Полицаи излизат на протест в края на месеца

МВР демонстрирало пренебрежение към служителите си
12 сеп 2012 19:13,
211
Полицаи излизат на протест в края на месеца
Полицаите са готови да излязат на протест на 23 и 24 септември. Снимка: архив Булфото

Полицаите планират да излязат на протест на 23 и 24 септември тази година, съобщиха от Синдикална федерация на служителите в МВР.

Униформените настояват за увеличение на заплатите с 25% и промяна в нормативни актове, регламентиращи дейността им. Финансовият министър Симеон Дянков не е готов да удовлетвори исканията им. Дянков обясни, че е готов на компромис – да се орежат част привилегиите им и срещу това да получат увеличение на заплатите.

СФСМВР вече са информирали МВР за своите намерения и официално са уведомили кмета на София и се надяват този път да не им бъде забранено да протестират.

Още по темата

Синдикатът вече прави вътрешна организация между членовете си и е получил официално подкрепата на Синдиката на служителите в затворите в България.

Като причина за решението си да излязат на протест служителите на МВР посочват “несъстоялите се преговори и демонстрираната до момента липса на каквото и да е желание от страна на МВР да обсъди по същество възможностите за удовлетворяване исканията на федерацията“. Според тях ведомството е демонстрирало пренебрежение.

От синдиката напомнят, че техните искания са представени в силовото ведомство на 27 юли 2012 г. и за месец и половина е проведена само една среща с представители на МВР, на която са били обсъдени само технически въпроси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На който заплатата му идва малка, нека си намери друга, по-платена работа! Разбирам да са ниски заплатите им, и да не им ги плащат с месеци..., тогава да, да протестират..., а това сега тяхното е БЕЗОЧИЕ!!! Само да знаете колко хора си мечтаят да са служители в МВР, естествено заради сигурността от към заплати!!! НА ФОНА НА ИКОНОМИЧЕСКОТО ПОЛЕЖЕНИЕ В СТРАНАТА този протест ще е просто една ПРЪДНЯ!!!
150
0
 
1
 
! Отговори
До обикновен човек преди 11 години
Полицията НЕ НАКАЗВА престъпници, нито ги определя като такива! Тазо привилегия е само и еднствено на БЪЛГАРСКИЯТ СЪД! Твоите познания показват защо даже не си и обикновен човек...
149
0
 
1
 
! Отговори
До стига наглост преди 11 години
Америка, САЩ, 911, на 3-тата минута са ти на вратата Полиция, Пожарна и Парамедици...В края на месеца, поща, сметка, 710 американски долара за услугата и гледай да платиш навреме....Въпроси? ААА искате безплатна качествена услуга- само на оня свят и заминавайте по- бързо натам!
148
0
 
2
 
! Отговори
Бобо преди 11 години
Крайно време е на полицаите да им се намалят заплатите наполовина! После жалбите вместо до полицията ги адресирайте до Светия синод, той само Бог помага за без пари!
147
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 години
Ти имаш ли яхта?- Не?!Е, значи си жив ***...Коя кука има яхта....ааа, само Цвъцко има апартаменти, но пак си е жив гербераст!
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V MVR ima politsaicheta, rodeni prez 70-te i 80-te godini. Hora kato nas, boreshti se s ejednevnite problemi. Pri tqh kinti nqma.V MVR ima i milicioneri, kato Tsvetanov, Florov... Te komandvat parada po komunistichesko-milicionerski nachin. A kintite sa pri tqh...
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния гей-парад. Да са ни живи и здрави куките, че ако не са на нас ще си изкарат.
144
1
 
17
 
! Отговори
обикновен човек преди 11 години
Нямам нищо лично против полицаите! Но - последните три години съм свидетел на това как управляващите сринаха авторитета на тази, и не само тази институция; свидетел съм на лъжите на висшестоящи полицаи, които най-нагло лъжеха по медиите за различни криминални случаи и инциденти по заръка на управляващите; които най-нагло криеха истината, като уж са институция, защитаваща истината и наказваща престъпниците! Ето за такива уж полицаи имам много ПРОТИВ!
143
3
 
3
 
! Отговори
стига наглост преди 11 години
Защо да са безплатни? Малко пари ли даваме с данъците си? Значи искаш освен плащането чрез данъци,при звънене на полиция да даваме и кеш? Умнико, е кажи в коя държава плащаш на полиция и пожарна на ръка? А не ме убеждавай,че работиш 24 чХ 365 дни,ха, недей,че ми се доповръща.По-малко наглост,повече служене
142
3
 
4
 
! Отговори
кандидат преди 11 години
нека които казва че полицаите са *** и не знам си какви кандидатства сега за полицаи или разпита някои кандидатствал колко са изпитите и какви са и тогава пак говорете да има проблеми като навсякъде но не е като едно време които иска и хоп вътре е за заплатите сами преценете дали ги заслужават ( съвестните и редови полицаи) които наистина рискуват живота си за хорато защото за тези хора полицаи не е професия а призвание
141
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо всички продължават да си мислят,че полиция,пожарна, бърза помощ са безплатни и всеки може да ги вика и ползва както реши. Кой плаща бензини, амортизащия,колко е натовареността на екипите,кой работи 24ч. х 365 дни в годината по празници,уйкедни с повече отработени часове, кой е длъжен да осугурява всяка обществена,спортна или каквато се сетите проява по приумица на някой. Кой в тази държава не плаща данъщи? Защо не направите, кой колко взема на час и май сметките ви пак ще излязат грешни!
140
1
 
