимката е много по-близо до европеидния тип отколкото до арабския. Странно е, че такива служби като ЦРУ и Мосад не могат да го идентифицират повече от 2 седмици. Някъде беше писано, че може да се съди за психическо заболяване по типични лицеви белези - ако това е реалния извършител, то той категорично няма никакви лицеви белези типични за психическо заболяване. Доста странности има около тази идентификация, което създава почва за всякакви "теории на конспирацията".