В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!

Образуването на дело срещу рапъра е пресилено, смята Борис Велчев
Обновена: 27 сеп 2012 14:54 | 27 сеп 2012 10:19,
160
В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!
Снимка: архив, Булфото

Образуването на наказателно производство срещу Мишо Шамара заради нещо толкова безвкусно е пресилено. Това коментира главният прокурор Борис Велчев по повод  образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа, които бяха разпитвани   заради общата им песен "Бяло, зелено и червено". 

Стана ясно, че досъдебното производство е по чл. 108 от Наказателния кодекс, което предвижа глоба до 3 хиляди лева или лишаване от свобода до 2 години, за всеки, който опетни герба, националното знаме или химна. 

Още по темата
Борис Велчев каза, че делото му се е сторило необичайно и за това се е срещнал с наблюдаващия прокурор. Той му обяснил мотивите си, които според Велчев са неоснователни и за това е разпоредил апелативната прокуратура да упражни служебен контрол върху делото.

„Подобно нещо, за да оправдае използването на наказателна репресия, трябва да има висока степен на обществена опасност. В подобни безвкусни неща, чак такава обществена опасност поне аз не съзирам“, коментира главният прокурор.

Той потвърди, че сигналът в прокуратурата е постъпил от СЕМ.

Вчера рап римите на Мишо Шамар и Сарафа предизвикаха политически скандал в парламента. БСП обвини ГЕРБ в репресии, управляващите категорично отрекоха да имат нещо общо със случая, а премиерът Бойко Борисов пък заяви, че не слуша и не познава Сарафа, но се зарадва, че БСП си избрала химн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами нали делото е образувано и заведено от твоята подопечна прокуратура бе *** необръснат загубен комунитически .Въшка прокурорска неогледна Докога комунистически *** и некадърни животни ще ни бъдат главни прокурори Изметете тази престъпна гадина наречена прокурор защото е позор за страната ни бе
78
5
 
14
 
! Отговори
Тази маймуна преди 11 години
Тази небръсната ***, кога ще се маха!Млъсно противно комунистическо ***!
77
6
 
8
 
! Отговори
Да се осъди преди 11 години
20 дена обществено полезен труд -- заедно с *** да чисти!Разбира се, че трябва да бъде съден, разбира се че присъдата трябва да е съразмерна
76
2
 
4
 
! Отговори
Idioti преди 11 години
vsichki golemi rodoliubci se izvadihte ama se vijte na ulicata i v jivota kakvo predstavlqvate - hvarlqte si boklucite kadeto vi padne, kradete, rushveti davate,vzimate .... dalaveri.... vsichko samo da stapchete tazi darjava i naciq zashtoto kato "rodoliubc" si gledate samo vashiq dvor i izgoda. sega skachate kvo pql Misho Shamara.
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвсем в стила на червените - замислят нещо гадничко, плащат да се направи, после техните прокурорчета уж се самосезират - един вид, обществото да разбере и да се учуди чак как така за такова нещо се самосезират, а за малтретирани и изнасилвани деца не се самосезират, после пращат техните платенки медийки да раздухат и ето ти скандала - ГЕРБ налагал цензури. Божеее, другари, знаем ви вече номерцата. Никога няма да ви заобичат повече, никога.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понеже някои хора (Ставнишев) се опитаха да превърнат случая в политически въпрос, нека си пропомним, че песента сравнява българското знами с кокаин (бялото), марихуана (зеленото) и месечен цикъл (червеното).Е притаво положение може ли изобщо да се търсят политически вотиви???
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В пловдив на последните избори шамара пя за едно от комунистическите мекерета на другаря Гергов - владетеля на панаира и пловдив. Не е трудно да се сети човек и сам кой е замислил подмолно по комунистически и е платил с крадени парички за тая партенка, уж песен.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обидно ми е заради националният ни символ, но пък се дразня, че ако не бяха медиите аз лично никога нямаше да разбера, че съществува такава песен.И все повече си мисля, че това е поредната пошла PR акция на нашите родни "звезди" и това най-много ме дразни, че непрекъснато се гаврят със нервите ни и "звезди" и политици непрекъснато ни заливат с помийните си словоблудства, едните се гаврят само с националните ни символи,а другите с националното ни самосъзнание. Ненормалници всякакви обградени сме!
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, в безвкусицата на Шамара няма обществена опасност. Има опасност обаче в това, че една столетна партия отново е вложила пари и гнусна енергия в създаването на тая безвкусица, а после и в защитаването й. Ако другарите си влагаха парите и енергията в градивни неща за народа ни, досега щяхме да сме станали европейска държава. Те обаче се чудят как да мърсят, да клепат пред света, да плюят българското и да защитават руските интереси, заробващи хората за векове напред. ЗАТОВА ГИ МРАЗЯ.
70
1
 
