Администрацията – бавна и недостъпна

Най-много са жалбите срещу мобилни оператори и монополисти
Обновена: 25 окт 2012 14:40 | 25 окт 2012 14:00,
20
Администрацията – бавна и недостъпна
Константин Пенчев. Снимка: архив Булфото

Администрацията в страната е недостъпна и надменна, заяви националният омбудсман Константин Пенчев. По думите му този проблем ще се реши постепенно и то под натиска на всички българи.

През миналата година до омбудсмана са подадени 5 530 жалби от цялата страна. Според Пенчев през тази година цифрата ще остане същата.

Най-много жалби има срещу монополистите, където потребителите нямат яснота какво консумират и какво плащат. Тъй като няма прозрачност, хората са винаги убедени, че ги лъжат със сметките, посочи Пенчев.

Той каза още, че през последните месеци нараства броят на жалбите срещу мобилните оператори. Освен това българите често се оплакват от съдилищата и администрациите.

Винаги реагирам на подадените жалби и сезирам съответните органи, категоричен бе Пенчев. По думите му институцията, която ръководи, получава добро съдействие както от държавните, така и от местните власти.

За правомощията на националния омбудсман Пенчев посочи, че може би е редно той да има право да сезира Конституционния съд и за решения на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
! преди 11 години
Зависи, по някои места се работи бързо и качествено. Очарована съм от някои служби у нас, като знам допреди години как се работеше масово. Ако се сбогуваме с роднинския модел на назначения и връзкарския начин на комуникации ще стане, но на самите хора не им изнася. Каквито хората- такваз и администрацията- шарена.
17
0
 
1
 
! Отговори
Kirechev преди 11 години
aaaa, sakan!!! v Kircali e daje mnogo barza bg darjavnata administratzia!!!! - kakvato usluga iskate, barso vi izpalnyavat porachkata - daje i ot chujbina da im pishete , vednaga sa v deistvie za vas! Kato plastate s liri , savsem estestveno po-barzo stava! s bg levove - po-bavno, ama mnogo sigurno, stoto bg leva ne moje da potava sega!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бюрократите са някаква специална генна мутация, която все повече се отдалечава от човешкия образ.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прекалено е голяма, роднинска и проста!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бавна, недостъпна, нагла, некадърна, не владееща дори един чужд език, без образование, с много излишни килограми, с връзки - що е то - бг администрация
13
0
 
6
 
! Отговори
гражданка преди 11 години
Няма човек който да не се е срещал с безизразния,студен и злобен поглед на служителката зад стъклото.Особенно в кат,нап,регистратура в болница и т.н.Недай Боже нещо да не ти е ясно и да попиташ,ще решиш че мъжът и е хвърлил един бой и я е пратил на работа.Колкото пъти ми се наложи да се срещна с тези сърдити каки,ми идва да бръкна през стъклото и да скубя.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четете в нетаЗа майчинските, и лъжите на властта !
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Нямат ясна представа .какво консумират и какво плащат".Ами нали това е целта.Как в противен случай ще ни крадат.?"Недостъпни и надменни".Ограничените хора са такива."Пази боже сляпо да прогледа".
10
0
 
14
 
! Отговори
никой преди 11 години
Кой не е пропищял от мобилните оператори и монополистите като Чез Топлофикация и т.н.т?Като че ли на гръб я пренасят тази енергия пренос-превоз!
9
3
 
26
 
! Отговори
I преди 11 години
АДМИНИСТРАЦИЯТА Е ИЗЛИШНА, НАПРАВЕТЕ ЕДНА СМЕТКА САМО КОМАНДИРОВКИТЕ ДО БРЮКСЕЛ НА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ КАКВИ ЛУДИ ПАРИ СТРУВАТ НА ДЪРЖАВАТА.
8
1
 
29
 
! Отговори
ОПА преди 11 години
Имам чувството , че в администрациите/ във повечето градове / - назначават самозабравили се *** , които се взимат за големи началници , и едва ли не си виновен когато застанеш пред тях.
7
0
 
15
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Е сега пак е по-добре.Че след като падна комунизма отивам за едни документи да извадя и онази на гишето като се развика "Какво е това име!!!".Френско...
6
0
 
31
 
! Отговори
Култура ми Янко преди 11 години
Мястото на К.Пенчев е в Съд. система ,...доста липсва там ,има нужда от такива образовани,интелигентни,некорумпирани ,компетентни кадри ,точно в този момент за Бг!Той е един от--- ЧОВЕЦИТЕ--- в Бг,който заслужава уважение!
5
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 1 - и за какво е това "браво"? Че функцията на тази институция е като на оплаквателно бюро - да регистрира постъпилите жалби и да ги предава на съответните органи. Една безсмислена структура, която само посредничи. Няма други правомощия, така че липсват и отговорности за довеждане на постъпилите жалби до край.Не критикувам омбудсмана, само констатирам дейността им като институция.
4
0
 
27
 
! Отговори
АЗЕ преди 11 години
К.Пенчев е единственият жив ,истински ---ДЕМОКРАТ !За това и го махнаха ,.."по собствено желание",за да не пречи в Съд. система ,особено на ---КРАЙНО НУЖДАЕЩИТЕ СЪДИИ---,това е Бг!
3
1
 
34
 
! Отговори
7 преди 11 години
ВЯРНО Е ЧЕ Администрацията е надменна и недостъпна но АЗ ще добавя и КОРУМПИРАНА.Българинът е търпелив и му се качват на главата.
2
0
 
27
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
До azТи хубаво си мислиш, обаче докато мислиш, други хора прибират парите. Продължавай да мислиш.
1
0
 
38
 
! Отговори
az преди 11 години
Браво на омбудсмана! И аз мисля, че ме лъжат със сметките!

Спонсорирани публикации