Зам.-министър: Държавата не трябва да отглежда децата на хората

Владислав Горанов: ГЕРБ предпази страната от фалита, към който бе насочена
Обновена: 28 окт 2012 19:58 | 28 окт 2012 18:41,
337
Зам.-министър: Държавата не трябва да отглежда децата на хората
Снимка: Bulphoto

В България се наблюдава тенденцията "професия майка”, заяви пред bTV заместник-министърът на финансите Владислав Горанов. Има много такива примери, няколко стотин хиляди, посочи Горанов. Това е недопустимо предвид условията в системата - едни от най-дългите срокове за майчинство от 410 дни, както и цяла година получаване на доходи в размер на 90% от заплатата, смята той.

По този начин заместник-министърът коментира продължаващите през последните седмици протести на родители с искания за увеличение на детските надбавки и обезщетенията за майчинство. Темата се разгоря във връзка с планирането на държавния бюджет за догодина, а майките подчертаха, че е обидно прагът на бедността да е 241 лева, а те да получават с един лев по-малко на месец през втората година от майчинството си.

Според Горанов обаче активният родител е важният в случая и държавата не трябва да отглежда децата на хората, а да им създаде условия да се върнат по-бързо на пазара на труда. Това щяло да бъде по-благоприятно както за родителите, така и за икономиката на страната.

Горанов поясни, че досега правителството е успяло да подреди публичните финанси след дупката в планираните от предишните управници приходи, и сега може да се обърне по-сериозно внимание на доходите – да се повишат постепенно заплати и пенсии.

"ГЕРБ предпази държавата от фалита, към който я бяха насочили. Затова данъкът върху лихвите дойде като необходимост – за по-коректно прилагане на плоския данък, да се намери решение на големия ресурс за пенсии и т.н.”, добави още заместникът на Симеон Дянков. Той посочи, че за него правилният въпрос е не защо се въвежда такъв "десятък”, а защо той не е бил въведен досега.

Горанов прогнозира и поскъпване предимно на електроенергията тази зима, а оттам и на транспорта, храните и услугите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
2
 
4
 
! Отговори
hope преди 11 години
може би задача на държавата е да отглежда децата на животните, или децата на една тъмна прослойка на обществото ни......" Трябвало държавата да създаде условия родителят да се върне на пазара на труда" ?????? Ами това всеки го иска! За жалост не е реалност!!! Защото нека ДЪРЖАВАТА да каже на БИЗНЕСЪТ да вземе майка на 2 деца на работа , като има предвид че тези деца все пак се раболяват от време на време, и че тези деца няма кой друг да ги гледа!!!! И НЕКА тая ДЪРЖАВА най-накрая да осигури за в
177
2
 
28
 
! Отговори
LaRi преди 11 години
Дааа, токът ще поскъпва, всеки ден, всеки месец. Ето защо хората са измислили АЕЦ, а този *** от Банкя иска да докара България от държава, изнасяща ел.енергия, до състояние, в което ще купуваме на 2-3 пъти по-високи цени от сега. А колкото до майките - държавата отглежда децата на ромките, които масово са безработни и се издържат от социални помощи, а и без друго намалелите български майки трябва да оставят децата си на по годинка в яслите, които ги реално ги няма, за да пълнят хазната?...
176
1
 
30
 
! Отговори
112 преди 11 години
Господин зам.-министър, " професия социално слаб" която я " работят" 60-65% от ***. Вие какво искате едно българско дете още от малко да се чувства ощетено и пренебрегнато във вашата държава " Гербеландия" за това, че родителите му са образовани и квалифицирани и отселяват въпреки вашите идиотизми които ежедневно ви пръкват от главите!Това просто няма как да се случва повече.
175
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** млъсен,докарахте народа до просешка тояга.
174
20
 
