Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна

14% от сънародниците ни готови да напуснат родината и да не се върнат никога
Обновена: 4 окт 2012 20:05 | 4 окт 2012 20:05, Красимир Ангелов
850
Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна
Все повече българи гледам към чужбина. Снимка: Булфото

Всеки трети българин признава, че би насърчил децата си да отидат да живеят в чужбина завинаги. Това сочат данни от изследване на НЦИОМ, според което 36% от сънародниците ни са категорични, че биха подкрепили наследниците си да напуснат родината и да заживеят в чужда страна.

За сравнение през 2009 г. делът им е бил с 6 процента по-малко.

Всеки седми (14%) от анкетираните пък заявява, че желае да напусне България още сега и никога да не се върне повече.

Най-много желаещи да емигрират има сред хората на възраст между 30 и 39 години, като всеки четвърти от тях мисли за подобна възможност.

Намерение да работят или учат в чужбина, без да напускат страната завинаги, декларират 28 на сто от участвалите в изследването. Най-голямо желание за това има сред младите хора до 29 години, като 63% от тях изразяват подобно желание.

Според изследването 67 на сто от анкетираните заявяват, че биха насърчили децата си да отидат да учат в чужбина, което е с 3 процента повече в сравнение с 2009 г. 71% пък отговарят, че биха окуражили децата си да отидат да работят в чужбина за определен период от време.

Като цяло родителите в активна възраст са по-склонни да подкрепят емиграционните нагласи на децата си, докато по-възрастните,особено над 60 години, са категорично против, отчитат още социолозите.

НЦИОМ регистрира и по-високо от средното желание за миграция и сред представителите на ромския и турския етноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЗАЩО Е ТАКА???????????ПРОСТО И ЯСНО ЗАРАДИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!
480
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обективен, ако ние сме "червени националисти" ,ти си турчин или друг етнос, но не и българин. Иначе не би агитирал за обезбългаряване на страната ни.
479
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе много било хубаво, ама идват тука да си лекуват болестите и да си правят зъбите. Значи със самолетният билет пак е по на сметка.А и специално в САЩ всички са се набутали яко с кредити и няма мърдане. За къща, кола, мебели, та даже и за манджа.
478
1
 
3
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Видяхте ли защо казах "червени националисти", ами само като стана дума за "стандарта" на гасударството и Милошевич, се активизирахте за минуси. А иначе "искате" гражданско общество, обещава се честност в политиката. Това е неизпълнимо от хора с вашето мислене.
477
3
 
3
 
! Отговори
обективен преди 11 години
до 601Ехоооо, не аз, ами ти не си излизал никъде, освен до тоалетната на двора. После пак на клавиатурата, работата ми е свързана с пътуване, аз не работя в Бг. А що се отнася до депресиите ти, чудя се защо ли ни занимаваш с това? Има си психолози уважаеми!
476
5
 
14
 
! Отговори
Веско преди 11 години
Българите са си номади и ако има проблем просто бягат. Никога не са били добри в създаването на трайно общество и никога не са били способно да гледат в бъдещето. Живот ден за ден. За това сега е много трудно, но това не означава че трябва да се отказваме нали ?
475
1
 
22
 
! Отговори
до обективен преди 11 години
Нека отидат, но голяма част от тях биха се върнали ,ако тука има работа. А ще има работа ,когато се задвижи икономиката. А тя ще се задвижи, само когато българите престанат да вярват на измислени политици и направят гражданско общество, което ще контролира всяка стъпка на следващите управляващи. И т.н....Но всичко зависи от нас самите, вън от властта на крадци, мошеници и всякаква *** с нечисто минало и настояще, независимо от коя партия и вероизповедание са.
474
5
 
6
 
! Отговори
обективен преди 11 години
598 най- добре ги призови да си останат тук, ако ще ходят в гасударството:)))))) Логичния въпрос, е кой освен някой подгонен от съд като Милошевич иска да "емигрира" в Русия. Поне аз не съм чувал за такава "емиграция", от Русия бягат, които имат възможност
473
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До обективенЯвно никога не си идвал да не говорим живял в САЩ . Не се подлъгваи по лъскавите фасади и новите коли. Живота на 90% от хората е толкова самотен и труден че едва ли може да се обясни преди да се преживее. Така че ако може човек да си живее някде спокойно на село в БГ без телевизор май е за предпочитане.
472
17
 