4
 
! Отговори
LosHo GosHO преди 11 години
stiga ste pisalu gluposti. vseki kakvoto si iska moje da pee. Shamara ni e problema hahabidqhte kvo stana s ruskinite koito gi usadiha za podobni raboti cql svqt skochi da gi zashtitava.Za razlika ot Rusiq mislq che nie ne sme chak tolkova zle v tiva otnoshenie. i ima nqkakva svoboda na slovo etc.. v BG
69
7
 
11
 
! Отговори
todor преди 11 години
За сетен път се убеждавам, че този прокурор е абсолютен негодник. Не може някакъв си *** да обругава българското знаме и да му се размине. Така трябва. Символите на българската държава - знаме, химн и герб трябва да се уважават.Който ги хули - държавата да го накаже с цялата строгост на закона.
68
0
 
8
 
! Отговори
Една българка преди 11 години
Този на снимката ,няма ли най-после да се обръсне,не му подхожда поста,който заема!
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да си *** и неграмотен...това означава да се срАвняваш с БОКО......еденица мярка за човешка простотия..!!!
66
3
 
13
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Баси скапаняка е тоя Мишо, толкова пооооошлост, няяяяяяяма никъде другаде :)))))))))))))Сега сериозно - нищо не става от тоя, и *** за зеле не става, тъпака си е ***.А Борис велчев е доказан комунист от време оно - той е по-големия наглец и той е тоя за шамарите.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя съвсем ми падна в очите.... долен *** да му е.а майката проста.... ся си вкара автогол - антирекламата си е реклама, но да не я правиш на гърба на националните символи
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Подобно нещо, за да оправдае използването на наказателна репресия, трябва да има висока степен на обществена опасност. В подобни безвкусни неща, чак такава обществена опасност поне аз не съзирам "Прав е прокурора. В крайна сметка кой го слуша този миджет шамара. Само някои бавноразвиващи се полу-***. Даже може да си е платил на dnes.bg да направят статия за делото срещу него.
63
2
 
12
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
А Борис Велчев е мазно и нищоправещо ***, което няколко години вече са се прави на интересен пред медиите, а държавата се руши най-често от безхаберието на прокуратурата. Тоя от първия ден ми е супер неприятен мазник
62
3
 
16
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Аз съм се клел и целувал това знаме и то за мене е светиня, а ако не се вземат мерки по подобни гаври сега , за децата ни този флаг няма да означава нищо, освен детски спомен за някъв мензис.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глобата за подобно деяние е 2 хиляди лева (нали не си мислите,че ще влезе в затвора). Та за 2 бона никой не може да си купи такава мащабна реклама във всички медии по страната!
60
4
 
22
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Белият цвят олицетворява свободата, зеленият - зелените гори и полета на България, а червеното - кръвта на загиналите за свободата на България герои и жертви."Та , дори и дребна провокацийка на квартален наркоман като Конса ( изпълнител на частта с мензиса) трябва да бъде смачкана в зародиш. Иначе малко по малко се опетнява тая държава и се плюе върху гроба на героите й. Особено когато подрастващите слушат тея *** (дето и казарма не са ходили) и приемат гаврата с флага за нормална. А Бор

Спонсорирани публикации