Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна

14% от сънародниците ни готови да напуснат родината и да не се върнат никога
Обновена: 4 окт 2012 20:05 | 4 окт 2012 20:05, Красимир Ангелов
850
Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна
Все повече българи гледам към чужбина. Снимка: Булфото

Всеки трети българин признава, че би насърчил децата си да отидат да живеят в чужбина завинаги. Това сочат данни от изследване на НЦИОМ, според което 36% от сънародниците ни са категорични, че биха подкрепили наследниците си да напуснат родината и да заживеят в чужда страна.

За сравнение през 2009 г. делът им е бил с 6 процента по-малко.

Всеки седми (14%) от анкетираните пък заявява, че желае да напусне България още сега и никога да не се върне повече.

Най-много желаещи да емигрират има сред хората на възраст между 30 и 39 години, като всеки четвърти от тях мисли за подобна възможност.

Намерение да работят или учат в чужбина, без да напускат страната завинаги, декларират 28 на сто от участвалите в изследването. Най-голямо желание за това има сред младите хора до 29 години, като 63% от тях изразяват подобно желание.

Според изследването 67 на сто от анкетираните заявяват, че биха насърчили децата си да отидат да учат в чужбина, което е с 3 процента повече в сравнение с 2009 г. 71% пък отговарят, че биха окуражили децата си да отидат да работят в чужбина за определен период от време.

Като цяло родителите в активна възраст са по-склонни да подкрепят емиграционните нагласи на децата си, докато по-възрастните,особено над 60 години, са категорично против, отчитат още социолозите.

НЦИОМ регистрира и по-високо от средното желание за миграция и сред представителите на ромския и турския етноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
3
 
20
 
! Отговори
Бойко Б преди 11 години
До АнонименДА, *** се самозатрива и ГЕРБ усилено работи в тази посока..
500
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бойко Б Мда, переспектива няма, както е вярно, че и проблема си е в нас самите. Ние нямаме силата на здраво общество, коеото да се опълчи на управляващата мафияи и да им търси сметка. Но няма как и да сме такива, защото сме необразовано и озлобени, глупави и наивни.. Така, че наистина това ни е съдбата. Доказателство за това и избора ни на управляващи през последните 20 години.. Да, за съжаление България се самозатрива..
499
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има просто решение. Пенсиите да зависят колкото от вноските на пенсионера толкова и от вноските на децата му. Който не е отгледал деца или те са било избягали в чужбина, било крадци или наркомани и не работят - да му мисли! Който няма или има само 1 дете е можел да спести повече до като е работил! А сега пенсиите се плащат от това което работещите заработват в момента!
498
1
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 11 години
Чуждата диверсионна агентура е окупирала форума.Марш от тук .
497
31
 
13
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Всеки трети българин трябва да получи шамар.Писнало ми е от депресирани мрънкачи, които са готови да лижат чуждите ***.Тук сме родени и ако бягаме като страхливци, то така и никога няма да се оправим.А и като знам колко единни са емигрантите българи ми става ясно, че проблема НЕ Е в държавата, а в НАС. Българина и всичките пари да има на вселената пак ще е нещастен!
496
1
 
11
 
! Отговори
istorik преди 11 години
T R A G E D I A T A E OGROMNA
495
6
 
29
 
! Отговори
Бойко Б преди 11 години
*** ще се (само)затрие - бягайте от тук! Всеки средно интелигентен човек би се махнал от тази мизерия, защото переспективата е - бедност, мръсотия, простотия, рухнала социална система, българите малцинство, крайно лошо образование, лошо и скъпо здравеопазване ииии...
494
8
 
41
 
! Отговори
Gabara преди 11 години
Тук управия няма никога да има. Целия ми активен живот мина в борба за оцеляване. Нека поне детето да живее по-добре. За това казах на дъщеря си: никакво връщане. Стой си в Германия, печели си там парите, а като ти домъчнее, ела да си ги харчиш в Бг. Ако пък се сещаш за родителите си, пращай по 200 евра на месец, че евентуалните пенсии - дано, ама надали :)))
493
6
 
1
 
! Отговори
до 600 преди 11 години
Абе прав си, но от ядене и секс няма да се лиша. Е, постоянно не ми звучи Токата и фуга в ре минор от Бах, чат-пат слушам и Azia, иначе си бачкам, не чак яко, но прилично.
492
3
 
20
 
! Отговори
Пастета преди 11 години
Разбира се,аз рсъщо съм за.Също бих посъветвал детето си да се изнася от .Много е говорено за мизерията,манталитета,ниската култура,и действителноста в страната.Който може да се изнася.
491
6
 
24
 
! Отговори
sanio преди 11 години
Много ясно че и аз бих заминал ... нищо не ме задЪржа тук в тая мизерия
490
1
 
12
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 608Е то не ми се вижда много за хвалене това! Представи си само как би звучало, ако се похвалиш с това пред някой чужденец, примерно германец или англичанин: Българите масово бягат в САЩ, но пък идват в България само за да си лекуват зъбите, че е по-евтино.Дано не съм лош пророк, но в скоро време май няма да остане зъболекар който да ни лекува зъбите - направо ще ни ги вадят! И тогава вече никой българин няма да идва с тази цел тук.
489
3
 
26
 
! Отговори
до 599 преди 11 години
Тези ,които строиха 45 години ,нямат вина ,че други за 20 години ограбиха техния труд и ги обрекоха на мизерия!
488
1
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: БРАННИК (номер 612)Не, не е така! Ако успееш в Северна Корея, тогава ще ти призная, че можеш да успееш навсякъде!!!
487
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скъпа мащехо, България......
486
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е безсилието на едно общество. Българинът се мъчи със собствения си манталитет.Значи - по света децата ви(ни) ще се съобразяват с нормите на тамошните общества, но тука ще си бъдат същите като си идват.Нещо сме като приказката за нрава на вълка и за козината му. Че като отиде по света българина нито се разбира в обществото при своите, нито при чуждите.Едни голи пари(верно пари), и едно измамно чувство за равновесие. - и все недоволство.
485
1
 
14
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: Хектор (номер 600)Прочетох внимателно мнението ти но се чудя как да го коментирам.Напълно си прав за това, разбирам те защото съм имал възможност да пообиколя насам-натам и съм видял как живеят.А на въпроса - защо ли не можем да живеем по-добре тук, мисля че знам отговора.Защото 45 години дивашки социализъм от болшевишки тип (от 1944 г. до 1989 г.) напълно ни обезличи като нация!!! И сега Германия има проблеми с гражданите от бившето ГДР след обединението, та какво да кажем ние!
484
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Минусите се слагат от платени кадри, които имат основна цел: манипулиране на общественото мнение в коментарите на този сайт и една редица други.
483
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкрепям пост 600/Хектор/ и се питам ,как може да слагаш минус на човек, който ти казва истината.Стягайте си з**ницити и си оправяйте държавата,за да са щастливи децата ви и да са до вас.Да не ги мислите в странство.
482
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕ ТОЙ И ТИКВАТА ИЗГОНИ ДЪЩЕРЯ СИ В САЩ!!!!!!