Младенов отряза майките: Няма пари за вдигане на детските

За да се изпълнят исканията им, трябва да се преразгледа осигурителната вноска
Обновена: 23 окт 2012 14:49 | 23 окт 2012 14:10,
588
Младенов отряза майките: Няма пари за вдигане на детските
Майки на протест. Снимка: Impact Press Group

На този етап в бюджета няма възможност за повишаване на детските надбавки, обяви социалният министър Тотю Младенов.

“На този етап икономиката е на такова ниво и такъв БВП имаме, че не можем да осигурим повече средства. Годишно даваме общо над 500 милиона лева за изплащането на детски надбавки“, посочи социалният министър.

Той уточни, че над половината от бюджета на министерството се разпределя за тези надбавки и те се изплащат на  над 80 на сто от децата у нас.

Вчера майки от цялата страна излязоха на протест с искане за увеличаване детските надбавки от 35 лв. на 50 лв. и на майчинството през втората година от отглеждането на детето, което да бъде обвързано с минималната работна заплата. В момента то е 240 лева на месец.

Социалният министър обаче беше категоричен, че сегашният размер на осигурителната вноска стига само за настоящия размер на обезщетенията.

„Общо взето това са парите, които са за тези 410 дни, в които се плаща майчинството, от които 45 дни преди раждане и еднократните помощи за майките с деца от една до две години", каза министърът.

Още по темата
Според него, за да има увеличение,  трябва да се преразгледа осигурителната вноска за раждане и отглеждане на дете.  Това обаче е много сложно, каза Младенов и допълни, че трябва да се дискутира с бизнеса и синдикатите.

Социалното министерство обаче работи за въвеждането на семейно подоходно облагане, стана ясно от думите на Младенов.

Междувременно ръководството на КТ "Подкрепа" настоява обезщетенията и помощите при бременност, раждане и при отглеждане на деца да се увеличат с не по-малко от 15 процента от началото на бюджетната  година.

Според синдиката е недопустимо запазването на размер на тези социални плащания на равнището им от преди четири години.

КТ "Подкрепа" за пореден път настоява за възстановяване на необлагаемия минимум и на семейното подоходно облагане, които според синдиката са били необосновано премахнати при въвеждането на т. нар. плосък данък, се посочва в позицията на профсъюза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


588
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
4
 
18
 
! Отговори
WTF ДО vbesena преди 11 години
Интересно ми е защо 2 години платено майчинство го наричаш липса на пари за вас ***? Факта че ви се плащат яслите, детските градини и училището до 12-ти клас също е нищо за вас нали? Ламтежни и нагли сте до безкрайност!Чувство за етика, достойнство и лична отговорност = 0.Все още не съм чула някоя майка да каже - извинявайте, ама не ми е удобно да пращам детето ми на детска, защото през общо 2 годишния ми трудов стаж съм осигурявана на 200 лева, а реално съм взимала 1000 и съм ви ощетила
438
2
 
20
 
! Отговори
vbesena преди 11 години
Ох, нямам думи.Преди 10 години останах тук с надеждата нещата да потръгнат и с огромното желание децата ми да живеят в родната си страна /някакъв луд патриотизъм ме гонеше/.Хиляди пъти съжалявам, хи-ля-ди!!Днес съпругът ми ги наставлява да учат и да бягат колкото може по-надалеч от тук.Болно ми е и всеки път казвам, че това не е правилният подход, но фактите крещят друго.Как пари винаги се намират за някои наши събратя /не говоря за тези, които работят и живеят честно/, а за нас не!Абсурдно!
437
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние българите сме чудо :D оплакваме се че *** лежат на наш гръб,a едновременно искаме да се yвеличат детските.кой има файда от това?те.при положение че българите работят и плащат данъци а *** не, варианта "данъчно облекчение"е най-доброто решение.защо?защото при 1-2деца в бълг.семейство срещу повече от 5 при *** облагоденстваните при увеличение на детските са те.мирише пак на подмолна игра
436
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ще се повторя - тия детски или да се дават на всички , или на никой. В момента ако доходът ти надвишава и с един лев границата, не получаваш нищо, тоест всички хора със законни доходи, върху които плащат данъци, са поставени в неравностойно положение. как ще се развива държавата, като се толелира простотията.
435
4
 