7
 
! Отговори
министерша преди 11 години
оф,пак ли трябва да обяснявам на мат'ряла?? Мислете малко, затова са ви главите.Какво сте ревнали за двете години майчинство? Ами след това? Вие да не би да раждате деца само заради двете години платен отпуск? Нали тези деца ще пораснат, държавата няма да ги издържа до безкрай,това е отговорност на родителите. Не може само на помощи да се разчита.Работете хора.
173
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според Горанов обаче активният родител е важният в случая и държавата не трябва да отглежда децата на хората, а да им създаде условия да се върнат по-бързо на пазара на труда. Това щяло да бъде по-благоприятно както за родителите, така и за икономиката на страната.ТОЗИ Е ЛУД И ТОВА Е СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДЕЦАТА НЕ БИЛИ ВАЖНИ !!!!!!!!!!!!!!! И КЪДЕ ДА РАБОТЯТ МАЙКИТЕ ????????????
172
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не мога да си обясня поскъпването на тока.Защо поскъпва и докога ще поскъпва? невъзможно е да се увеличава постоянно, защото ще се стигне до момент, в който няма да можем да си позволим да включим лампите у дома.
171
2
 
48
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Лелеее, тия срам нямат!Предлагам да спрете изобщо детските и майчинството, даже може да въведете и глоба на всяка българка, осмелила се да роди дете- за първо 500 лв., за второ- 1000, за трето- 1500... По този начин може да се сбъдне мечтата на един "виден" наш министър, българското население да намалее наполовина! Нещастници!!!
170
2
 
8
 
! Отговори
оная преди 11 години
До софиянкаМного сте права ,ами само това ли е,ние обаче сме си виновни че си отглеждаме тия *** .
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
goranov kade vi sa rabotnite mesta a tvoita maika kolko li mai4enstvo e bila
168
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да дадат на майките, трябва да вземат от мене. Аз не желая да им давам. Това е положението, имат си мъже - да си ги издържат.
167
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ние може ли да прогнозираме тази зима предимно да отпаднат висшестоящите престъпници по цялата планета и да отидат там където им е мястото - на съд. Пък ние ще се оправим и без управление :)
166
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Горанов прогнозира и поскъпване ПРЕДИМНО на електроенергията тази зима, а оттам и на транспорта, храните и услугите." С една дума на всичко :)
165
2
 
39
 
! Отговори
до 208 преди 11 години
как да се справи държавата много добре знае - детските да са под формата на данъчни облекчения, например. обаче, само на българските майки на боко му се отвори устата да каже като нямали пари, да не раждали. гнусни сте, щото вървите срещу собствения си народ. поне си замълчете засрамено, когато вождът ви и лакеите му се гаврят с нация
164
1
 
28
 
! Отговори
до 208 преди 11 години
*** серьозно ли?! а как умно и непартийно ще обясниш безплатните ток и вода на ***, м?!
163
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГЕРБерасти И как може да се справи държавата с "циганизирането на нацията",като забрани на *** да раждат ли,че да има повече за останалите.Като пишеш нелогично и пропартийно,поне да не е глупаво.И е време вече да забравиш,че държавата трябва да се грижи за всичко.
162
3
 
34
 
! Отговори
ГЕРБерасти преди 11 години
Това парче, т.н. зам. министър е безочливо недоразумение природно, както цялата герберастка пасмина.А държавата, когато я има, се грижи стандарта на живот - материален и морален да е такъв, че хората ди искат и могат да отглеждат деца.Същата тази държава, когато я има, може да се справи и с циганзирането на нацията.Но държава няма... няма раждаемост... само чаавета... и герберастка пасмина.
161
3
 
3
 
! Отговори
dancho82 преди 11 години
taka si e-uj iskame da prili4ame na evropeicite,a kato se napravi ne6to taka,kakto e tam,vie,selqnite po4vate da prikazvate bez izob6to da znaete za kakvo stava vapros!!Ami badete si selqnduri togava!!
160
2
 
16
 
! Отговори
456 преди 11 години
това недоразумение Горанов ще е като онова което праща чаршафи на другата статия за Бока ,,щото нема думи,,, ама никави да защити вожда си и неговата политика!!
159
0
 
37
 
! Отговори
baiko преди 11 години
Професия майка е ромската система за неколко сополиви чавета 800 лв от небето