Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна

14% от сънародниците ни готови да напуснат родината и да не се върнат никога
Обновена: 4 окт 2012 20:05 | 4 окт 2012 20:05, Красимир Ангелов
850
Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна
Все повече българи гледам към чужбина. Снимка: Булфото

Всеки трети българин признава, че би насърчил децата си да отидат да живеят в чужбина завинаги. Това сочат данни от изследване на НЦИОМ, според което 36% от сънародниците ни са категорични, че биха подкрепили наследниците си да напуснат родината и да заживеят в чужда страна.

За сравнение през 2009 г. делът им е бил с 6 процента по-малко.

Всеки седми (14%) от анкетираните пък заявява, че желае да напусне България още сега и никога да не се върне повече.

Най-много желаещи да емигрират има сред хората на възраст между 30 и 39 години, като всеки четвърти от тях мисли за подобна възможност.

Намерение да работят или учат в чужбина, без да напускат страната завинаги, декларират 28 на сто от участвалите в изследването. Най-голямо желание за това има сред младите хора до 29 години, като 63% от тях изразяват подобно желание.

Според изследването 67 на сто от анкетираните заявяват, че биха насърчили децата си да отидат да учат в чужбина, което е с 3 процента повече в сравнение с 2009 г. 71% пък отговарят, че биха окуражили децата си да отидат да работят в чужбина за определен период от време.

Като цяло родителите в активна възраст са по-склонни да подкрепят емиграционните нагласи на децата си, докато по-възрастните,особено над 60 години, са категорично против, отчитат още социолозите.

НЦИОМ регистрира и по-високо от средното желание за миграция и сред представителите на ромския и турския етноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А можеше да се опожарят няколко двореца стил мутробарок в квартали като Драгалевци, Банкя, Бояна и Симеоново и повечето от децата щяха вече да видждат смисъл в оставането си в България.
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Достатъчно се нагледаха децата ни на мизерията, на която сме подложени,не могат да ни помогнат с нищо,само се състаряват от тревоги.
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво зна4и "бягайте завинаги" в 21 век ?Съвременните успе6ни хора днес са тук, утре - там, вдругиден обратно в БГ ...То не е като да "избяга6 завинаги" от село в София.
18
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе аз доста попътувах и в България най-много ми харесва. А и явно ще ни е просторно. Бягайте чеда да бършете *** на американците!
17
5
 
39
 
! Отговори
Never mind преди 11 години
Откъде са статистическите данни за всеки трети българин? Аз мисля, че всеки здравомислещ българин ще направи всичко по силите си, за да изкара децата си от "Велика България".
16
4
 
9
 
! Отговори
Studio X преди 11 години
Края на статията ми хареса,даже ако може да се дигне още %.Да пътуват еднопосочно,може дори да им съберем храна за из път.Радвайте се на живота,защото е кратък.
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой ще останат,други ще си тръгнат.Все пак не калкулирайте всички емигранти като най-добрите хора на света.Ето например Симеон Дянков.Всички го мразите нали.Всички го плюват.А на книга маминото детенце е точно това което всеки трети ли беше желае на детето си."Умен" "кадърен" богат учил в престижни учебни заведения,важна клечка дори в Белият дом.И какво стана *** тикви?А? Върна се и ви *** майката.. Бягайте бих казал аз,бягайте и никога не се връщайте.Следващото поколение ще е по-добро.
14
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При първа възможност ... Ако и вие искате да емигрирате + / ако не искате -
13
6
 
44
 
! Отговори
666 преди 11 години
През турско насила са ни вземали децата за еничари, сега доброволно ги даваме.ЗАЩО НЕ САМО ДЕЩАТА , НО И ВЪЗРАСТНИТЕ БЯГАТ ОТ ДЪРЖАВАТАСЯКАШ ТУК ВИЛНЕЕ ЧУМА?Чумата се нарича ГЕРБ, БСП, НДСВ, ДПС, ДСБ И ЦЯЛАТА ТАЗИ ДЕГРАДИРАЛА БИВША КОМУНИСТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА РАБОТЕЩА СРЕЩУ НАРОДА СИ.ВСИЧКИ ТЕЗИ ГАДОВЕ ИЗПЪЛНЯВАТ АМЕРИКАНСКИЯ ПЛАН РАН -ЪТ!!тАЗИ ЗЕМЯ ЩЕ БЪДЕ ОБЕЗЛЮДЕНА ОТ БЪЛГАРИ, ЗАЩОТО НА НЕЙНО МЕСТО ЩЕ ДОЙДЕ ЕДИН ДРУГ ПРИЕМАЩ СЕ ЗА БОГОИЗБРАН НАРОД.Като народ заслужаваме съдбата си
12
2
 
61
 
! Отговори
... преди 11 години
Дъщеря мисе омете на 19г. сега е на 22г. още учи тааам..някъде на друг континент и култура. Остават и още 3-и години, но и не виждам желание вече да се прибира.Това лято уж чакаше да дойде момента да кацне на летище София и на следващият ден- точно на следващият и се искаше да се махне. Сърцето ми се скъса, и сега ми е лошо и плача, както и в момента да тръгването си някога, но не виждам живот тук, не виждам...
11
34
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
българите мразят успелите хора от своя етнос и затова се чустват гадно и непълноценни, когато работят за тях!
10
15
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Бягайте хора докато е време !Ние патриотите оставаме тук да отвоюваме свободата си !Български Патриотичен Фронт В Битка за Истинската България!!!!
9
51
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо раждате деца като ще ги гоните далеч от вас?
8
5
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
докато по-възрастните,особено над 60 години, са категорично против, отчитат още социолозите...........................................да го ду..т социолозите,аз съм над 60 и постоянно подтиквам децата си да се махат оттук,ние сме до едно време,а те след това ще са пораснали и няма да си намерят работа,ние тук ще се оправяме.Имаме скайп,фейсбук.Не желая децата ми да са ми ЗАЛОЖНИЦИ!!!!.
7
40
 
11
 
! Отговори
Бойко: преди 11 години
Добре се живее в България!
6
3
 
75
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
нямаше нужда даже да кажа на дъщеря си, тя сама го видя за скромните си години и се пастара да се омете от тук, браво на нея
5
3
 
114
 
! Отговори
iii преди 11 години
Не всеки трети, а ВСЕКИ бъкгарин! Даже и ББ изгони дъщеря си оттук.
4
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Congratulations Бочко!
3
13
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Бойко Борисов-причината за тези проценти
2
70
 
12
 
! Отговори
varg преди 11 години
Тия 14 % трябва да бъдат разстреляни като Чаушеску.