Цените не трябва да слушат министъра, обясни Найденов

Замразяването на цените в три вериги всъщност било промоция
Обновена: 14 авг 2012 11:37 | 14 авг 2012 11:37,
200
Цените не трябва да слушат министъра, обясни Найденов
Снимка: архив, Булфото

Цените не трябва да слушат министъра, цените слушат единствено пазара. Това е факт и никой не го оспорва.

Това заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов пред Нова телевизия по повод критиките към правителството заради замразяването на цените на 10 основни хранителни продукти в три големи търговски вериги.

Министърът беше категоричен, че кабинетът никога не е имал амбицията да влияе на цените. Основната цел била да се даде сигурност на най-бедните, защото през „последните дни цените „полудяха”, и то в световен мащаб на основните суровини“, обясни Найденов.

Той уточни обаче, че не става въпрос за замразяване на цените, а за промоции на търговските вериги.

Още по темата
„Те казаха: „Ние можем да си позволим една по-дълга промоция на тези 10 продукта”, които - повтарям, са различни в тези три големи търговски вериги и са на различни цени. Нещо повече – те не замръзват. Те самите казаха: „При тази конкуренция помежду ни възможно е някои от тях да поевтинеят”.

Найденов отхвърли обвиненията, че споразумението с търговските вериги било като официален картел.

„Първо, няма споразумение. Второ, ние не сме коментирали конкретни цени. Ние водихме откровен разговор с тях, защото те също разчитат по някакъв начин на увеличаването на потреблението. Най-големият бич и за веригите, и за преработвателите, и за производителите в момента е свитото до минимум потребление.

Целта на промоциите е да стимулират определен вид потребление, разясни министърът.  "Те казаха: „Ще направим промоция за три месеца само за български продукти, които се произвеждат в България”. Дано това, гарантирайки на социално слабите сигурност, ги успокои и те наистина отидат и започнат да пазаруват“, заключи Найденов.

Той беше категоричен, че точно тези продукти няма как да поскъпнат след изтичането на тримесечната промоция.

„Те са от ниския ценови клас. Това са им техните маркетингови продукти. На някои вериги даже те носят наименованието, самите продукти са с марката на съответната търговска верига. Те няма да се повишат. Останалите цени следват логиката на пазара“, завърши Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
19
 
! Отговори
Русе преди 11 години
Ха-ха,Промоция,ама друг път!!! "Промоционално"на теи стоки им повишиха цените,поне в "Кауфланд" е така! А пък нека са на "промоция" три месеца!
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комуносоциалисти, комсомолцивсички бързо да станете богомолцида се помолите на Господ за прошкаче съсипахте страната ни, красива като брошка!Че откраднахте на хората и последната дреха и последния залъки макар, че сега сте богати, живота ви ще си остане жалък!Ако не се вразумите и разкаете сегаще горите в Ада за вечни времена! А вашите внуци и правнуцище останат голи като кютуци!Защото Бог забавя, но не забравя!А кармата ви комунистическастана вече много тежка, даже историческамасови убийства без съд и присъдакражби за милиони от народа ни беденвсичко това ви се трупа на дирника нежен!
10
0
 
8
 
! Отговори
chach преди 11 години
kogato senite padat togava gi zamraziavat.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ти тогава си излишен като министър!Хайде друм!
8
0
 
26
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Е*ахти излъгацията и фарса е всичко това - по всички правила на Вселената този човек трябва да си подаде оставката след такъв жесток гаф, даже гаф е меко казано.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Признаха си официално картела
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Теб и жената не те слуша бе, чук!
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората не са глупави наситиха се на лъжи. Но очаквам манипулация на изборния вот!
3
0
 
11
 
! Отговори
boza преди 11 години
Kakvi biseri ,kakvo chudo --ide ti da mu zalepish ustata s edna lepenka ,che da spre da plesti .
2
1
 
48
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
И защо при уж най-нисък акциз в Европа и категорично най-ниски разходи за труд на персонала по бензиностанции и т.н., то:Данни от днес:Румъния - На бензиностанция Лукойл - А95 - 2.58, Дизел - 2.58 лева! При 24% ДДС!!!!България - На бензиностанция Лукойл - А95 - 2.71, Дизел - 2.68 лева! При 20% ДДС!!!Всеки сам да си прави изводите..
1
2
 
41
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Да разбирам ли, че министър открито казва:Има картелно споразумение на няколко вериги за обща промоция и аз съм рекламно лице на този фарс?!?И още няма оставки и извнинения, а напротив - наглост и безочие?!?Ами заслужаваме си всичко, което се случва! Ние сме виновни, че допускаме и търпим тази гротеска!