8-годишен би Борисов на шах за минути

И двете страни агресивно се стремели към победа
Обновена: 14 сеп 2012 20:41 | 14 сеп 2012 20:40,
147
8-годишен би Борисов на шах за минути
Партията шах приключила бързо. Снимка: БТА

Осемгодишният Цветан Стоянов спечели за 7 минути партия шах срещу премиера бойко Борисов, съобщи bTV.

Двубоят се състоя в рамките на инициативата на „Сдружение Азбукари”, която има за цел да популяризира високите постижения на младите българи.

Цветан е европейски шампион по шахмат във своята възрастова категория и е в топ 7 на световната възрастова категория.

Премиерът е играл с черните фигури, а според треньора на младия талант Живко Жеков Борисов е допуснал груба грешка – отдалечил прекалено един офицер от собствената си армия.

По думите на Жеков играта е приключила толкова бързо, защото и двете страни много агресивно са се стремели към победата.

След партията младият талант премерил сили и с двама – просветния министър Сергей Игнатов и премиера. Цветан обаче отново успял да победи.

На срещата в Министерски съвет присъстваха още студенти по шахмат от Националната спортна академия, както и деветгодишната Гергана Пейчева, която има над 25 медала и 10 купи от европейски турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
5
 
4
 
! Отговори
правилно преди 11 години
Министър Председателя на България е преди всичко широко скроен човек .......той не може да не достави радост на един подрастваш шахматист.Бойко е по - по -най !! Съвсем искрено го казвам!!
117
5
 
3
 
! Отговори
ГАРГА преди 11 години
ДО 61 ВРАЦА ДА СИ ЗАВРЕ КРАСТАВИЦАТА НА ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО, ЧЕ ДА НЕ ИМ ОТПЕРЕМ КОЖЕНАТА КРАСТАВИЦА;ПАНАИРИТЕ ДА СИ ГИ ПРАВЯТ НА ОКОЛЧИЦА, АКО НЕ ИМ Е ГОТ - В КОЛУМБИЯ Е ПО-ХУБАВО.
116
2
 
10
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ХА-ХА-ХА...- 8 годишен за 7 минути...ДОБРЕ ЧЕ НЕ Е 3 ГОДИШЕН... ТА ЗА 2 МИНУТИ... (ГОЛЕМ СРАМ...)
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев е виновен !
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е верно,Боцко никой не мое го бие на нищо,даже и на английски ! Той сам се е предал !
113
1
 
15
 
! Отговори
! преди 11 години
Това леко ме учуди- обикновено с опонентите на Боко се провежда едноседмичен инструктаж след колко и как трябва да паднат, а НСО- то предупреждава съперниците му на колко метра не трябва да го доближават. Малкият или не е разбрал какво са му казали, или спортния хъс е надделял!
112
1
 
14
 
! Отговори
pipi преди 11 години
Браво на това дете!То май единственото,което посмя да бие великият универсален герой!То не го изкараха велик художник,футболист,тенисист и т.н.
111
1
 
12
 
! Отговори
СПОРТИСТ-НЕ КОМУНИСТ преди 11 години
НЕ ЧУХМЕ КАК Е ЗАВЪРШИЛА ПАРТИЯТА ШАХ М-У Б.Б. И ЕВРЕЙЧЕТО В САУНАТА??? ПРЕДЛАГАМ КОГАТО ДОЙДЕ ПУТИН С НЕГО ДА НАПРАВИ ЕДИНА СРЕЩА НА ТАМИТАТА - И ДВАМАТА ИМАТ ЧЕРНИ КОЛАНИ, НО КОЙ ЩЕ ЗАГУБИ СЕТЕТЕ СЕ САМИ, ЧЕ Б.Б.НАПОСЛЕДЪК ГЛЕДАМ Е ПРЕКАЛИЛ С ФИЛИИТЕ С МАС!!! И КОЙТО СПЕЧЕЛИ ПЕЧЕЛИ ПО ВЪПРОСА С АЕЦ БЕЛЕНЕ- НА ТОВА ЕДНО ВРЕМЕ СА МУ ВИКАЛИ БОЖИ СЪД . ХА СЕГА ДЕ СТИСКА ЛИ ТИ БАТЕ Б.Б.!?!?!?
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашият Вожд и шах умее да играе...всички спортове му се отдават, нищо че е удвоил телесната си маса за 3 години... А момченцето е извадило късмет, защото Бойко сигурно е бил с микрофон в ухото
109
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
станало е така, защото е дете, как да му обяснят че трябва да загуби от премиера, ако беше Топалов, то тогава със сигурност ББ щеше да спечели.
108
2
 
16
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Най-накрая някой да сложи Тиквата на мястото й, а не да му лиже ***. Жалко, че трябва да се учим от едно дете, но от друга страна е хубаво да знаем, че България има бъдеще. Браво!
107
1
 
16
 
! Отговори
коко преди 11 години
Браво на Цецко ама този път не Цветанов а Стоянов за добре проведена операция с кодовото име Бой-Шах.
106
1
 
16
 
! Отговори
ушев преди 11 години
Ся даже и Каспаров да помага на премиера ще е все тая,щото няма да го слуша.Браво на момчето за куража да сложи на място Кухата леика.Дано стане премиер някога аман от ***.
105
4
 
14
 
! Отговори
Bai-Hui преди 11 години
И 8-месечно дете ще го бие на шах бас ловя .
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Талантът си е талант.Браво на момчето!
103
6
 
20
 
! Отговори
даскал Пешо преди 11 години
Нормално, все пак детето е на цели 8 години, а нивото на "нашия" е доказал интелектуално ниво си за предучилищна възраст.....
102
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На-на-на-нация-ци-ци-ци-ци-ганизация!
101
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова простотия в този анонимен форум...... -показва интелигентното ниво на нацията.
100
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някакво гербаво идиотче написало-колко секунди мислите ще издържи Доган, или СерГей, ... или пикаещия във фонтани? Те дали биха посмели да играят шах с този малък шампионвсеки да си знае мястото - от гербави специалисти по всичко вече народа повръща
99
4
 
12
 
! Отговори
Детска му работа преди 11 години
Децата не са обременени с простотии, не са научени да лъжат на тази възраст и те резултата е на лице.Има данни, че б.б.е отговорил с 5 хода наведнаж, но ... Да не си чопли ноктите тревожно. Явно има кой да го смени.

Спонсорирани публикации