Дянков е вреден за здравето на нацията, скочиха от БЛС

2 млрд. лева са били отклонени от здравеопазването за 2 години
19 ное 2012 21:30, Миглена Иванова
78
Дянков е вреден за здравето на нацията, скочиха от БЛС
Снимка: архив, Булфото

За последните две години от системата на здравеопазването към други пера са отклонени близо 2 милиарда лева, алармираха съсловни и пациентски организации, като посочиха, че състоянието на здравеопазването е катастрофално и е пред срив, предаде БТА. 

Около тази позиция се обединиха представители на Българския лекарски съюз (БЛС), на Българския зъболекарски съюз (БЗС), на Българския фармацевтичен съюз (БФС), както и на четири пациентски организации.

Ръководството на лекарското съсловие е изпратило днес писмо до премиера Бойко Борисов с молба финансовият министър Симеон Дянков да бъде освободен от поста му, тъй като оставането му на тази длъжност "вече е опасно", съобщи председателят на организацията д-р Цветан Райчинов. По думите му непрекъснато парите за здраве на българските граждани се отклоняват и усвояват за други цели.

Райчинов припомни, че в три писма от БЛС до министър Дянков съсловната организация е настоявала да получи отговор за какво се използват средствата, натрупани от здравни вноски и кой управлява 9 млн. лв. излишък, останал в Националната здравноосигурителна каса за миналата година. БЛС не е получил отговор на тези въпроси, допълни д-р Райчинов.

„Ние нямаме искане, а имаме молба към господин премиера – нека освободи този човек, имам предвид г-н Дянков. Всичко, до което той се докосне, се руши. Той е вреден за държавата и за здравето на нацията”, каза председателят на БЛС.

„Ако през следващата година има хаос и неясноти в здравеопазването, свалям всякаква отговорност от лекарите за това“, каза още д-р Райчинов и добави, че поради липса на определени наредби от страна на Министерство на здравеопазването се забавят преговорите със здравната каса за Националния рамков договор за 2013 г.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: здравеопазванелекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
24
 
! Отговори
АЛООООООООООО преди 11 години
ХОРА ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ МИЗЕРИЯ !!!ТРИ ГОДИНИ НИТО ЛЕВ ВЪРХУ ВСИЧКИ ДОХОДИ ,НЕ ТИ ПЕНСИИ ,НЕ ТИ ДЕТСКИ ,НЕ ТИ ЗАПЛАТИ !!!СТАБИЛНИ СМЕ - *** ПИКАЯ ВИ НА СТАБИЛНОСТТА !!!ВЗЕХА И ХЛЯБА НА НАРОДА !!!ДЯНКОВ ЗА РАЗСТРЕЛ !!!ЦИРКАДЖИИ !!!
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако беше човек,нямаше да го изгонят янките
50
1
 
23
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Два милиарда са си два милиарда - както и да го погледнеш. Дянков освен само да си понамести очилата друга смислена реакция няма да има от негова страна.А два милиарда правят приблизително 222 (словом: двеста двадесет и два) джакпота от последния тираж на тотото!!!И крайно време е да престанем само да плюем по лекарите.Аз съм бил пряк свидетел и потърпевш от "услугите" на Здравната Каса, която е буквално като една черна дупка - нищо не излиза от нея, само влиза!!!
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя *** е вруден за планетата Земя те ......
48
2
 
25
 
! Отговори
AS преди 11 години
Тоя *** Дянков само се чуди,какви нови данъци да измисли и да граби от хората! Вместо да ни помага и облекчава,това правителство ни дърпа още по-дълбоко в ямата! Събудете се най-после.
47
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и не само Дянков е вреден ,вредни са цялата пасмина герберчета
46
1
 