22
 
! Отговори
до501 преди 11 години
Така е,но не е хубаво.Детето има нужда от майката до първата годинка,а ролята на бащата се засилва през втората.Никога не бих си оставила бебето на ясла.Когато детето е 2годишно,то вече търси контакт с други деца,но преди да навърши 2г. е кощунство да се отдели от майката.Престъпление е кърмеща жена да се принуждава да работи,престъпление е майка изкуствено да спре млякото си,за да се върне на работа.Това са само 2 години-майката ще работи през всички останали.Проблемът на нас са ни ***.
434
0
 
23
 
! Отговори
Циганин преди 11 години
Ние ромите населяващи тази територия на ЕС сме изключително доволни от факта, че понеже сме все по многобройно и прогресивно население, то правителството грижейки се за нас и нашето оцеляване е решило да въведе облекчена данъчна ставка на принципа - Повече деца по ниски данъци и ще се постараем през следващата петилетка - ГЕРБ да имат една сплотена електорална маса. Ние ромите ще се постараем и занапред да не плащаме за нищо, а само да получаваме, защото сме твърд електорат и го доказваме!
433
0
 
20
 
! Отговори
До Министъра-идиот преди 11 години
С новата си идея г-н Министър не смятате ли, че ощетявате изконното Българско население и в частност Българската майка предвид, че с въвеждането на данъчни облекчения при повече деца определено няма да повличе положително на Българското население, а само и единствено на Вашият електорат (многодетните роми), които с тази "гениална идея" съвсем ще си живеят добре, нали?!?!Вие г-н Министър и всички в МС създавате просто геноцид за БЪЛГАРИТЕ и Българското семейство!
432
0
 
20
 
! Отговори
До Министъра-Идиот преди 11 години
Г-н Министър, аз само искам да Ви попитам, след като няма да увеличавате детските и майчинските, което за Вас, като служители в Държаваната администрация си е бонус за Коледа и прочие Европейски празници, защо искате да подобрите стандарта НЕ на Българските майки, а на ромките, с въвеждането на новата "идея" - Семейно подоходно облагане от вида на повече деца по ниски данъци, предвид, че и сега Вашият електорат (ромите от Столипиново с 98% избирателна активност за ГЕРБ) не си плащат?
431
0
 
20
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
557...*** СА *** ВЗИМАТ ПО 1500 НА МЕСЕЦ ЗА ДЕЦА КОИ ГИ ГЛЕДА ДЪРЖАВАТА И ПОСЛЕ ВИКАТ... *** КОИ Е ЛЕВСКИ БЕ...НЕ ЗНАМ НА КОИ Е ПОРТРЕТО...И АИДЕ ОШТЕ 1500 СЕКИ МЕСЕЦ...ДЕТСКИ...ХИТРО А...?
430
0
 
19
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
542...КВА ПОЛИЦИА ТЕ ГОНИ ПА ТЕБЕ БЕ...НИЕ ИМАМЕ РЕЗИЛ ПОЛИЗИЯ...МАНИКЕНИ НА РЕВ ИУТА...И ПАТРУЛКИ ИМ ДАЛИ...ОООПЕЛИ...ЗНАЕ МУ ТИКВАТА ШО Е ОПЕЛ...!...ОПЕЛИТЕ МАЛКИ ПОЛИЦАИТЕ ДЕБЕЛИ НЕ МОЕ ДА УЛЕЗЕ ПРЕЗ ВРАТАТА...ПОЛОВИН ЧАС НЕ МОЕ ДА СЛЕЗЕ ШЕ ГОНИ ПРЕСТУПНИЦИ...КОРМИЛОТО МУ У БУЗИТЕ...!
429
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още по времето на бай Тошо го бяха решили проблема с детските на ***.Една беше сумата за първо дете,по-висока за второ,най-висока за трето.Оттам нататък се плащаше като за първо.
428
0
 