26
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Емигрирах по-миналата година на запад.Само след 1 година броях дните до завръщането ми в родината,имах горе-долу добра работа,но не-можах да се примиря със 2 неща-безумно тъпите и БЕЗДУХОВНИ хора (само секс и манджаре),погледнеш го в очите и там НЯМА НИКОЙ.Тогава страшно се ядох ЗАЩО ЗА БОГА НИЕ НЕ-МОЖЕМ ДА ЖИВЕЕМ ДОБРЕ,след като ги надвишаваме 50 пъти като хора и интелект.Върнах се и работя яко ТУК,чакам 2-ро дете и се боря с всички сили .ЗАСЛУЖАВАМЕ ДА СМЕ ДОБРЕ,НЕ НИ ПРЕВЪЗХОЖДАТ С НИЩО .
471
3
 
7
 
! Отговори
Пътуващия преди 11 години
Към заглавието: ако погледнем сериозно, май всеки родител казва така!А тези над 60 г. - е, как да искат децата им да са в нормални държави - нали те строиха "светлото бъдеще" и сега искат децата им "да се наслаждават" на "построеното"!Но, ако си находчив и инициативен - и в България се изкарват пари - мизерна е обстановката, но пък нашата "***" ние трябва да си я почистим и подредим, ако искаме да я има изобщо - щото политиците определено искат да я няма (виж. статията за Дянков)
470
3
 
15
 
! Отговори
обективен преди 11 години
защо тукашни червени "националисти" са седнали да убеждават младите, че видите ли черното в България, не било толкова черно, колкото самите хора го виждат. Защо се страхуват, че младите ще отидат на Запад, заплашвайки ги колко било "ЛОШО" там. Ами нека сами да видят колко "ЛОШО" се живее в западните страни и САЩ, нека сами да видят лъжите за еврейския Запад, които самите "убеждаващи" тиражират денонощно в подобни на този форуми. Отг. е ясен другаре, от мнозината заминали, само лузърите ще се вър
469
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Задължа ме тук възрастната ми майка ,но децата ми се махат завинаги в чужбина! Там учат и там ще си устроят живота! Станахме верно като *** ,без род и родина. Нечуван геноцид над всеки българин води до разпръскването и унищожаването ни като нация ,за сметка на ***...
468
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 588Абсолютно си прав . И сега след поредната депресия какво ни чака ---- война. Неминуемо е .
467
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До идея Езикът му е най-малкия проблем.
466
2
 
7
 
! Отговори
до 588 преди 11 години
А на "капитализмът с човешко лице" му бяха достатъчни едни 25-30 години за да стигне до тука.И какво излиза, че само завоевателните войни и колониализмът дърпат икономиката ?!
465
7
 
24
 
! Отговори
идея преди 11 години
Роди ли се дете в България да му се забранявя да чете и пише на български -а само на английски-така като навърши 16 ще му е много по-лесно да отлети за бяла Държава
464
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Богатите държави не искат нашите *** , искат само цвета на нацията. И не само на нашата. Те ще работят за тяхното благоденствие, а местните ще си взимат месечната рента.
463
0
 
15
 
! Отговори
облаче ли бяло преди 11 години
песента дим да ме няма е много популярна от 23.няма как да не е.калпави ,завистливи и все нещо ни пречи.Добре се устройваме в държави където *** ред и дисциплина но самите тук не можем да си ги наложим.не пазим чистота не се радваме на успехите на съседа си а гледаме да му му попречим.
462
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цитат от 548 : "Никога не е късно да започнеш живота си отначало. ......... Иначе вегетираш по инерция:) "Ама ти си абсолютно нелогичен. Значи забравяш кой си. Тотално си променяш навиците според това което ти се налага.Слушаш божественната искра. И наричаш това щастие.Това скъпи е вегетиране според обстоятелствата.Това което се прави а да се самозалъжеш , доколкото можеш, че борбата кото ти се налага да водиш е най-прекрасното нещо в живота ти. А тя повярвай е епична за емигрантите.