Зам.-министър: Държавата не трябва да отглежда децата на хората

Владислав Горанов: ГЕРБ предпази страната от фалита, към който бе насочена
Обновена: 28 окт 2012 19:58 | 28 окт 2012 18:41,
337
Зам.-министър: Държавата не трябва да отглежда децата на хората
Снимка: Bulphoto

В България се наблюдава тенденцията "професия майка”, заяви пред bTV заместник-министърът на финансите Владислав Горанов. Има много такива примери, няколко стотин хиляди, посочи Горанов. Това е недопустимо предвид условията в системата - едни от най-дългите срокове за майчинство от 410 дни, както и цяла година получаване на доходи в размер на 90% от заплатата, смята той.

По този начин заместник-министърът коментира продължаващите през последните седмици протести на родители с искания за увеличение на детските надбавки и обезщетенията за майчинство. Темата се разгоря във връзка с планирането на държавния бюджет за догодина, а майките подчертаха, че е обидно прагът на бедността да е 241 лева, а те да получават с един лев по-малко на месец през втората година от майчинството си.

Според Горанов обаче активният родител е важният в случая и държавата не трябва да отглежда децата на хората, а да им създаде условия да се върнат по-бързо на пазара на труда. Това щяло да бъде по-благоприятно както за родителите, така и за икономиката на страната.

Горанов поясни, че досега правителството е успяло да подреди публичните финанси след дупката в планираните от предишните управници приходи, и сега може да се обърне по-сериозно внимание на доходите – да се повишат постепенно заплати и пенсии.

"ГЕРБ предпази държавата от фалита, към който я бяха насочили. Затова данъкът върху лихвите дойде като необходимост – за по-коректно прилагане на плоския данък, да се намери решение на големия ресурс за пенсии и т.н.”, добави още заместникът на Симеон Дянков. Той посочи, че за него правилният въпрос е не защо се въвежда такъв "десятък”, а защо той не е бил въведен досега.

Горанов прогнозира и поскъпване предимно на електроенергията тази зима, а оттам и на транспорта, храните и услугите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
16
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Нали строите детски градини .. заплати .. режийни ае *** за едни плащания .. а другите не са ли.. ? опт къде идват бе горанов
157
1
 
5
 
! Отговори
456 преди 11 години
:Всяко дърво което не дава До М21Библията е книга на книгитеНовия заветЙоан Всяко дърво ,което не дава добър плод отсичат и хвърлят в огъня!!Та това и стеб!!ТОЧКА!!
156
1
 
7
 
! Отговори
456 преди 11 години
До М21Ами вземи че да пукнеш ти почтателю на Стария завет ,,той между другото е за евреите!!
155
2
 
9
 
! Отговори
456 преди 11 години
До м21Не защитавай хора,, пардон влечуги които не познаваш!Ако ти си бил съвестен ,,добре но аз пък от годшниш работя с държавни служители и по надути и самодоволни *** не съм видял!!
154
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дърьжавен служител,добре угоен(или поддържан като манекенка),облечен в скъп костюм,докаран от шофьор,на организирано с парите на данъкоплатците събитие,плещи нагло пред проскубаната си рая.Та нали със заплатата на това х'мне и режийните на антуража му и могат да се изплатят майчинските на 40-50 майки.Че и *** да са пак по-ги заслужават от този "благородник"Такива изяви напомнят на филма "опасен чар"къдетоо депутата и госпожата му теьаха колкото цялото село.И лай*а и СО2 отделят колкото 3села
153
1
 
6
 
! Отговори
ами преди 11 години
Какво ще загубим, ако се държим като силни, горди и добри хора? Какво ще загубим, ако страним от завист, злоба, клюки? Когато човек се очисти от отрицателните си качества, той се завръща при себе си, открива истинската си същност. В този момент пред очите му се отваря един съвсем различен свят и е много по-лесно да се разрешат и най-големите проблеми. Щастието понякога е въпрос на избор и воля:)
152
2
 
