Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха

"Нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте, защото ще ви хванем"
Обновена: 16 авг 2012 14:51 | 16 авг 2012 11:50,
331
Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха
Снимка: Булфото

"Знаеше се, че ще се работи с български кораб, но нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте от кораба, защото ще ви хванем", обяви във Варна премиерът Бойко Борисов по повод задържания кораб "Свети Николай", пътувал под български флаг с почти 3 тона кокаин.

По думите на премиера доста от моряците са от Варна, а сред задържаните има и такива от Добрич.

"Много е трудно правосъдието да отсъди кой е забъркан и кой не е. Най-малкото ще е дълъг процес, защото става въпрос за 3 тона. Това е огромно количество за цял свят", продължи премиерът.

Той съобщи още, че операцията по задържането на българския кораб е била съвместна между нашите и испанските власти. Тя е продължила няколко месеца.

"Може би другата седмица Цецо ще отиде до Испания да види какво е положението. Но така или иначе кокаинът е там. Знаеше се, че ще се работи с българския кораб, много неща се знаеха“, добави Борисов.

Корабът „Св. Николай", плаващ под български флаг, бе задържан на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. Арестувани са общо 31 души, като от тях 21 са български моряци.

Още по темата

Плавателният съд е собственост на фирма "Сийборн", която се занимава с морски превози, корабен мениджмънт и агентиране.

В офиса уточниха, че не са оторизирани да дават мнение, становище и изявление за медиите. Никой не потвърждава дали някой от семействата на задържаните българи вече са известени от испанската полиция за ареста.

Според полицията в Испания дрогата е натоварена в Южна Америка и е пътувала за Галисия, където са задържани четирима испанци, познати на полицията.

Те са отговаряли за получаването на кокаина и пренасянето му до Мадрид, където група колумбийци са го разпространявали в страната и Европа. Шестимата колумбийци, свързани с известния наркокартел на Хорхе Велес, са арестувани в столицата.

Българите отговаряли за транспортирането на дрогата. Кокаинът „с висока чистота” бил скрит в трюмовете на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
4
 
16
 
! Отговори
Наркобарон преди 11 години
Бойко, Бойко, жална ти майка! Нали уж беше сигурен канала ти, колко наркотици си бил прекарал през него?! Изгоря вече, ами бегай навреме при колегата ти Ким в Северна Корея, докато не сме те докопали!
197
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Граничната зона е 12 мили Атака на български кораб е ВЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ НА ЧУЖДИ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ .За подобно нещп трябва да има разрешение на мин съвет .А това 100% не е станало Боко ,това е ВОЙНА Не пиша за коката ,не става дума кой е замесен СТАВА ДУМА ЗА поредния шамар , що за държава сме .
196
3
 
13
 
! Отговори
РЕПОСТ! преди 11 години
НЕ ПЕТНЕТЕ ИМЕТО И ПРОФЕСИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ МОРЯК, БЪЛГАРСКИТЕ МОРЯЦИ НЕ СА НИТО МУТРИ, НИТО НАРКОТРАФИКАНТИ, ПРОФЕСИЯТА ИМ ИЗИСКВА ТРУДА ИМ ДА СЕ ПОЛАГА НА КОРАБ, СЕГА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ЗА 21 СЕМЕЙСТВА Е КОШМАРНА, ЩЕ ЛЕЖАТ ПО ЗАТВОРИТЕ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ГОДИНИ, КОЙ ЩЕ ГИ ЗАЩИТИ. . НЕ ПОВТАРЯЙТЕ СЛУЧАЯ С МЕДИЦИТЕ В ЛИБИ
195
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха познайте, ако Станишев беше издрънкал такива безумия, дали нямаше да му се смеем? Естествено, че да! Тогава какво е учудващото, че народът се присмива на Борисов заради глупостите, които дрънка? За да може да се простят някои безумия на Борисов, той трябваше да докаже с нещо, че е по-добър управник. Но той не успя, освен това през цялото време мрънка и се оправдава, че някой друг му е виновен и че едва ли не има световен заговор всички да му пречат.
194
2
 