19
 
! Отговори
ДО 47 преди 11 години
ТОВА ГО НАПРАВИХА ГЕРБ, ЗА ДА ОТКРАДНАТА НАТРУПАНИТЕ 2, 5 МИЛИАРДА В ЗДРАВНАТА КАСА. СЪДЪТ ГИ ОСЪДИ И КАЗА, ЧЕ ТОВА Е НЕЗАКОННО, НО КОЙ ДА ЧУЕ ОТ ГЕРБ- ТЕ СА НАД ЗАКОНИТЕ.
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОБРО УТРО- ТОВА ГО ЗНАЕМ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН- НЕ САМО ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, А ЗА ЗДРВЕТО И ЖИВОТА НАБЪЛГАРИТЕ ВЪОБЩЕ. А НЕГОВИЯТ МЕНТОР Е НАЙ- ВИНОВЕН И ОПАСЕН !
44
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами като е вреден за нацията, направете национална стачка бе, деребеи в бели престилки! Не само да целувате г_за на Боко Тиквата и да му се подмазвате! А колко пари ви се наливат в джобовете, я от приходите от Здравната каса, я от рушвети /искани и неискани/! ВИЕ ОТДАВНА НЕ СТЕ ЛЕКАРИ, А ТЪРГОВЦИ!
43
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До снощи не знаех ,че внасяйки здравна осигуровка парите отиват директно в държавната хазна и нямат отделен фонд. Значи ние плащаме наливайки държавата ,а те отделят някакъв бюджет и дават за здравеопазване една малка част от внесените пари. Боже ,а аз исках поименни вноски... Те не само наливат от парите внесени за здраве в помощи и здраве за *** ,ами и кой знае още за какво отиват... Ужас!!! А всеки си мисли ,че като плаща здравни и пари има поне за него , след като е платил...
42
13
 
8
 
! Отговори
непокис преди 11 години
Не Дянков е виновен за нямането,а голямото прибиране на лекарите.Повечето забравиха Хипократовата клетва.И сега въпреки кризата не спират да прибират.Докато не се въведе система за разплащане без кеш,всичко ще си продължи по старому,независимо кой ще е финансов министър.
41
1
 
19
 
! Отговори
Филия с мас преди 11 години
Абе то и БЛС не е от най-полезните.
40
3
 
16
 
! Отговори
пациент преди 11 години
Е и да ви дадат тези два милиарда, ще престанете ли да изнудвате пациентите си.Ще престанете ли да им искате директно пари ?Що не се засрамите от лакомият си. Човекът е дошъл да го лекувате , че ще му правите операция и му казвате срещу колко лева ще му я направие? Идвало ли ви е наум , че този човек , може да е пенсионер , беден,да няма пари?Зная , че има и лекари , които получават много малко пари , но вие създадохте лекарска олигархия?
39
1
 
4
 
! Отговори
до IQ146 преди 11 години
Пич пак си забравил минуса пред 146. Разбирам че трябва да ти се повтаря многократно за да вденеш, но това е прекалено дали да не те преоценим на на IQ -250 би обяснило нещата.
38
8
 
13
 
! Отговори
пациент преди 11 години
Явно на лекарите не им стигат заплатите , не им стигат парите , които директно си взимзт от пациентите ,а искат и допълнително.Вашите заплати и европейските да минат , пак ще са ви малко.Най добре е багажчето и в чужбина, че българите , дали ще ги лекувате вие или баячи,все тая.
37
1
 
16
 
! Отговори
хирург преди 11 години
A от СВЕТИЯ СИНОД какво казват за Дянков...?
36
5
 
33
 
! Отговори
Бълвочи герберски преди 11 години
Бре, бре, бре. Много герберчета се навъдиха с *** жълти уста. Този бълвоч дето Анонимните герберчета бълват, да се затикне в техните уста. Свалете розовите се очила и вижте какви сте пладнешки разбойници. То и предишните грабиха, ама давха по нещичко, а Герберите, ризата от гърба на хората ще вземат. Дотам я докарахте с вашият премиер и баш разбойника Дянков. След вас ще е изметено, като след потоп. Не ставате за ***, защото не сте дърво, а бурен всред плодородна нива, която изсмукахте.
35
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българския лекарски съюз (БЛС), Българския зъболекарски съюз (БЗС) и Българския фармацевтичен съюз (БФС) са световни шампиони по усвояване на милиарди! и 5 нямя да им се опрат , само им ги дайте!
34
2
 
9
 
! Отговори
tinko преди 11 години
До IQ146 ti si *** be sa6to kato gerbavite *** borisov i kompaniq.te sasipvat horata be i nai bogatiq pri tqh 6te obednee.*** gerbav.
33
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката:Машината лоято казва пинг.Чудя се дали ако успеят да включат това нещо в контакта дали тези двамцата някога ще разберат за какво служи и как се използва.Иначе снимката е показателна :Шефът впвчатлява сестрата преди да и обясни че .......