19
 
! Отговори
Поредната КАЛИНКА преди 11 години
Поредната Калинка която трупа опит (стаж) на наш гръб....................ти родители нямаш ли ,теб баба яга ли те отгледа !!!Аман от Недоносчета !!!*** и ние си траем като тикви .....
151
0
 
16
 
! Отговори
ппанчо преди 11 години
Чиновникът-най големият гъзар на нашето време.Едно такова лайне е като граф или виконт за нас,раята .не мислете ,че не виждаме,,,
150
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, българи!Кога ще се научите такива зам министри да ги давате за храна на прасетата, а?
149
5
 
23
 
! Отговори
456 преди 11 години
Г- н Горанов ако имате майка ,отидете и се извинете че е родила ***!!!!!!!!!!!!!!!!!
148
0
 
5
 
! Отговори
Маите и месиите преди 11 години
Маите са казали, че идва КРАЯ НА ДНИТЕ! Тоест в последния седмия ден, бог ще се събуди. Време е да се събуждаме! Месията не е един човек, а много хора намерили истината за нашия произход!Когато вие чуете тази истина и я предадете, ставате носител на истината или месия!Скоро боговете отново ще ходят по земята и няма да се броят дните робски :-*
147
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Според Горанов обаче активният родител е важният в случая и държавата не трябва да отглежда децата на хората, а да им създаде условия да се върнат по-бързо на пазара на труда. Това щяло да бъде по-благоприятно както за родителите, така и за икономиката на страната Родителите са важни - децата не! Те не плащат данъци, не гласуват. Само, че господа политици, когато детето ми няма кой да го гледа, *** ви майката на скапаната ви икономика и на извратеното ви мислене.
146
3
 
7
 
! Отговори
ppancho преди 11 години
Г-н горанов да си направи сметката ,колко струва той на тази съшата държава:мазна заплата,представителни,бонуси,секретари,помощници,слуьебна кола и шофьор.злоупотреби,кока ж петък вечер.Е,гов*ярю ,зам министър не съм ли прав...затвори я...кое ли ,ми *** си уста.Данакоплатците пън ке са длъжни да гледат *** чиновници -гъзари от софия...та,затвори я...говнх*о.и не настройвай майките срещу редовия данъкоплатец...да не се окавш с изтъркани ръкавели и някоя селска поща: )))
145
4
 
14
 
! Отговори
456 преди 11 години
Не ви ли е срам бре ***!! В България има професия майка ама тя е за вашите любими *** а за българите само геноцид!Дано сте си направили добре сметката нещастници щото скоро *** ще го начуква на дъщерите ви1
144
5
 
20
 
! Отговори
до 182 преди 11 години
ако Българския народ се надигне както преди 100 години - тоя индивид ще стане за храна на гаргите!
143
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Тодор Живков стане от гроба - тоя индивид е обесен.
142
4
 
14
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 11 години
Истинска социална политика може да провежда само богата държава. Богатата държава се състои ог богати граждани, а не от подпомагани. Социалната държавна е измислена от германския канцлр Бисмарк. Чрез нея се отнема от човек отговорността за личното му здраве, деца, старини и т. н. и се прехвърлят на филанкишията, т. е. на държавния чиновник олицетворяващ държавата. Бисмарк е създал тази система за да се подкрепи промишленото производство като превърне отделния човек в придатък системата.
141
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-н Владислав Горанов прочетете си конституцията там пише "всяка власт произлиза от народа" щом ви е сте против народа мястото ви не е в управлението!
140
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чак не ми се коментира вече. Този г-н е много прав, само защо не уточнява, че професията майка се работи единствено от ***. Затова нека спрат безкрайните помощи към тези *** и насочат една част от тях поне към нормалните български семейства, та да си отдъхнат малко.
139
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 11 години
POWER TO THE PEOPLE!