Заплатите на учителите не са като на чистачките!

Дамянова: Средната заплата е 730 лв., някои получават и 1000 лв.
Обновена: 30 авг 2012 15:04 | 30 авг 2012 13:46,
539
Заплатите на учителите не са като на чистачките!
Снимка: архив, Булфото

Средната заплата на учителите в страната е около 730 лева, което означава, че има училища, в които учителите получават дори 1000 лева, заяви заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.

Според нея увеличението на учителските заплати зависи от доброто изпълнение на държавния бюджет.

Синдикатите настояват от първи септември учителските заплати да скочат с 30 лева.

Много са различни заплатите на учителите в училищата в страната, но не можем да кажем, че са като на чистачките, коментира заместник-министърът по повод информация в медиите, че средното месечно възнаграждение за хигиенистите било около 450 лв., а срещу същата сума се разписвали още възпитатели и учители.

Дамянова каза, че 450 лева е минималната заплата за младшите учители. Средните заплати на учителите зависят от делегираните бюджети на училищата, които се формират от броя на учениците, обясни заместник-министърът на образованието.

Още по темата
„В момента "върви" бюджетната процедура за следващата година, обсъжда се бюджетът, водят се различни преговори и дали ще има повече пари за образование, всичко зависи от бюджета за 2013 година и от възможностите на държавата“, коментира още Дамянова.

"В период на криза правителството направи много важни инвестиции в образованието, като се започне с безплатните занимални за децата, като за новата учебна година ще ги финансираме и в трети клас", заяви още
заместник-министърът.

Тя добави, че за следващата учебна година безплатните занимални, по желание на родителите, вече ще ги има в първи, втори, в трети и в четвърти клас. 69 милиона лева са средствата за целодневната организация на учебния процес за 2012 година, съобщи Милена Дамянова, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
26
 
10
 
! Отговори
ex преди 11 години
Хайде учители , ставайте от следобедната ваканционна дрямка дееееее, пишат за вас . Събодете се поне за да крякате за по-високи заплати. Споко цяла година ще спите в час.
8
6
 
43
 
! Отговори
КиКи преди 11 години
Това е абсолютна гавра, средната учителска заплата е 500лв никакви 730лв, при положение че има учители който взимат 360лв заплата ...
7
6
 
24
 
! Отговори
Даскал Ботю преди 11 години
Да не се изразявам грубо, но Дамянова може да дойде да ми завърти една с...ка
6
10
 
15
 
! Отговори
до 3, 4 преди 11 години
Никога не коментирай неща, които не разбираш, ***!
5
35
 
12
 
! Отговори
фифи преди 11 години
Е то пЪ едни учители....
4
43
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе те пък са се преработили,много е трудно като че ли да прочетеш един урок от учебника,да напишеш 5 отсъствия и да си заминеш...
3
32
 
15
 
! Отговори
Калин преди 11 години
то голямо образование имат бе .. пълни порнографии разиграват, разни *** връзкари полуграмотни пигмеи станали образователни специалисти на заплата .. само щатове гонят и рев за пари мааави !!
2
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са тези 730 лв средна заплата за учител, аман от жалки подигравки, нямат край, просто не подлежат на коментар.
1
5
 
51
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Лъжи и измами в стил постоталитарен комунизъм. Някой вярва ли ти Дамянова или си чешеш себелюбието.?