Вече може да се пуши на летище "София", но срещу 28 лева

На Терминал 2 вече има зала за пушачи, част от салона за гости „Преслав“
Обновена: 30 авг 2012 17:22 | 30 авг 2012 17:22,
61
Вече може да се пуши на летище "София", но срещу 28 лева
Салонът за пушачи. Снимка: летище "София"

Пушенето на летище "София" вече не е напълно забранено. На новия Терминал 2 вече има салон за пушачи, съобщиха от пресслужбата на летището.

Той е част от салона за гости "Преслав", но ще се ползва срещу 28,16 лв./14.40 еuro – толкова е единичната цена за престой до 3 часа.

Тя включва всички услуги, предлагани в салона: бизнес център с факс, принтер, ксерокс, интернет, телевизия, българска и чуждестранна преса; алкохолни и безалкохолни напитки,закуски, чай, кафе, дегустация на избрани български вина.

Новата зала е достъпна и безплатна за пътници с билети за бизнес класа. Останалите могат да я използват, ако платят цената от  14 евро. 

Може да се използва и от пътници с намалена подвижност, тъй като предлага самостоятелен санитарен възел и е в близост до ескалатор и асансьор.

Вентилационната система е с капацитет за обслужване на 52 души.

Така пушачите, които не искат да се лишат от удоволствието да изпушат цигара преди полет, вече могат да направят това в  спокойна и комфортна обстановка, коментират от летище "София".

Досега на летището имаше салон за пушачи само на Терминал 1 след гранична проверка, а на Терминал 2, където е основният пътникопоток, нямаше обособено помещение.

Работното време на салон за гости "Преслав" е съобразено с разписанието на полетите на летище "София" - всеки ден, от първи до последен полет на Терминал 2.

До няколко месеца от летището планират да изградят и кабинки за пушене, които ще са на разположение на абсолютно всички пътници, съобщи БНТ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: летище Софияпушачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
16
 
! Отговори
Кълбящ се преди 11 години
Тутуна е вреден за дропчетата
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То стана като в средновековието..... За богатоте може а бедните да си платят 28 лв. ;-)))Всичко е парлама,дреме им на тях за здравето на хората щом си плащаш пушенето е безвредно
50
1
 
21
 
! Отговори
pipi преди 11 години
а такса дишане няма ли да измислите *** скапани...*** народ
49
1
 
18
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Значи цялата далавера не е била грижа за здравето на хората,а просто да им се вземат парите с високи цени на цигарите и салони за пушачи...От догодина да се открият салони за друсачи,тъпкачи , маструбиращи и онаниращи ...на час по 28лв.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vie tupaci predi da pishete pro4etohte li za kakvo stava vupros plashtsh 14 euro no qdesh i piesh na korem koeto spored men e dosta izgodno kato si napravish smetka 4e na letishteto edin sandvich ti struva 5 6 euro i edna kola 3 4 kakto i v samoleta spored men tova e dosta izgodno a na koito ne mu se plashta sega shte napravqt bezplatni kabini.... samo zlobeite po tezi forumi basi naciqta
47
3
 
22
 
! Отговори
Кво ревете? преди 11 години
Българска и чуждестранна преса; Алкохолни и безалкохолни напитки,закуски, чай, кафе, дегустация на избрани български вина.НЕ е скъпо. На летището ако пиеш 1 кафе,1кола и хапнеш 1 сандвич ще дадеш толкова.
46
6
 
19
 
! Отговори
Пушко преди 11 години
Ха-ха-ха, видите ли драги сънародници, в нашта мила татковина срещу 28лв. тютюнопушенето става безвредно и забравяме за всички лоши последствия от него......и стана чудо!!!Алелуя
45
5
 
22
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
Айй ... ми да измислят закон за забрана на дишането. После естествено да го разрешат срещу заплащане. Чиста работа. А така български законодатели, браво! И го мисля! Озверявайте още българина, може още ... но стигнете ли до точката на пречупване ... купувайте си терени на Марс от сега. Българин съм и вътре в мене чуствам как треперите нощно време. Треперете, засега толкова.
44
7
 
26
 
! Отговори
Скай тъпанар преди 11 години
Аз докато си "трептя" и си пафкам, ще трябва да ти гледам надутата бизнес физиономия ли? Само не разбрах, какъв критерий използваш за да отсяваш бедни и богати? Че са го измислили тъпо, спор няма, ама да нареждаш бедните хора, които в повечето случаи са много по-умни и човечни от богатите... Живей си бизнес живота, пуси.
43
7
 
23
 
! Отговори
Скай Номад преди 11 години
Значи ако съм платил за бизнес класа ще трябва да дишам тутуна на некакви *** докато ползвам факс, притнер и тн? Много добре измислено, евалла!А между другото дали сложиха седалки на терминал 1 или още със селски номера принуждават посрещачите да сядат и плащат в кафенето?
42
1
 
22
 
! Отговори
eddy преди 11 години
Абе направете нещо, поне едно нещо без някои да има интерес, как не ви омръзна да се излагате пред чуждите посетители на бедна та ни държава и да ни видят простотиите.
41
9
 
31
 
! Отговори
violetd004 преди 11 години
bila sum na mnogo letishta v evropa,nikude ne se plashta!!!!!!izvinete za latinicata!!!!
40
5
 
32
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Никога в България лудите няма да свършат.
39
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Бойко направи цигарите 20лв кутията, ще гласувам за него този път!
38
6
 
22
 
! Отговори
do 37 преди 11 години
А за теб алкохола да т.стане 70 лева за литър
37
0
 
28
 
! Отговори
Aleksandar преди 11 години
Преди по новините казаха че да пушиш по почти всички западни летища е безплатно но тук ще се плаща . Скоро и за въздуха ще плащаме.
36
6
 
29
 
! Отговори
Сралчо преди 11 години
От 1 октомври щели да забранят и срынето, всеки с памперс ще бъде задължен да ходи; в европейския съюз е обсъдена тази привилегия. Памперсът ще струва 20 лева, ще имате право на един седмично. Памперсът ще бъде обложен с акциз и дедесе. Употребяваните памперси ще се изпращат с колет на Дянкофф или БеБе. Пазете си касовата бележка.
35
5
 
26
 
! Отговори
До 37 преди 11 години
Убий простака с мълчание.Поговорка която не съм измислил аз.Простака си ти.А какво ще кажеш за *** като теб хляба да е 20 лева?
34
12
 
21
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
ГолЕм си ***. 20лв трябва да са цигарите значи, щом са ти толкова сладки
33
2
 
20
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Подавам топъл и твърд член на админа, който ми изтри мнението.

Спонсорирани публикации