Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха

"Нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте, защото ще ви хванем"
Обновена: 16 авг 2012 14:51 | 16 авг 2012 11:50,
331
Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха
Снимка: Булфото

"Знаеше се, че ще се работи с български кораб, но нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте от кораба, защото ще ви хванем", обяви във Варна премиерът Бойко Борисов по повод задържания кораб "Свети Николай", пътувал под български флаг с почти 3 тона кокаин.

По думите на премиера доста от моряците са от Варна, а сред задържаните има и такива от Добрич.

"Много е трудно правосъдието да отсъди кой е забъркан и кой не е. Най-малкото ще е дълъг процес, защото става въпрос за 3 тона. Това е огромно количество за цял свят", продължи премиерът.

Той съобщи още, че операцията по задържането на българския кораб е била съвместна между нашите и испанските власти. Тя е продължила няколко месеца.

"Може би другата седмица Цецо ще отиде до Испания да види какво е положението. Но така или иначе кокаинът е там. Знаеше се, че ще се работи с българския кораб, много неща се знаеха“, добави Борисов.

Корабът „Св. Николай", плаващ под български флаг, бе задържан на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. Арестувани са общо 31 души, като от тях 21 са български моряци.

Още по темата

Плавателният съд е собственост на фирма "Сийборн", която се занимава с морски превози, корабен мениджмънт и агентиране.

В офиса уточниха, че не са оторизирани да дават мнение, становище и изявление за медиите. Никой не потвърждава дали някой от семействата на задържаните българи вече са известени от испанската полиция за ареста.

Според полицията в Испания дрогата е натоварена в Южна Америка и е пътувала за Галисия, където са задържани четирима испанци, познати на полицията.

Те са отговаряли за получаването на кокаина и пренасянето му до Мадрид, където група колумбийци са го разпространявали в страната и Европа. Шестимата колумбийци, свързани с известния наркокартел на Хорхе Велес, са арестувани в столицата.

Българите отговаряли за транспортирането на дрогата. Кокаинът „с висока чистота” бил скрит в трюмовете на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
az преди 11 години
"Никой не потвърждава дали някоЙ от семействата на задържаните българи вече са известени от испанската полиция за ареста. " Не "някоЙ", а "някоИ", драга РЕДАКЦИЯ!
17
0
 
40
 
! Отговори
чичо Митко преди 11 години
Скоро очаквайте застреляни бизнесмени. Все пак някой трябва да плати с живота си за заловените 3 тона. Няма как да не се търси виновен за гафа.
16
1
 
24
 
! Отговори
El Padre преди 11 години
Значи:1. 1кг кокайн на едро е 30,000 Евро.2. За тон килограма да е 15,000 Евро.3. 1 тон х 1000кг х 15,000 Евро = 15,000,000 (15 милиона)4. 3т х 1000 кг х 15,000 Евро = 45,000,000 (45 милиона)На дребно това са МНОГО повече. Браво на полицията.
15
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
хе хе..знае се разбира се..подшушнали са ви от вън..но когато никой нищо не ви казва..няма как да знаете..ето сега и за камикадзето..драпате на место защото няма как да знаете кой е..ако не ви пратят информация от вън...е..когато ви пратят..и ние ще разберем..не че е важно де..всеизвестно е защо се случи и заради кого..
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много сте зле цитатът: "знаеше се, че ще се работи с български кораб, но нямаше как да кажем на моряците" се отнася за съвмесните действия с нашите и испанските власти, а не за съвмесни действия с наркодиларите и нашите власти
13
23
 
22
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Позитано умряха гладни.
12
2
 
41
 
! Отговори
Tina преди 11 години
След като всички правителства след 89-а имат вина за това български моряци да работят на "опасни кораби", за да изхранват семействата си - сега е ваша отговорност да се погрижите за същите тези моряци по най-бързия начин да се приберат у дома!Малките риби нямат вина - разчистете си сметките с големите риби.
11
1
 
47
 
! Отговори
Всичко знае и може.. преди 11 години
Нашият е Титан - всичко знае, всичко може, ама...нито всичко казва, нито пък ни показва, че може да ни управлява...Абе, уникат си е Нашият вожд и учител...и...да не забравим най-важното - от лежанка 150 кила вдигал....
10
12
 
33
 
! Отговори
Брато преди 11 години
'Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха"Нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте, защото ще ви хванем"'Трябват ли ви още доказателства чий е бил заловената дрога?Мисля че тези думи на Борисов казват всичко.Ех,брато,защо предаде браточките,а?
9
9
 
65
 
! Отговори
оп преди 11 години
Сега вече разбрахте ли че кралят тиква лично е разследвал и лично е заловил кораба, само дето е забравил да му пререже лентата.
8
1
 
46
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
преди години когато Пабло Ескобар беше жив и беше краля на кокаина в световен мащаб, пускаше по 500-600 кг за примамка и вкарваше по 6т. в САЩ, да се надяваме че това не е било примамката
7
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то и за атентата в бургас сте знаели, ама нямаше как да кажете, нали? хайде стига глупости, като знаете, защо не пуснете хората, които не са замесени?
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямало как да каже , че ще ги хване, та кой ли ще повярва, като непрекъснато се правят такива циркове в правосъдната система
5
3
 
81
 
! Отговори
пешо преди 11 години
до две седмици ще има показен разтрел на някой известен бизнесмен.освен ако не го покрият от полицията с арест
4
2
 
42
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Кока Динев е пътник!
3
19
 
61
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
Значи-ако можеше,щеше да ги предупредиш...Нищо,че извършват престъпление....Що за човек ни е премиер?????????
2
26
 
63
 
! Отговори
*-* преди 11 години
Ахахахаха, ми да им беше казал "внимавайте с кокаина ми", бе ***!!! Са кво ше продаваш и пласираш? Само дет изгореха бушоните ти, ама *** ще ти предоставят нови.
1
9
 
76
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 11 години
Какъвто ти е манталитета - такава ти е Държавата. Затова младите емигрират...