9
 
! Отговори
Rumen Petkov преди 11 години
BLAGODARIA NA VSICHKI V TOZI FORUM KOITO SA PROTIV GERB ! BLAGORARIA VI I ZA PODKREPATA V TOZI TRUDEN ZA MEN MOMENT.... HEI HORA 3 TONA E TOVA -NE E SHEGA RABOTA....
193
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари ква стана тя, а? 5 тона на Брендо + сегашните 3 стават 8 тона кокаин = на милиони евро загуби, ами то затова толкова ревете срещу Борисов и Цветонов. Но Брендо е пропял и скоро ще хванат не само поредната гемия, а и някои от големите кукловоди на нашия нагласен от Държавна сигурност под ръководството на БКП нагласен преход от социализъм към червен капитализъм! Скоро и олигарсите ви ще ядат дървото! Така, че до тук беше столетницата!
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tozi Cetso ne beshe li nqkakyv milicioner?!... Chii shte go diri v Ispaniq...
191
3
 
18
 
! Отговори
иван преди 11 години
айде,пак ще погнат боко за неосигурен транспорт.И като министър-председател продължава да се дъни!Нищо че му купиха генералски лампази за да ги пази!Тиквоний,Тиквоний!Пак ще те унижават Пашите,***,Сикаджиите като излезеш от кабинета!
190
6
 
5
 
! Отговори
До 212 преди 11 години
Ами много ясно, че Борисов предварително е е информиран от испанските спец служби, че ще бъде атакуван наш кораб и за това е знаел! Лошото щеше да бъде ако не е информиран! Но след като е знаел,какво искаш да направи, нещо не ми е ясносмешен си. Нали трябва да бъде заловен кораба, иначе как ще се преборим с наркотрафика!
189
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 198Пич незнам за какво ми говориш.Прочети какво съм написал и ще разбереш,че пиша за това ,че някои хора се опитват да изкарат боко най големия демократ,и колко бил милеел за нас и за това тои не вдигна заплатите цял мандат,А ТОЙ Е ЕДИН ОБИКНОВЕН КОМУНИСТ КАТО,серго,първана,цветанов и ВСИЧКИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ(ГРАБЯТ) ТЕЗИ 23 ГОДИНИ
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кво ще праиме, не знам, да бегаме у Северна Корея при наште другари, там поне ще ни уважават!
187
8
 
6
 
! Отговори
Кутевец! преди 11 години
Спирам да пиша за БСП, Кутев вече 2 - ра седмица не ми е плащал! Все казва, че няма пари, страшни облаци са надвиснали над стогодишната старица и горката вече няма постъпления от никъде: Трактора е в затвора, Сумиста е в затвора, Брендо и той, ама са го уредили в италиански затвор при Тото Рийна, който е в съседна килия доживот. Рошоооо другари, мнооого лошо, ще напускам, вече не трае от глад
186
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредното доказателство, че Бойко е мутра- разбива каналите на Брендо, пази каналите на Пашата и ***. Този води мутренска война за разчистване на сметки от позицията на премиер!
185
1
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Българският кораб е взет на абордаж на 50 морски мили от пристанище Кадис от испански спец части т.е. в международни води. Въпрос тази операция съгласувана ли е с българското правителство и има ли участвали в нея български представители? Ако това не се е случило то означава, че е нарушен суверенитета на страната. Кораб плаващ под български флаг е точно толкова суверенна българска територия, както и кабинета на министър - председателя.
184
3
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Лека полека всички ще ги изловиме по бели ***, а някои и по червени прашки.
183
3
 
23
 
! Отговори
Възмотена преди 11 години
"Може би другата седмица Цецо ще отиде до Испания да види какво е положението". Ех тоя Цецо.......милото другарче! Това думи на Премиер ли са???Аман от просташките му изказвания!
182
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забавно ми е *** как само чакат каквато и да е новина включваща вълшебната абреавитура Б.Б. и се включват с наивната си пропаганда. Много ме забавляват.
181
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бате Бойко загуби малко пари за избори
180
9
 
4
 
! Отговори
niki преди 11 години
BOG DA BLAGOSLOVI BOIKO I CVETANOV CHE SPRIAHA 3 TONA OTROVA ZA NASHITE DECA !!!
179
1
 
18
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
Някой от ГЕРБ фалира.Ще разберем като се самоубие.