7
 
! Отговори
не и не преди 11 години
Обраха къщата ми,полицията рече ,че няма следи ,а те навсякъде по стените с размазан крем ,обраха колата ми,полицията също не реагира и ме успокои,че е неизвестен извършител.Освен армията от 70000 добре платени полицаи,плащаме още 1 млд лева на частни охранители,бодигардови за да защитим поне малко живота и дома си, ако гръмнем грабителя ,обрал дома ни десетки пъти,съда ни праща в затвора и осъжда да платим кръвнина. Що за странна държава,в която полицията получава всичко,дава малко ,но иска пм
139
3
 
8
 
! Отговори
против преди 11 години
Искам референдум за това дали да се вдигнат заплатите на полицаите и военните!И то референдум само на работещите,от чиято работа се плащат тези заплати!Тогава ще се види дали тези ,които се трудят наистина искат да плащат на шапкарите!И референдум за ...ранното пенсиониране,за 20-те заплати,за безплатното пътуване ,за безплатното облекло,за голямата отпуска.....и още кой знае какво!
138
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да напускат МВР и да ходят на пазара на трудовата борса. После да работят допълнително колкото искат и колкото могат. А заплатите са ниски навсякъде в държавата. Нагло е да лежиш на гърба на народа и да искаш повече отколкото ти дават. Не е морално.
137
1
 
4
 
! Отговори
:(((( преди 11 години
Никой не иска да плаща за полиция и пожарна. ТЪогава СТАЧКААА.. Зарязвайте колите и се прибирайте по домовете. Да видим колко ще изкарат.
136
3
 
22
 
! Отговори
Не, не и НЕ !!! преди 11 години
Аз НЕ ИСКАМ с парите ми да се изхранва непотребна сбирщина от кепета. Не искам ! Не искам още млади, здрави мъже на по 47 години да започват да лапат пенсии ! Няма нито една причина полицая да не работи до 65. Точно като хирурга и шофьора на автобус. Ако пък се окаже, че на 55 вече не покрива изискванията за служба - ще се преквалифицира ! Не се е родил с катаджийска палка в ръката !!!
135
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що да не протестират? Борят се за хляба си, че с тоя министър съвсем го закъсаха.
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето и няколко съвета какво да правите, ако останете безработен, а семейството ви е разчитало основно на вашата висока заплата:1. Не се паникьосвайте.Перспективата, че може и да не си намерите нова добре платена работа в тази безработицата може и да е страшна особено ако другите членове на семейството ви зависят от вас. Опитайте се да не изпадате в паника. Говорете с доверен човек за своите страхове и негативни мисли. Някой, който ще ви изслуша, без да ви осъжда и ще ви даде добър съвет по оцеляване. Някой, който да може да ви убеди, че животът продължава и че все още имате възможности. Който да ви накара да разберете, че промяната често тласка към нещо по-добро, въпреки че първоначално не изглежда така.2. Запишете се в бюрото по трудаАко отговаряте на изискванията на бюрото по труда и имате възможност да взимате обезщетения за безработица, не си губете времето, а си подавайте документите веднага. Може и да не взимате много пари или да ги взимате кратко време, но все пак е нещо, а и през това време ще ви тече трудов стаж. Няма нищо унизително в тази стъпка!Ако ви откажат въпросните обезщетения, а нямате спестявания в банка, ще трябва да измислите бърз временен план за оцеляване. Може да се наложи да започнете нископлатена работа, но това е по-добър вариант, отколкото да не можете да си плащате сметките.3. Оценете реалистично финансовото си положениеАко досега сте бил, човек, който е живял от заплатата си и с нея е плащал различни ипотеки, лизинги и заеми, ще трябва да помислите за какво ще ви стигат парите оттук нататък и ако се налага, да продадете част от активите си, за да не ви нападнат кредиторите.Ако вашият съпруг/съпруга или партньор все още работи, ще трябва да обсъдите как да преработите бюджета си. Ако имате някакви спестявания, използвайте ги за разходите с приоритетно значение.
133
1
 
8
 
! Отговори
До 159 преди 11 години
От думите ти ясно си личи отношението ти към обикновените хора и задълженията ти! Ето затова и обикновените хора имат такова отношение към професията на полицая. Познавам полицайче, което преди това работеше, като охрана на магазин за мебели, изгониха го от работа за несправяне със задълженията, стоя безработен 5 месеца и след това с мноооого връзки и рушвети стана полицай!, т.е. не е нужно да си способен или интелигентен, за да си полицай, достатъчно е да имаш връзки и да си послушен.
132
6
 
10
 
! Отговори
koko преди 11 години
АЛО Полицаите - малко ли вземате , та и още искате - несте ли много нагли ! Аз ако съм министър - ще взимате колкото нормалните хора - не сте се убили от работа , а от далавери само , и 500 лв ви стигат !