18
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ТОЛЕРИРАНЕТО НА *** ВОДИ ДО УПАДЪК НА НАЦИЯТА И БЕЗУМНИ РЕВОЛУЦИИ ПО СВЕТО...ТУКА НЕ...*** ГО МЪРЗИ...!...ХАНЬО ЗНАЕ ДА ПИЕ БИИР И ДА КОМЕНТИРА МАЧОВЕ...!
427
0
 
20
 
! Отговори
До 542 преди 11 години
До Анонимен Ана теб да ти кажа защото явно си *** :ВСЕКИ РАБОТЕЩ ПЛАЩА % ОТ ИЗРАБОТКАТА ЗА МАЙЧИНСТВО И ДЕТСКИ ДОКАТО РАБОТИ. Но явно ти като ГЕРБЕР не можеш да асимилираш нещо толкова сложно ,а съто явно още не си изкарал още и един лев но повтаряш като папагал това което кажат от ГЕРБ
426
0
 
19
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Твърдая че герб са духовни ****ераси пък вие ме триете "...духовни ****ераси НЕМА ТАКИВА...!...ПЕЕРАСА Е ФИЗИЧЕСКО СЪШТЕСТВО С РАЗУМ У ПОГРЕШНА ПОСОКА...!
425
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tehnite deca nali sa zadovoleni na ministrite aza drygite neim pyka
424
0
 
20
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...*** ВИКНЕТЕ ТИКВАТА ДАИТЕ МУ 5 ЛВ И ДА ЖИВЕЕ ЦЕЛ МЕСЕЦ С 5 ЛВ И МУ КАЖЕТЕ ЧЕ Е СОЦИАЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ...ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ...!
423
0
 
20
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ПОЛИЦИЯТА ДЕБЕЛЕЕ НАРОДА СЛАБЕЕ...!... А БАЦЕ ШОПАРА КАРА ТРАМВАИ У АЛБАНСКА ТИРАНА...ДОКАДЕ СТИГНАМЕ...ПУЗОР...!....КУПИЛ ПЛАНИНИ ОТ АСФАЛТ...МАНИАК...КОЛЕКЦИОНЕР...!
422
1
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Лелеее, какви изверги има тук! Държавата не трябвало да помага на майките, сами трябвало да си гледат децата! Е*аси ***! И това го пишат жени!
421
0
 
19
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....*** НЕРВИМЕ СЕ ТУКА А ИМАМЕ ПРЕТЕНЦИЯ ЧЕ СМЕ ЛАДНИ КАТО САУДИТСКИ ПРИНЦ...ТИЯ МАИКИ НЕ СА ***...И ЗА ТЕХ НЕМА А...?...А ЗА *** С ГОРЕШТИТЕ ФУРНИ ИМА А...!....А ОРАТА ЗНАЯТ ЛИ ЧЕ СЕКА ОБШТИНА ИМА КАСА ЗА ***...УУЖ СОЦИАЛНИ ПОМОШТИ...СЕКИ ДЕН ТАМ ИМА ОПАШКИ ОТ ***...И КЕШ БАТЕ...!...НЕМАЛО ПАРЕ... ВИЖ МИ ОЧОТО...ХААА...ТОЯ МИНИСТЕР Е ВРЕМЕ ДА БУДЕ ОБЕСЕН...ОТ МАКИТЕ С КОЛИЧКИТЕ...ШЕ ПОМАГАМЕ У ПРОЦЕСИЯТА...!
420
2
 
18
 
! Отговори
12 преди 11 години
До ТаняДетските бяха по 5лв. за първо и 15лв. за второ дете.Но 5лв. бяха=на 50лв. сега.И тогава нямаше толкова НЕКЪДЪРЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ.Само ПАРТИЯТА БЕШЕ ТПЛКОВА НАГЛА,КРАДЛИВА И НЕКАДЪРНА КАКТО Е СЕГА.